Banca Mondială sprijină Guvernului României pentru construcția autostrăzii Ploieşti-Braşov

Premierul Mihai Tudose a avut astăzi, la Palatul Victoria, o întrevedere cu o delegație a Băncii Mondiale, condusă de Tatiana Proskuryakova, manager de ţară, pe tema proiectelor de infrastructură rutieră.
 
Reprezentanţii instituției financiare internaționale au comunicat decizia Băncii Mondiale de a susţine implementarea proiectului autostrăzii Ploieşti-Braşov.
 
Premierul Mihai Tudose a apreciat decizia Băncii Mondiale de a se alătura eforturilor Guvernului României în domeniul construcției de autostrăzi, anunțată de Tatiana Proskuryakova, șefa delegației Băncii Mondiale.

”Salutăm decizia Băncii Mondiale de a sprijini modernizarea și dezvoltarea infrastructurii de transport din România, domeniu prioritar pentru Guvern. Dorim ca acest proiect de importanță strategică, finanțat de Banca Mondială, să reprezinte începutul unei schimbări de paradigmă în zona investițiilor din infrastructura rutieră”, a declarat premierul Tudose.

 
În cadrul întrevederii au mai fost stabilite măsurile necesare pentru demararea proiectului autostrăzii Ploiești-Brașov, cu asistență asigurată de Banca Mondială. În acest sens, vor fi înființate un comitet de coordonare, la nivelul Secretariatului General Guvernului, condus de vicepremierul Ion Marcel Ciolacu, și o unitate de implementare a proiectului, la Ministerul Transporturilor, responsabilă de componenta tehnică.
 
Ministrul Transporturilor, Felix Stroe, care va coordona implementarea tehnică a proiectului, a declarat că instituția pe care o conduce se va implica total în realizarea acestui obiectiv.
 
La întrevedere au mai participat din partea Guvernului vicepremierul Ion Marcel Ciolacu, ministrul transporturilor, Felix Stroe, ministrul finanțelor publice, Ionuț Mișa, secretarul general al guvernului, Roxana Bănică, secretarul de stat în ministerul transporturilor, Maria Magdalena Grigore, și consilierii de stat, Daniela Mocanu și Felix Rache.
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Banca Mondială şi-a redus estimarea privind creşterea economiei României

11 Jan 2024 803

Raluca Munteanu, director de dezvoltare Iulius Rapoartele realizate de Banca Mondială au fost esențiale în alegerea Constanței drept următorul oraș de dezvoltare

22 Nov 2023 1532

Întrevedere între premierul Marcel Ciolacu și Marina Wes, director regional al Băncii Mondiale pentru Uniunea Europeană

07 Sep 2023 851

Lovitură pentru Spitalul de Boli Infecțioase. Ministerul Investițiile și Proiectelor Europene nu vrea să accepte forța majoră în cazul echipamentelor distruse în incendiul de la ATI (DOCUMENTE)

30 Dec 2022 2402

Studiul Băncii Mondiale. Serviciile de sănătate, poluarea aerului și infrastructura rutieră, cele mai mari probleme ale orașelor din România (DOCUMENTE)

17 Sep 2022 1146

Banca Centrală a Turciei a redus dobânda de politică monetară pentru a sprijini creşterea economiei şi angajările

18 Aug 2022 1217

Vizită importantă la Cumpăna! Au fost discuții referitoare la nevoile existente la nivelul comunei pentru persoanele vârstnice fără aparținători

25 Jul 2022 1302

Vizită a unei delegații a Băncii Mondiale în Portul Constanța. Ce subiecte au fost discutate (GALERIE FOTO)

21 Jun 2022 1275

FMI, BERD şi Banca Mondială, îngrijorate de efectele invaziei din Ucraina, asupra economiei mondiale

18 Mar 2022 1356

Premierul Florin Cîțu, întrevedere cu Banca Mondială

12 Jul 2021 2718

PROIECT EDUCAȚIE FINANCIARĂ BNR Săptămâna Mondială a Banilor - Tematica anului 2021

30 Mar 2021 2117

Barometru urban. Calitatea vieții în Constanța este în medie de nota 7

12 Oct 2020 3658

Investiţii finanţate de Guvernul României Două platforme comunale de depozitare a gunoiului de grajd vor fi construite în județul Constanța. Iată unde

21 Jul 2020 1500

Sondaj Banca Mondială Top orașe de „Nota 10”. Pe ce loc este Constanța?

03 Jun 2020 3716

CSM şi-a dat acordul Un procuror din Constanţa ar putea fi ales investigator al Grupului Banca Mondială

21 Jan 2020 3900