„Autoritățile încalcă dreptul la protest al elevilor!” Protestul Asociației elevilor din Constanța nu a fost aprobat


 
  • Astăzi, au loc alegerile Biroului Politic Județean al Partidului Național Liberal, filiala Constanța, la Casa de Cultură a Sindicatelor.
  • Asociația elevilor din Constanța nu a primit avizul pentru a protesta.
  • AEC anunță va depune o plângere penală pe numele primarului Vergil Chițac dacă nu va putea protesta.

Declarațiile președintelui AEC, Ariana Dudună: „Acum aproximativ o lună, în cadrul unei ședințe de Consiliu Județean, Mihai Lupu a afirmat cu tărie faptul că nu a acordat timp de 7 luni (acum 8, se fac în curând 9) transportul gratuit al elevilor din cauza faptului că nu a primit bani de la bugetul de stat.

Joi, pe 22 iulie, am participat la o dezbatere publică pe tema transportului județean. În cadrul dezbaterii, directorul economic al Consiliului Județean a continuat să sustină aceleași afirmații.

După ce că ne lasă fără transport, Florin Cîțu ne lasă fără dreptul de a protesta și a ne exprima pașnic.
Sâmbătă, odată cu anunțarea prezenței prim-ministrului la Constanța, am trimis o notificare către primăria Constanța și Jandarmerie cu privire la organizarea unui protest.

Azi dimineață, am fost sunată și invitată la Comisia de avizare, fiindu-mi comunicat faptul că "pentru protestul de pe 26 vă dăm clar aviz negativ.

Motivul invocat este tardivitatea anunțării protestului. Vă întreb, cum ați fi vrut să anunț mai devreme protestul, dacă sâmbătă și-a anunțat prim-ministrul prezența la Constanța?
Atât acțiunile autorităților de astăzi, cât și cele de la protestul de la Prefectură, de data trecută, când am fost amenințați cu amenzi, nu arată decât o degradare a democrației, îndreptându-ne către o dictatură."

În cadrul ședinței, am solicitat permisiunea de a difuza live discuția, pentru transparența decizională, însă aceasta mi-a fost refuzată, fără bază legală. Le-am prezentat celor prezenți situația legislativă, însă aceștia au susținut că legea este interpretabilă.
Din punctul nostru de vedere, legea este foarte clară. Astfel, având în vedere faptul că articolul 10 al Legii adunărilor publice prevede atribuția primarului de a emite dispozițiile de interzicere a desfășurării adunărilor publice, doar în anumite cazuri limitate, neincidente în cauza de față și nici măcar invocate în cadrul comisiei, AEC va depune o plângere penală pe numele primarului Vergil Chițac, dacă va avea tupeul să ne interzică protestul pentru drepturile elevilor."


Citește și: Florin-Vasile Cîțu este așteptat, mâine, la alegerile PNL Constanța de elevii protestatari

Sursă foto (cu rol ilustrativ): ZIUA de Constanța

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Editorial Da` cu elevii ce-ați avut dom` primar Chițac?

29 Jul 2021 3147

Chiar dacă USR și PSD au promis că nu votează Regulamentul privind serviciul de transport în regim de taxi în municipiul Constanța, șoferii ies vineri în stradă (document)

29 Jul 2021 1856

Un nou protest al Asociației Elevilor din Constanța, în vederea acordării gratuității pentru transport (galerie foto +video)

28 Jul 2021 916

Protest al Asociației Elevilor din Constanța în vederea acordării gratuității pentru transport

27 Jul 2021 594

LIVE Membrii Asociației Elevilor din Constanța nu renunță la protestul de la Casa de Cultură. Ce îi cer premierului Florin Cîțu (galerie foto)

26 Jul 2021 1537

AUR Constanța „Politicienii oportuniști care nu își respectă promisiunile și cetățenii, vor fi demiși“ (galerie foto+video)

26 Jul 2021 2491

Constanța. Protest al angajaților ARSVOM împotriva trecerii în subordinea IGSU (galerie foto)

22 Jul 2021 1882

Constanța Șoferii CT Bus vor protesta cu farurile pornite în timpul ședinței de Consiliu Local de astăzi

28 May 2021 1596

„Refuzul ministrului de a organiza concursuri“ Protest pe trotuarul din fața MAI! Ce șefi împuterniciți avem la Constanța

07 May 2021 1253

Protest pentru schimbarea președintelui Casei de Ajutor Reciproc a Pensionarilor Constanța (video)

19 Apr 2021 1312

Participă și 15 membri de sindicat din cadrul din cadrul Federației Chimie- Petrochimie Lazăr Edeleanu Năvodari Noi proteste în fața Guvernului României

14 Apr 2021 680

Sondaj de opinie Considerați că vor avea vreun efect protestele împotriva măsurilor anti-Covid?

05 Apr 2021 1113

Proteste la Constanța, cu gesturi galante, flori și rugăciuni!

03 Apr 2021 2518

Protest Constanța-ziua a cincea. Manifestanții au schimbat tactica. Vezi ce au făcut

02 Apr 2021 2921

LIVE O nouă zi de protest, la Constanța, împotriva măsurilor anti-Covid

01 Apr 2021 1589