Autoturisme înmatriculate în alte state, verificate de polițiștii rutieri

  • Polițiștii rutieri au verificat peste 16.000 de autovehicule înmatriculate în alte state, în cadrul unei acțiuni desfășurate la nivel național, pentru prevenirea evenimentelor rutiere și faptelor antisociale în care sunt implicate astfel de vehicule.
 
În perioada 11 - 24 august 2020, pentru asigurarea unui climat de ordine și siguranță publică și pentru reducerea numărului și consecințelor accidentelor rutiere grave, la nivel național, sub coordonarea Direcției Rutiere – I.G.P.R., au fost organizate acţiuni pentru verificarea legalității documentelor prezentate de conducătorii autovehiculelor înmatriculate în alte state.
 
În cadrul acțiunii, au fost verificate 109.789 de autovehicule, dintre care 16.015 înmatriculate în alte state.
 
Pentru neregulile constatate, polițiștii au aplicat 64.529 de sancțiuni contravenționale, cele mai multe, 58.437, fiind pentru nerespectarea prevederilor Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice.
 
Conducătorii autovehiculelor înmatriculate în alte state care au pus în pericol traficul rutier au primit 3.574 de sancțiuni contravenționale.
 
În aceeași perioadă, la nivel național, au fost reținute 6.897 de permise de conducere (dintre care 442 de permise de conducere conducătorilor autovehiculelor înmatriculate în alte state) și 2.123 de certificate de înmatriculare (dintre care 203 eliberate de autorități din alte state).
 
Dintre certificatele de înmatriculare reținute conducătorilor autovehiculelor înmatriculate în alte state, 76 au fost reținute pentru lipsa inspecției tehnice periodice și 85 pentru lipsa asigurării răspunderii civile auto.
 
Polițiștii au constatat 876 de infracțiuni, dintre care 66 săvârșite de conducătorii autovehiculelor înmatriculate în alte state.
 
Potrivit IGPR, la data de 19 august 2020, un bărbat din Focșani, județul Vrancea, un șofer al unui autovehicul înmatriculat în Statele Unite ale Americii a fost depistat în timp ce rula cu viteza de 123 km/h pe DN 2, în  județul Bacău.

 
Totodată, conducătorul autoturismului a prezentat o poliță RCA fără a deține asigurare de frontieră.
 

Bărbatul a fost sancționat contravențional și i-a fost reținut permisul de conducere, în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice pentru 90 de zile. De asemenea, a fost aplicată sancțiunea complementară de reținere a certificatul de înmatriculare și a plăcuțelor cu numărul de înmatriculare.
 
La data de 19 august 2020, un șofer, de 29 de ani, a rulat în localitatea Afumați, județul Ilfov, cu viteza de 103 km/h, pe un sector de drum în care limita maximă de viteză admisă este de 50 km/h.
 
Bărbatul a fost sancționat contravențional și i-a fost reținut permisul de conducere, în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice pentru 90 de zile.       
 
La data de 21 august 2020, un bărbat, de 48 de ani, din municipiul Piatra Neamt, județul Neamț, a condus un autoturism în Piatra Neamţ, județul Neamț fără a deţine permis de conducere.
 
A fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracţiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere.
 
La data de 21 august 2020, o femeie din Roznov, județul Neamț, a condus un autoturism înmatriculat în Franța, pe DN 2, în județul Bacău, având inspecția tehnică periodică expirată și având totodată, defecțiuni la sistemul de iluminare-semnalizare.
 
Femeia a fost sancționată contravențional și i-a fost reținut certificatul de înmatriculare al autovehiculului.
 
Un bărbat a condus un autoturism radiat din circulație și având număr fals de înmatriculare, în județul Sibiu, la data de 23 august 2020.
 
În urma unei verificări amănunțite, s-a constatat că documentul care atestă efectuarea inspecției tehnice periodice,  eliberat de autoritățile din Germania, nu prezintă elementele de siguranță ale unuia autentic, iar ștampila aplicată pe certificatul de înmatriculare nu este conformă.
 
Polițiștii au întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de conducere a unui vehicul neînmatriculat și cu număr fals de înmatriculare și a infracțiunii de uz de fals.
 
La data de 24 august 2020, pe DN 2, în localitatea Răcăciuni, județul Bacău un bărbat din județul Galați a condus un autoturism, înmatriculat în Bulgaria, care prezenta defecțiuni la sistemul de evacuare a gazelor și la sistemul de iluminare-semnalizare.
 
Bărbatul a fost sancțiunat contravențional și i-a fost reținut certificatul de înmatriculare al autovehiculului.
 
Un tânăr, de 24 de ani, a condus un autovehicul în localitatea Păulian, județul Satu Mare, cu viteza de 114km/h pe un sector de drum cu limita de viteză maximă admisă de 50km/h.
 
Acesta a fost sancționat contravențional și i-a fost reținut permisul de conducere, în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice pentru 90 de zile.
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Acțiuni ale poliției și jandarmeriei, la începutul anului școlar

17 Sep 2023 667

Alertă cu bombă la Curtea de Apel București!

07 Jun 2021 1552

Continuă misiunile pentru limitarea răspândirii COVID-19, la nivel național

09 Apr 2021 887

Constanța Polițiștii au verificat respectarea măsurilor impuse în contextul pandemiei

25 Mar 2021 1079

Verificări și intervenții pentru prevenirea răspândirii SARS-COV-2

07 Feb 2021 1261

Poliția Română, acțiuni în gări, aerogări și pe rute feroviare și navale. 19 persoane, salvate de la sinucidere

21 Oct 2019 1325