Actualitate

Black Sea Oil & Gas solicită acord de mediu pentru organizarea de şantier în comuna Corbu. Va înfiinţa o staţie de tratare a gazelor

Black Sea Oil & Gas SRL a prezentat la Agenţia pentru Protecţia Mediului Constanţa memoriul privind organizarea şantierului necesar execuţiei lucrărilor de construcţii aferente proiectului de dezvoltare gaze naturale Midia - staţie de tratare a gazelor, comuna Corbu, judeţul Constanţa.
 
Documentaţia depusă are drept scop obţinerea acordului de mediu pentru organizarea de şantier necesar execuţiei lucrărilor de construcţii aferente „Proiectului de dezvoltare gaze naturale Midia - staţie de tratare a gazelor”, comuna Corbu. Lucrarea este realizată de Auditeco GES SRL, companie de consultanţă în domeniul protecţiei mediului, înregistrată în Registrul Naţional al elaboratorilor de studii pentru protecţia mediului. Memoriul de prezentare a fost realizat cu respectarea în totalitate a cerinţelor de conţinut precizate în legislaţia în vigoare la data realizării acestuia, respectiv a Ordinului de Ministru nr. 135/2010 privind aprobarea metodologiei de aplicare a evaluării impactului asupra mediului pentru proiecte publice şi private şi a Ordinului de Ministru nr. 19/2010 pentru aprobarea Ghidului metodologic privind evaluarea adecvată a efectelor potenţiale ale planurilor sau proiectelor asupra ariilor naturale protejate de interes comunitar.

Operator al Perimetrului XV Midia

Black Sea Oil & Gas SRL este titular şi operator al Perimetrului XV Midia, suprafaţa contractuală B (Perimetrul XV Midia) situată în platoul continental al Mării Negre aparţinând României, în baza acordului de concesiune pentru explorare, dezvoltare şi exploatare petrolieră în perimetrele XIII Pelican şi XV Midia, încheiat cu Agenţia Naţională pentru Resurse Minerale şi aprobat prin Hotărârea Guvernului nr. 43 din 22.01.2014, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 69 din 28.01.2014.
 
Descoperirile de gaze naturale “Ana” şi “Doina” se află în Perimetrul XV Midia, localizat în partea de Vest a Mării Negre, la cca 110 km către est de Constanţa. În scopul exploatării acestor descoperiri de gaze naturale, BSOG intenţionează să demareze Proiectul de dezvoltare gaze naturale Midia (Proiectul MGD), ce va asigura producţia gazelor naturale, transportul acestora la ţărm şi tratarea lor în scopul atingerii parametrilor necesari injectării acestora în Sistemul Naţional de Transport (SNT) operat de SNTGN Transgaz SA şi predării acestor gaze naturale în SNT.
 
Producţia de gaze naturale din descoperirile „Ana" şi „Doina" este planificată sa înceapă în trimestrul I din anul 2020. Obiectul prezentei documentaţii îl constituie organizarea execuţiei lucrărilor de construcţie aferente „Proiectului de dezvoltare gaze naturale Midia – staţie de tratare a gazelor”, comuna Corbu. Pentru acest proiect, titularul a obţinut Autorizaţia de Construire nr. 37/05.07.2018 pentru autorizarea executării lucrărilor de construire (DTAC), respectiv Acordul de Mediu nr. 2/05.03.2018. În cadrul procedurii de reglementare din punctul de vedere al protecţiei mediului derulate de Agenţia pentru Protecţia Mediului Constanţa pentru „Proiectul de dezvoltare gaze naturale Midia - Staţie de Tratare a Gazelor“, s-au avut în vedere şi au fost evaluate, atât în studiul de evaluare adecvată, cât şi în Raportul la Studiul de evaluare a impactului asupra mediului, toate activităţile proiectului, inclusiv „Organizarea execuţiei lucrărilor de construcţii aferente Proiectul MGD - Staţie de Tratare a Gazelor” care fac obiectul prezentei documentaţii.
 
