Bilanțul zilei de ieri 12 persoane aflate în dificultate au fost salvate, iar alte 1.124 au fost asistate medical de echipajele SMURD

Imagine cu rol ilustrativ, foto: ZIUA de Constanța  Ziua de ieri a fost solicitantă pentru echipajele operative din întreaga țară, cele mai numeroase misiuni fiind derulate în zona București-Ilfov și în județele Cluj, Prahova, Mureș și Argeș.
 
O pondere de peste 83% din totalul celor 1.344 intervenții a constat în acordarea asistenței medicale de către echipajele SMURD.
 

De asemenea, pompierii salvatori au acționat pentru localizarea și stingerea celor 49 de incendii înregistrate la nivel național și au gestionat cu promptitudine 165 misiuni pentru protecția comunităților.
 
O atenție deosebită a fost alocată și accidentelor rutiere, echipajele de descarcerare acționând în 6 situații pentru extragerea victimelor blocate în autoturisme. În urma acestor evenimente, 3 persoane și-au pierdut viața în județele Cluj și Neamț., TRANSMITE igsu. 

 
În perioada de referință, pe timpul misiunilor desfășurate, pompierii militari au salvat 12 persoane aflate în dificultate.
 
Oficial de la IGSU 

Dintre cele mai relevante misiuni, amintim:
 
-O intervenție care a necesitat o atenție sporită a avut loc pe parcursul zilei de ieri, în județul Mehedinți, pe Dealul Balota, DN 6, unde echipajele de descarcerare și prim ajutor au intervenit pentru gestionarea urmărilor unui accident rutier în care au fost implicate un autoturism și un autotren. În urma evenimentului au rezultat două victime încarcerate. Cu ajutorul accesoriilor din dotare, salvatorii au extras persoanele dintre fiarele contorsionate ale mașinii. Colegii noștri au evaluat și asistat medical pasagerii, ulterior fiind transportați la o unitate spitalicească.
 
-O misiune complexă a avut loc ieri, în județul Alba, în municipiul Aiud, unde pompierii militari au fost solicitați să intervină pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit la o anexă gospodărească. Ajunse la fața locului, echipajele de stingere au constatat că arderea se manifesta generalizat la întreaga anexă. Pe timpul misiunii de stingere, în interiorul locuinței a fost găsită o persoană decedată. Colegii noștri au stins flăcările, înlăturând pericolul extinderii la locuințele aflate în vecinătate.
 

De asemenea, în ultimele 24 de ore a fost transmis 1 mesaj de avertizare a populației prin sistemul RO-ALERT, privind prezența animalelor sălbatice, în județul Brașov.
 
Pentru acoperirea în cele mai bune condiții a misiunilor din dinamică, 243 pompieri salvatori cu 161 de mijloace tehnice se află la granița cu Republica Moldova și Ucraina, pentru gestionarea afluxului de persoane care intră pe teritoriul României.

 
În continuare, pompierii salvatori rămân mobilizați, 24 de ore din 24, pentru gestionarea operativă a situaţiilor de urgenţă şi acordarea primului ajutor medical specializat persoanelor aflate în dificultate.
 
Evenimentele înregistrate la nivel național rămân în atenția Centrului Operațional Național, pentru dispunerea imediată a măsurilor menite să asigure optimizarea misiunilor de răspuns orientate spre salvarea de vieți.
 
Nu uitați! Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro
 
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Intervenție de urgență pe bulevardul Mamaia din Constanța. Pompierii, chemați în ajutor (GALERIE FOTO+VIDEO)

05 Feb 2023 1081

S-a încheiat prima etapă de inventariere a clădirilor-monument din Peninsulă. Care este stadiul implementării programului REACTIS?

03 Feb 2023 680

În ultimele 24 de ore Polițiștii au prins în flagrant 143 de autori de infracțiuni. Zeci de măsuri preventive dispuse ieri

02 Feb 2023 430

Un jandarm din Constanța a salvat un bărbat aflat într-o mașină cuprinsă de flăcări

01 Feb 2023 707

Imagini de la eveniment Intervenție de urgență în zona Promenadei Năvodari! O femeie are nevoie de ajutor (GALERIE FOTO+VIDEO)

31 Jan 2023 15701

VIDEO ANPC a intervenit prompt în cazul opririi activității telegondolei din Sinaia

23 Jan 2023 735

Avarie RAJA în Constanţa. Ce consumatori sunt afectați

23 Jan 2023 3014

Intervenție de urgență în zona Inel 2 din Constanța. O persoană are nevoie de ajutor!

23 Jan 2023 3273

MAI Unde a intervenit Poliția în ultimele 24 de ore

21 Jan 2023 599

Intervenție de urgență în zona Faleză Nord! Un bărbat are nevoie de ajutor (GALERIE FOTO+VIDEO)

16 Jan 2023 4184

UPDATE Arde o casă în Medgidia! Pompierii intervin

15 Jan 2023 1191

Imagini de la fața locului Intervenție în zona Soveja. O mașină a unei școli de șoferi a făcut accident (FOTO+VIDEO)

11 Jan 2023 16456

Poliția a intervenit în forță! Peste 2000 de solicitări ale cetățenilor și peste 700 de infracțiuni constatate

10 Jan 2023 568

Constanța Intervenție de urgență în zona Soveja. Un bărbat are nevoie de ajutor! Ce se întâmplă acolo

10 Jan 2023 1876

Unde au intervenit echipajele ISU Dobrogea la cumpăna dintre ani

03 Jan 2023 553