Basescu "Fiti mandri ca sunteti studenti ai Universitatii Ovidius!"

1222890790.jpg

In semn de respect, prof. univ. dr. Ciupina i-a inmanat sefului statului o placheta care sa-i aminteasca mereu de inalta consideratie pe care i-o poarta studentii si profesorii

Presedintele tarii le-a urat sutelor de studenti, care au participat, ieri, la deschiderea noului an universitar de la Campus, sa fie orgoliosi de faptul ca sunt tineri formati in cadrul Universitatii Ovidius Constanta. Pentru reprezentantii universitatii, data de 1 octombrie nu a insemnat doar organizarea unei festivitati care sa marcheze inceperea cursurilor, ci si inaugurarea a doua obiective care sa dovedeasca preocuparea pentru bunastarea celor 20.000 de studenti care au optat pentru studiile acestei institutii. "Evenimentul la care participam coincide, in chip fericit, cu inaugurarea oficiala a noului modul din campusul universitar cu o suprafata desfasurata de 12.000 metri patrati, destinat facultatilor de Medicina si Biologie, si darea in folosinta a caminului numarul 1 din sediul central", a declarat prof. univ dr. Victor Ciupina, rectorul Universitatii Ovidius Constanta. Conducerea unitatii si-a continuat discursul prezentand, in fata studentilor, a oficialitatilor locale si a presedintelui, alte proiecte ale universitatii, datorita carora centrul constantean este cotat drept unul reprezentativ la nivel national. Lucrarile de extindere a bibliotecii, a aulei magna din cadrul sediului vechi si a bazei nautice a Facultatii de Educatie Fizica si Sport sunt doar cateva dintre proiectele demarate de universitate. Initiativele nu au ramas, insa, fara ecou nici la nivel international, iar potrivit prof. univ dr. Ciupina, Ovidius este recunoscut ca fiind "unul dintre punctele cele mai importante pe harta manifestarilor stiintifice de prestigiu", prin congresele, conferintele sau simpozioanele organizate de-a lungul anilor.

Presedintele le-a apreciat performantele

In timp ce rectorul universitatii le-a spus "bobocilor" ca "satisfactiile durabile provin din munca asidua", Basescu le-a zis, ferm, sa fie mandri de universitatea in cadrul careia au ales sa-si aprofundeze cunostintele. "Imi aduc aminte cat de mare era mandria sa fii student al Institutului de Marina Mircea cel Batran. Va doresc si voua sa fiti la fel de mandri ca sunteti studenti ai Universitatii Ovidius!", a declarat seful statului, reintors pentru cateva ceasuri in orasul natal. Si-a exprimat, insa, si dezamagirea ca nicio universitate din tara nu se claseaza in topul celor mai bune cinci sute din lume si niciuna nu se gaseste printre primele o suta din Europa. "Ceea ce imi doresc foarte mult este ca o universitate din Romania sa intre in topul celor o suta de universitati din Europa. Mi-as dori mult, cu siguranta, din punct de vedere sentimental, ca acest lucru sa fie legat de Constanta. Mi-as dori foarte mult ca centrul universitar de la Constanta sa dobandeasca un prestigiu deosebit in anii urmatori, nu prin vechime, pentru ca asta nu o puteti lua nici universitatii din Iasi, nici celei din Cluj, nici celei din Bucuresti, dar sa devina un mare centru universitar prin performanta, iar acest lucru puteti sa-l faceti. Eu va incurajez, va incurajez pe dumneavoastra, studenti, pe dumneavoastra, profesori...", le-a spus Basescu. In semn de respect, prof. univ. dr. Ciupina i-a inmanat sefului statului o placheta care sa-i aminteasca mereu de inalta consideratie pe care i-o poarta studentii si profesorii din cadrul Universitatii Ovidius.

Scris de: {autor}Stefania CHERMANEANU{/autor}


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Florin Mitroi, candidatul PNL pentru președinția CCJ vrea să reabiliteze Palatul Copiilor aflat într-o paragină de nedescris (VIDEO)

19 Apr 2024 407

ZIUA LIVE. Claudiu Palaz (ADU) „Fără viziune nu ai ce căuta la CJC ! Altfel, te duci doar pentru secretară, telefon și mașină!" (VIDEO)

16 Apr 2024 607

Horia Constantinescu a demisionat din funcția de președinte al ANPC pentru a candida la Primăria municipiului Constanța

15 Apr 2024 679

Averea și interesele Iuliei-Laura Opariuc-Dan, desemnată președintele Biroului Electoral Județean Constanța

15 Apr 2024 475

ZIUA LIVE Despre maturitate politică. Claudiu Palaz explică de ce candidează la președinția Consiliului Județean Constanța!

15 Apr 2024 545

Alin Burcea este noul președinte ANAT (GALERIE FOTO)

12 Apr 2024 537

Ședință de desemnare a președinților birourilor electorale de circumscripție, la Tribunalul Constanța

12 Apr 2024 724

Avocatul Alexandru Bajdechi, fostul președinte al Asociației Elevilor Constanța, a dat în judecată Ministerul Educației. Cere depăgubiri de zeci de mii de lei

10 Apr 2024 3370

Complexul Cleopatra din Mamaia, deținut de famila lui Vasile Chirondojan, fost consilier local din Constanța, de vânzare. Iată cât cer proprietarii!

02 Apr 2024 13945

Dosarul privind Herghelia Mangalia și lacul Corbu, amânat pentru finele lunii! Se pregătește audierea lui Ionuţ Ţiţimeaua, fost director în CJC

01 Apr 2024 903

Candidatul PSD la Primăria Constanța, Horia Constantinescu, și-a anunțat demisia din fruntea ANPC

28 Mar 2024 906

Baza sportivă de pe malul lacului Siutghiol, din Constanța, miza unui proces intentat de Clubul Sportiv Electrica Președinte Dumitru Frățilă face acuzații -„Nu ne putem desfășura activitatea!“

23 Mar 2024 1930

Scupra, primar Ovidiu „Nu mă interesează funcțiile în partid. (...) Florin Mitroi știe că se bazează pe sprijinul meu! "

17 Mar 2024 1305

UPDATE George Scupra a demisionat din funcția de președinte al Ligii Aleșilor Locali din organizația județeană a PNL Constanța (VIDEO)

17 Mar 2024 2804

UPDATE Trei primari PNL din județul Constanța, vizați de intoxicări din partea PSD Constanța (VIDEO)

17 Mar 2024 6814