Menţionăm că amplasamentul propus pentru acest proiect este diferit de amplasamentul proiectului de dezvoltare gaze naturale Midia - Staţie de Tratare a Gazelor pentru care a fost obţinut acordul de mediu sus menţionat. Suprafaţa aferentă organizării de şantier este de 33.837 mp şi este împărţită după cum urmează: 5.253 mp reprezintă sediul organizării de şantier; 548 mp reprezintă drumul temporar de acces la organizarea de şantier;  28.036 mp reprezintă zona pentru amplasarea temporară a stratului vegetal rezultat în timpul activităţii de construire.

Date din proiect

Sediul organizării de şantier se va realiza din containere standardizate modulare, iar întreaga suprafaţă aferentă organizării de şantier va fi împrejmuită şi marcată corespunzător. În zona sediului organizării de şantier se vor asigura sediul social (birourile), spaţiile pentru muncitori, magazii şi zone pentru diverse instrumente şi echipamente. În acest scop se vor utiliza containere modulate tipizate specifice organizării de şantier. Pentru sediul administrativ - zona de birouri, a fost prevăzut un număr de 11 containere cu mai multe funcţiuni: containere destinate spaţiilor de birouri; containere destinate sălilor şedinţa şi grupul social care va cuprinde 3 containere aferente sălii de mese, două grupuri sanitare şi doua spălătoare comune, precum şi punctul de prim ajutor.
 
Pentru zona de cazare muncitori a fost prevăzut un număr de 11 containere cu următoarele funcţiuni: containere cazare muncitori - 10 bucăţi; grupul social care va cuprinde un container cu două grupuri sanitare şi două spălătoare comune. De asemenea, au mai fost prevăzute platforme realizate din prefabricate din beton aşezate pe un strat de nisip cilindrat pentru: stocarea materialelor (conducte, cabluri etc.), precum şi a utilajelor de mică mecanizare (cilindri compactori, compactoare pneumatice de mână, excavatoare de mici dimensiuni); generator electric mobil cu rezervor de combustibil inclus pentru o funcţionare continuă de 48 h echipate cu tablou de alimentare consumatori electrici; rezervorul de apă menajeră de 15 m3, care va alimenta grupurile sanitare şi rezervorul de apă PSI de 110 m3; cca 15 locuri de parcare pentru autovehiculele personalului administrativ în faţa zonei de birouri.
 
Drumul de acces la organizarea de şantier va fi racordat la drumul de acces din macadam al Staţiei de tratare gaze (GTP) racordat la DC83 (fost DC 269) - şi va avea o lăţime de 6 m, realizat din macadam cu stratul de uzura din piatră spartă. Sediul organizării de şantier va fi împrejmuit cu un gard de siguranţă înalt de 2.40 m din plasă de sârmă cu ochiuri hexagonale prinsă pe stâlpi metalici.
 
Black Sea Oil & Gas SRL, în datele Registrului Comerţului
 
Înfiinţată în anul 2007, compania are sediul social în Bucureşti. Capital social subscris, de 120.000 de lei, integral vărsat, este compus din 12.000 de părţi sociale. Valoarea unei părţi sociale este de 10 lei. Black Sea Oil & Gas SRL este controlată de Banca Europeana Pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare, cu sediul în Regatul Unit al Marii Britanii şi al Irlandei de Nord, cu 10% din capitalul social, Bsog Holding Activity SRL, cu sediul în Bucureşti, cu 89,9917% din capitalul social, CIEP Romania SCA, cu sediul în Luxemburg, cu 0,0083% din capitalul social. Persoane împuternicite ale firmei, care se ocupă de extracţia gazelor naturale, sunt: Serge Guibert, Mark Douglas Beacom.
 
În anul fiscal 2015, firma cu 10 salariaţi a declarat o cifră de afaceri de 1.292.003 lei şi un profit de 15.926.590 de lei. De asemenea, în anul 2016, compania a avut 17 salariaţi, cifră de afaceri de 210.954 de lei şi o pierdere de 22.696.670 de lei. Situaţia financiară pe anul 2017 arată astfel: 21 de salariaţi, cifră de afaceri de 228.580 de lei şi un profit de 4.914.282 de lei. Black Sea Oil & Gas SRL are următoarele puncte de lucru: municipiul Constanţa, bulevardul Mamaia, nr. 152; comuna Agigea, Compania Naţională Administraţia Porturilor Maritime, camerele 132, 133 Clădirea Administrativă Rădăcina Mol 1 Sud, corp C.
 
