AVAB - recuperatorul banilor pentru sanatate

CJAS se lupta prin instante cu marii datornici

In cadrul sedintei de ieri a Curtii de Conturi, in cel putin trei dosare rechizitoriul prevedea neplata la termen a contributiei de sanatate, la care se adaugau majorari si penalitati * SC Edilmed SA Medgidia are datorii de 7,7 miliarde lei, reprezentand contributii pentru asigurari de sanatate si o suma calculata de 10,4 miliarde lei penalitati pentru intarziere la plata * Surse din cadrul CJAS ne-au declarat ca, in curand, recuperarea datoriei institutiei de sanatate se va face de catre AVAB

In prima sedinta a Colegiului Jurisdictional al Curtii de Conturi din Constanta de dupa vacanta instantelor s-au prezentat la termen opt dosare, din care patru aveau ca obiect datorii restante la plata contributiei la asigurarile de sanatate. SC Edilmed SA Medgidia, SC Ostrovit SA Ostrov, SC Agroservice SA Constanta si SC Metacom Trans Constanta sunt inregistrate ca datornici ai Casei Asigurarilor de Sanatate Constanta, depistati in urma unui control efectuat asupra institutiei creditoare de catre controlorii Curtii de Conturi. Sumele datorate variaza intre unu si opt miliarde lei, fara a mai pune la socoteala majorarile si penalitatile calculate. O parte dintre aceste sume au inceput sa fie recuperate prin instituirea masurilor asiguratorii sau prin esalonarea platilor, ca in cazul SC Agroservice SA Constanta. Casa Asigurarilor de Sanatate are de incasat de la aceasta societate 902 milioane lei contributii la asigurarile de sanatate, calculate pentru procentul de 7%, plus 1.627 milioane reprezentand dobanzi aferente calculate pana la mijlocul lunii aprilie a anului curent. Penalitatile au fost stabilite la suma de 83 milioane lei, 457 milioane lei - dobanzi datorate pentru contributia asiguratilor achitate cu intarziere si 72 milioane reprezentand penalitati pentru stopaj la sursa. Societatea care a detinut ieri recordul privind suma maxima de plata catre bugetul de stat pentru asigurarile sociale este SC Edilmed SA Medgidia, care are 7,7 miliarde lei reprezentand CAS datorata, pentru care s-au calculat 10,4 miliarde lei penalitati pentru intarziere la plata, exceptand celelalte sume care, adunate, mai dau cateva miliarde datorie catre Casa Asigurarilor de Sanatate si catre stat. Citand surse neoficiale, se pare ca Agentia de Valorificare a Activelor Bancare va deveni institutia cu drepturi depline privind recuperarea creantelor din domeniul sanatatii de la terti, astfel ca societatile debitoare la bugetul de stat vor fi urmarite de catre AVAB.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Rechizitoriu pentru cunoscutul bancher Gheţea Radu Graţian! Trimis în judecată, la Constanța, pentru ucidere din culpă! (VIDEO+DOCUMENT)

24 Mar 2024 839

Monica Macovei, fost ministru al Justiției, accident la Mangalia! Latura civilă, amânată pentru aprilie 2024 (VIDEO)

12 Mar 2024 714

Judecători amenințați la Constanța! „Este ca și cum Irod l-ar acuza pe pruncul Iisus cu privire la propriile lui crime!“ (RECHIZITORIU)

11 Mar 2024 901

Ce spune avocatul Adrian Cuculis Crimă într-un hotel din Mangalia! Se cere schimbarea încadrării juridice

11 Mar 2024 1572

Bărbatul acuzat că ar fi agresat măicuțele de la mănăstirea Sfânta Maria, din Techirghiol, cere să fie pus în libertate!

19 Feb 2024 775

Premieră Condamnare în primul și singurul dosar de Cyberbullying din Constanța! Decizia, atacată la instanța superioară (RECHIZITORIU)

15 Feb 2024 877

Polițiștii din Constanța au găsit două kilograme de Cannabis într-o geantă abandonată pe stradă de un cetățean speriat! (RECHIZITORIU)

07 Feb 2024 1025

Fost ministru al Justiției, Monica Macovei trimisă în judecată, la Mangalia! Primul termen, marți, 16 ianuarie 2024 (DOCUMENT)

13 Jan 2024 867

Justiție Constanța Începe procesul lui Matei Vlad Pascu, șoferul implicat în tragedia de la 2 Mai (RECHIZITORIU)

11 Dec 2023 1992

DNA l-a trimis în judecată pe Cezar Costin Stancu, fost vicepreședinte al Autorității Naționale pentru Cetățenie! Dosarul, amânat pentru la anul (RECHIZITORIU)

23 Nov 2023 732

Omor calificat la Tulcea! Rechizitoriu demn de filmele cu detectivi. Sentință definitivă la Constanța. Daune reduse la jumătate

14 Nov 2023 2394

Judecătoria Mangalia îi prelungeşte dreptul de circulaţie Monicăi Macovei, fost ministru al Justiției (DOCUMENT)

31 Oct 2023 794

Județul Timiș Persoană arestată preventiv pentru trafic de migranți

27 Oct 2023 639

Începe judecata în Dosarul Revoluției! (MINUTĂ+RECHIZITORIU)

25 Oct 2023 1249

Cezar Costin Stancu, fostul vicepreședinte al Autorității Naționale pentru Cetățenie, trimis în judecată de DNA. Azi, primul termen (RECHIZITORIU)

25 Oct 2023 1087