Avion Wizz Air de pe ruta Craiova-Madrid, aproape de ciocnire cu un altul

Europa, potrivit unui raport al comisiei civile de investigație a incidentelor aviatice din Spania (CIAIAC), relatează site-ul de specialitate Aviation Herald.

Evenimentul a avut loc în noiembrie 2018, dar raportul a fost publicat pe 26 decembrie a.c.

Zborul Wizz Air W6-3763 era în apropiere de Madrid, pe 10 noiembrie 2018, și, aproape de momentul aterizării, s-a apropiat extrem de mult de un avion Embraer ERJ-195 al companiei Air Europa, se arată în raportul CIAIAC, scrie digi24.ro.

Avionul Airbus A320 decolase de la Craiova, iar cel al companiei iberice de la Veneția, așa că cele două aeronave aveau același culoar de zbor.

Avionul Wizz Air a început să coboare sub traseul de zbor permis, iar cele două avioane s-au aflat la o distanță de 60 de metri pe plan vertical și 370 pe plan orizontal.

Atunci când turnul de control a observat traseele avioanelor, pilotului i s-a spus să ia altitudine din nou.

CIAIAC menționează în raport că motivul acestui incident a fost faptul că echipajul avionului Wizz Air nu a auzit corect informațiile transmise, din cauza faptului că mai multe zboruri comunicau cu turnul de control în acel timp pe acea frecvență.

În raport se mai menționează eroarea nu a aparținut celor doi operatori aerieni, ei urmând instrucțiunile auzite din turnul de control. Însă, pentru că pilotul Wizz Air nu a confirmat instrucțiunile primite, avionului Air Europa i s-a transmis să devieze traseul spre dreapta.

În cele din urmă, cele două zboruri au aterizat în siguranță la Madrid.

Sursa foto: primatours.ro
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.