Citeşte şi:
 
Black Sea Oil & Gas SRL a solicitat aviz pentru o conductă de alimentaţie din amonte în comuna Corbu
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

IPTANA şi CN APM Constanţa au bătut palma. Firma se va ocupa de reparaţia digului de nord (document)

10 Dec 2018 168

Petroconst SA și CN APM Constanța au semnat. Firma va executa un racord pentru distribuţia de gaze naturale în Portul Constanța Sud (document)

08 Dec 2018 321

Consiliul Judeţean Constanţa, acord de mediu pentru modernizarea trotuarului de pe strada Traian

08 Dec 2018 330

Imobilul de patru etaje ridicat de Avostar Invest SRL în Mamaia Sat, supraetajat (document)

07 Dec 2018 377

Traian şi Zoiţa Grosu modifică proiectul imobilului pe care îl ridică pe bulevardul Mamaia (document)

06 Dec 2018 348

ANM Lake Residence a depus la APM un memoriu pentru construcţia unui bloc în Mamaia Nord (document)

06 Dec 2018 357

Doi cetăţeni străini ridică un imobil de locuinţe în Costineşti. Unde va fi amplasat (document)

06 Dec 2018 549

Milionarul Virgil Călina ridică un ansamblu rezidenţial cu piscine în Mamaia Nord. Memoriu depus la APM Constanţa (document)

05 Dec 2018 756

Schimbarea la faţă a Hotelului Doina din Mamaia. Supraetajat, modernizat şi cu skybar la etajul 10 (document)

05 Dec 2018 781

Investiție a CN APM Constanța Rețea de iluminat rutier pe drumul de acces în Poarta 6 și Poarta 7

03 Dec 2018 423

CN APM Constanța face reparații capitale. Se va interveni și la Terminalul de Pasageri (document)

01 Dec 2018 337

LIVE TEXT. În premieră, ședința Consiliului Local al municipiului Constanța are loc la Gara Maritimă. Ce proiecte sunt pe ordinea de zi (galerie foto)

29 Nov 2018 672

Modificări la un local din Năvodari. Pizzeria va fi supraetajată (document)

29 Nov 2018 458

Hotelul Bucegi din Eforie Nord va fi modernizat, consolidat şi extins. Cine sunt investitorii

23 Nov 2018 760

Ce a răspuns APM Constanţa Bloc de două etaje în zona Cazinoului din Mamaia, ridicat de fostul şef al Administraţiei Pieţelor din Constanţa

23 Nov 2018 1372

Platformă pentru depozitare, amenajată în Portul Constanța. Predilect Cargo a primit răspuns de la APM Constanța

22 Nov 2018 322

Comuna Lumina va avea un cimitir nou. Va fi dezbatere publică

22 Nov 2018 861

Digurile din porturile Constanţa, Midia, Tomis şi Mangalia, urmărite de CN APMC. Toate necesită refacere pe zone mari (document)

21 Nov 2018 780

Global Uno SRL, controlată de o companie din Italia, investeşte într-un bloc de cinci etaje, în Constanţa

19 Nov 2018 467

Dezbatere publică pentru o afacere cu pui cu creştere intensivă în satul Culmea. Cine este investitorul

19 Nov 2018 522

Imobil de șase etaje în Eforie Nord, ridicat de Danube Grain Expres SRL

17 Nov 2018 376

Două acte emise de municipalitate pentru CN APM Constanța. Este vizat proiectul pentru implementarea Danei 80 într-o zonă de mare adâncime

17 Nov 2018 418

Drumul dintre Porţile 10 şi 10 bis ale Portului Constanţa va avea patru benzi. Act important obţinut de CN APM Constanţa

