Bilanțul zilei de ieri 12 persoane aflate în dificultate au fost salvate, iar alte 1.124 au fost asistate medical de echipajele SMURD

Imagine cu rol ilustrativ, foto: ZIUA de Constanța  Ziua de ieri a fost solicitantă pentru echipajele operative din întreaga țară, cele mai numeroase misiuni fiind derulate în zona București-Ilfov și în județele Cluj, Prahova, Mureș și Argeș.
 
O pondere de peste 83% din totalul celor 1.344 intervenții a constat în acordarea asistenței medicale de către echipajele SMURD.
 

De asemenea, pompierii salvatori au acționat pentru localizarea și stingerea celor 49 de incendii înregistrate la nivel național și au gestionat cu promptitudine 165 misiuni pentru protecția comunităților.
 
O atenție deosebită a fost alocată și accidentelor rutiere, echipajele de descarcerare acționând în 6 situații pentru extragerea victimelor blocate în autoturisme. În urma acestor evenimente, 3 persoane și-au pierdut viața în județele Cluj și Neamț., TRANSMITE igsu. 

 
În perioada de referință, pe timpul misiunilor desfășurate, pompierii militari au salvat 12 persoane aflate în dificultate.
 
Oficial de la IGSU 

Dintre cele mai relevante misiuni, amintim:
 
-O intervenție care a necesitat o atenție sporită a avut loc pe parcursul zilei de ieri, în județul Mehedinți, pe Dealul Balota, DN 6, unde echipajele de descarcerare și prim ajutor au intervenit pentru gestionarea urmărilor unui accident rutier în care au fost implicate un autoturism și un autotren. În urma evenimentului au rezultat două victime încarcerate. Cu ajutorul accesoriilor din dotare, salvatorii au extras persoanele dintre fiarele contorsionate ale mașinii. Colegii noștri au evaluat și asistat medical pasagerii, ulterior fiind transportați la o unitate spitalicească.
 
-O misiune complexă a avut loc ieri, în județul Alba, în municipiul Aiud, unde pompierii militari au fost solicitați să intervină pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit la o anexă gospodărească. Ajunse la fața locului, echipajele de stingere au constatat că arderea se manifesta generalizat la întreaga anexă. Pe timpul misiunii de stingere, în interiorul locuinței a fost găsită o persoană decedată. Colegii noștri au stins flăcările, înlăturând pericolul extinderii la locuințele aflate în vecinătate.
 

De asemenea, în ultimele 24 de ore a fost transmis 1 mesaj de avertizare a populației prin sistemul RO-ALERT, privind prezența animalelor sălbatice, în județul Brașov.
 
Pentru acoperirea în cele mai bune condiții a misiunilor din dinamică, 243 pompieri salvatori cu 161 de mijloace tehnice se află la granița cu Republica Moldova și Ucraina, pentru gestionarea afluxului de persoane care intră pe teritoriul României.

 
În continuare, pompierii salvatori rămân mobilizați, 24 de ore din 24, pentru gestionarea operativă a situaţiilor de urgenţă şi acordarea primului ajutor medical specializat persoanelor aflate în dificultate.
 
Evenimentele înregistrate la nivel național rămân în atenția Centrului Operațional Național, pentru dispunerea imediată a măsurilor menite să asigure optimizarea misiunilor de răspuns orientate spre salvarea de vieți.
 
Nu uitați! Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

RAJA Constanța UPDATE. Avarie în această după-amiază. Iată consumatorii afectați

16 Apr 2024 802

Misiune de salvare desfășurată de echipajul Navei „Sar Artemis”. Un marinar a avut nevoie de ajutor (FOTO+VIDEO)

15 Apr 2024 551

Știri Constanța azi UPDATE. Incendiu în Năvodari!

13 Apr 2024 765

Știri Constanța Intervenție de urgență noaptea trecută pe o stradă din municipiu. Au intervenit pompierii (FOTO+VIDEO)

05 Apr 2024 1573

Știri Constanța azi Arde acoperișul unei case din Bărăganu!

03 Apr 2024 620

Știri Constanța azi UPDATE. Accident rutier cu victimă în dreptul localității Ghindărești! Primele informații

03 Apr 2024 774

Atenție, șoferi! Mașinile parcate neregulamentar se ridică în intersecția de la Dacia, în Constanța

03 Apr 2024 683

Alertă pe strada Sg Nicolae Grindeanu din Constanța. Intervin pompierii

02 Apr 2024 712

Intervenție de urgență pe strada Orizontului din municipiul Constanța! Ce s-a întâmplat

02 Apr 2024 732

LIVE VIDEO+TEXT Explozie la Rafinăria Petromidia Năvodari! Planul Roșu de Intervenție, activat (GALERIE FOTO+VIDEO)

29 Mar 2024 19953

A fost activat Planul Roșu de intervenție la Techirghiol, în urma unui accident rutier. Detalii de la IPJ Constanța (VIDEO)

27 Mar 2024 896

Termoficare Constanța Apa caldă și căldura oprite în unele zone din municipiu în urma unei avarii

25 Mar 2024 922

Intervenție de urgență a pompierilor la Cernavodă. Ce s-a întâmplat

24 Mar 2024 668

UPDATE. Termoficare Constanța, anunț despre eliminarea avariei din strada Nicolae Iorga

19 Mar 2024 604

Știri Constanța azi UPDATE. Incendiu la o casă din Aliman!

16 Mar 2024 780