Avocatul Gheorghe Piperea îi îndeamnă pe români să nu se autorecenzeze ”Așteptați recenzorul, puneți-l la treabă, că de aia e plătit din bani publici”

Avocatul Gheorghe Piperea Foto Facebook/ Gheorghe PipereaAvocatul Gheorghe Piperea îi îndeamnă pe români să nu se autorecenzeze deoarece, în opinia lui, autoritățile intră în posesia datelor noastre care pot fi furnizate apoi mai departe, pe internet, după cum a scris într-o postare pe pagina sa de pe Facebook.


Avocatul recomandă, în schimb, să primim acasă recenzorul și să răspundem la întrebările adresate față în față, pentru a evita primirea unei amenzi.


"Încerc să răspund aici zecilor de mesaje în privat și sutelor de comentarii pe pagină referitoare la recensământ. Nu sunt un expert în domeniu, deci nu vă pot da răspunsuri/soluții detaliate. 


Am observat, totuși, trei lucruri la acest recensământ


- este reglementat prin oug, iar acele oug care se insinuează în domeniul drepturilor și libertăților sunt neconstituționale în întregime; în caz că sunteți amendați în baza acestei oug faceți plângere contravențională și încercați să duceți procesul la CCR; 


- este, în prima fază, digital, punându-vă în postura de a vă auto-recenza; dacă o faceți, vă donați datele cu caracter personal, informațiile referitoare la proprietate și “știrile” despre relații personale și starea de sănătate/boală, statului, băncilor, companiilor farma și IT; toată persoana voastră, tot patrimoniul vostru, devin informatizate, după care ei vă vor ști mai bine decât vă știți voi înșivă; controlul și chiar anularea voastră ca persoană cu drepturi și libertăți vor fi jocuri de copii; eu nu mă voi auto-recenza; 



- amenda nu se aplică pentru refuzul auto-recenzării digitale, ci pentru refuzul recenzării; așteptați recenzorul, puneți-l la treabă, că de aia e plătit din bani publici, și completați doar acele rubrici care nu vă fură date și informații cu caracter personal; orice amendă, după aceea, e ilegală. 

Succes și hai Liberare!", a scris Piperea pe Facebook duminică, 15 mai. 


 Președintele Institutului Național de Statistică, a anunțat pe 13 mai decizia Comisiei Centrală pentru Recensământul Populației și Locuințelor de a prelungi perioada de autorecenzare până pe data de 27 mai, inclusiv.


În ultima săptămână, interesul pentru autorecenzare a crescut foarte mult, a explicat preşedintele INS Tudorel Andrei.
 
„Am avut peste 450.000 de chestionare finalizate în fiecare zi, în condițiile în care media în perioada trecută era cuprinsă între 110.000-125.000 de chestionare pe zi. Practic, de peste 4 ori a fost traficul mai mare decât în condiții obișnuite”, a spus şeful INS.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Tribunalul Constanța dispune intrarea în insolvență a LTA Mondial SRL, din Constanța! Decizia, contestată

25 Apr 2024 388

Firme Constanța Demisie la vârful Damen Shipyards Mangalia SA!

21 Apr 2024 598

Avocatul Adrian Cuculis, declarații după decizia Inspecției Judiciare în cazul judecătoarei Popoviciu, de la Mangalia (VIDEO)

17 Apr 2024 610

Marius Mocanu, fostul avocat al lui Radu Mazăre și Nicușor Constantinescu, executat silit de fiscul din Constanța (DOCUMENT)

14 Apr 2024 6009

Avocatul Alexandru Bajdechi, fostul președinte al Asociației Elevilor Constanța, a dat în judecată Ministerul Educației. Cere depăgubiri de zeci de mii de lei

10 Apr 2024 3405

Tragedie la 2 Mai Vlad Matei Pascu a cerut, prin avocat, revocarea arestării preventive! Iată răspunsul Judecătoriei Mangalia (MINUTĂ)

09 Apr 2024 508

Paul Foleanu, candidatul la Primăria Mangalia din partea PSD

07 Apr 2024 663

Interviu online cu avocata Maria Neagu, din cadrul Baroului Constanța - Sistemul judiciar din România, prin ochii unui tânăr avocat stagiar

07 Apr 2024 1020

Mai multe persoane, arestate la cererea DIICOT Constanța! (MINUTĂ)

05 Apr 2024 924

Inspectoratul Școlar Județean Constanța continuă proiectul de succes “Fii Avocat în Școala Ta!”

01 Apr 2024 777

Justiție Constanța Administrația Fondului Imobiliar SRL, la judecată cu o societate din Valu lui Traian

30 Mar 2024 651

Avocatul Adrian Cuculis, din Baroul București, declarații în dosarul crimei din Mangalia! (VIDEO)

26 Mar 2024 683

Valentin Vrabie, primarul din Medgidia, așteptat azi la Curtea de Apel Constanța! Din motivarea deciziei de rejudecare – edilul nu a fost audiat în faza apelului

26 Mar 2024 3136

Atenție, detalii cu puternic impact emoțional! Crimă într-un hotel din Mangalia! Prima ședință de judecată cu ușile deschise (FOTO+VIDEO)

25 Mar 2024 1245

Avocat din Baroul Ialomița, trimis în judecată de procurorii DNA

22 Mar 2024 557