Au misiunea de a dinamiza activitatea societăţii Cine sunt noii membri ai Consiliului de Administraţie al OIL Terminal



Consiliul de Administraţie (CA) al companiei Oil Terminal a fost revocat, vineri, în cadrul Adunării Generale Ordinare a Acţionarilor. Membrii CA erau Laurenţiu Ciocîrlan, Mihai Daniel Aniţei, Valeriu Ivan, Cristian Mihai Chebac, Corin Comşulea şi firma STAAR Rating.
 
În locul lor au fost numiţi Toma-Bogdan Costreie, Daniel-Marius Crişan, Elena-Daniela David, Cristian-Florin Gheorghe, Dumitru Matei şi Dan Păun. Membrii vechiului CA au fost revocaţi după ce au renunţat la posturile lor ca urmare a neaprobării planului de management propus acţionarilor. Trebuie să precizăm că Ministerul Energiei, Întreprinderilor Mici și Mijlocii și Mediului de afaceri, care controlează 59,6% din capitalul Oil Terminal, a venit cu cinci propuneri pentru CA: Daniel-Marius Crişan, Elena-Daniela David, Dan Păun, Toma-Bogdan Coştreie şi Cristian-Florin Gheorghe.
 
Toma-Bogdan Coştreie a activat în Baroul Bucureşti, a lucrat la Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului, iar în prezent este directorul general al Direcţiei Juridice din ANAF. În iulie 2012, a fost desemnat administrator special la combinatul Oltchim Râmnicu Vâlcea.
 
Daniel-Marius Crişan este preşedintele PLR Argeş. Ascensiunea sa este una extrem de interesantă. El a ajuns din fost şef de garaj director la Apele Romane Argeş. Daniel-Marius Crişan deţine mai multe afaceri controversate în judeţ, potrivit presei locale.
 
Dan Păun este liderul PLR Brăila. Acesta este consilier local municipal în Brăila, fiind ales pe listele ecologiştilor. Păun a trecut însă, ulterior, în „barca“ lui Tăriceanu. Expertiza acestuia în domeniu pare însă destul de limitată, dacă ţinem cont de faptul că până acum a condus o companie care se ocupa de producerea de leacuri naturiste şi de pudre dermatologice.
 
Elena-Daniela David a lucrat timp de 11 ani în cadrul combinatului siderurgic din Galaţi, înainte de a deveni consilier juridic al distribuitorului de materiale de construcţii Arabesque, în 2007.
 
Cristian-Florin Gheoghe conduce o companie de reciclare a uleiurilor minerale uzate.
 

Dumitru Matei a fost director la Electroprecizia Săcele. A fost propus în Consiliul de Administraţie al SC Oil Terminal de Fondul Proprietatea, care deţine 6,3% din acţiunile societăţii.
 
Noul CA are misiunea de a dinamiza activitatea Oil Terminal, ale cărei afaceri stagnează de mai mulţi ani, şi să o readucă pe profit. Marjele companiei au fost erodate de scăderea drastică a volumului de ţiţei importat în România, ca urmare a închiderii majorităţii rafinăriilor de petrol. Oil Terminal este cel mai mare preparator de produse petroliere din România şi unul dintre cei mai mari operatori de profil din Sud-Estul Europei. Compania ocupă o poziţie strategică în Zona Mării Negre, fiind cel mai mare operator pe mare, specializat în vehicularea ţiţeiului, a produselor petroliere şi petrochimice lichide şi a altor produse şi materii prime în vederea importului, exportului şi tranzitului.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.