16 Nov 2018 545

Cine se va ocupa de întreţinerea liniilor CF electrificate proprietate a CN APM? (document)

14 Nov 2018 437

CN APM construieşte o parcare în Poarta 7! Ce alte proiecte sunt conturate (document)

13 Nov 2018 543

Lucrările de reparaţii la digurile Constanţa şi Midia, executate de Consal Trade. Care este valoarea contractului (document)

13 Nov 2018 594

Pensiune agroturistică în comuna Adamclisi. A fost solicitat acordul de mediu

12 Nov 2018 386

Un ansamblu de vile turistice va fi realizat în localitatea 23 August. Cine este investitorul

12 Nov 2018 1099

Laurențiu Duță de la 3 Sud Est a primit răspuns de la APM Constanța. Artistul va ridica un imobil de două etaje în Mamaia Nord

10 Nov 2018 1522

Spațiul verde din zona City Park Mall Constanța, în atenția Agenției pentru Protecția Mediului. Ce se întâmplă cu acesta și ce a anunțat investitorul

10 Nov 2018 1499

CN APM Constanța cumpără corpuri de iluminat stradal de la o firmă din Brăila (document)

09 Nov 2018 359

Încep lucrările de reabilitare? Undă verde de la APM Constanța pentru sistematizarea zonei șoseaua Constanței din municipiul Mangalia

09 Nov 2018 529

Ministrul Transporturilor, Lucian Şova s-a întâlnit cu ministrul Transporturilor şi Comunicaţiilor din statul Qatar. S-a discutat și despre CN APM Constanța

06 Nov 2018 233

Fermă avicolă, înfiinţată la Ovidiu. Cine este beneficiarul (document)

06 Nov 2018 548

Investiţie în Portul Constanţa Chimpex vrea să extindă calea de rulare a încărcătorului naval de cereale (document)

06 Nov 2018 642

Pasajul superior din Portul Constanţa dintre Poarta 6 şi Revizia de Vagoane va fi reabilitat. Licitaţia, organizată de CN APM (document)

03 Nov 2018 698

Centrale termice aflate în Portul Constanţa Sud - Agigea, alimentate cu gaz propan lichefiat de Gaspeco L&D (document)

02 Nov 2018 448

Ce va construi SC Luca SRL pe plaja din Mangalia. Clădirile vor fi provizorii (document)

31 Oct 2018 487

Platformă de preluare şi depozitare a containerelor, în Portul Constanţa Sud (document)

31 Oct 2018 581

Fermă de porci nouă la Negru Vodă. Cine este beneficiarul (document)

31 Oct 2018 915

Sarabanda retrocedărilor a ajuns în port. CN APM Constanţa a chemat în judecată Primăria Constanţa. De ce s-a ajuns aici?

29 Oct 2018 1286

Omul de afaceri Gabriel Ciocan ridică un bloc de şase etaje pe bulevardul Tomis din Constanţa. Ce a decis agenţia de mediu

27 Oct 2018 334

Investiție nouă în Techirghiol. Ce a răspuns APM Constanța solicitanților avizului de mediu

27 Oct 2018 473

O firmă din Suceava s-a mutat la Constanţa. Ce construieşte în Mamaia Nord

27 Oct 2018 549

Hotelul Panoramic din Eforie Nord va fi modernizat şi extins

27 Oct 2018 702

Cine face plinul automobilelor din dotarea CN APM Constanța (document)

26 Oct 2018 501

Uni Dalid Star 2000 SRL, undă verde de la APM Constanţa pentru supraetajarea vilei Mimoza, situată în Eforie Nord

25 Oct 2018 389

Dezbatere publică pentru ansamblul rezidențial ridicat de Gemini Estate SRL pe bulevardul I.C. Brătianu din Constanța

22 Oct 2018 544

O firmă din Italia, în graţiile CN APM Constanţa SA. Italienii se vor ocupa de dragarea porturilor maritime (document)

20 Oct 2018 918

CN APM SA anunță investiții în porturile maritime Constanța, Midia și Mangalia (document)

19 Oct 2018 721