Boris Johnson părăsește fotoliul de prim-ministru cu replica „Hasta la vista, baby“

Boris Johnson, foto: Facebook / Boris Johnson
  • Succesorul lui Boris Johnson va fi cunoscut pe 5 septembrie, dată la care se încheie vacanţa parlamentară care începe vineri.

Boris Johnson şi-a luat la revedere miercuri de la parlamentarii britanici în ultima sa sesiune de întrebări în calitate de prim-ministru, în cadrul căreia şi-a apărat bilanţul şi a încheiat apoteotic cu formula „Hasta la vista, baby", în aplauzele conservatorilor, relatează Agerpres.

„Misiune în mare parte îndeplinită", a dat asigurări prim-ministrul, care a revenit asupra celor trei ani ai săi la putere şi a afirmat că va petrece următoarele săptămâni „făcând ceea ce cred că publicul se aşteaptă să fac: să avansez în dosarele pentru care am fost aleşi în 2019".

„Aceşti ultimi ani au fost cel mai mare privilegiu al vieţii mele", a adăugat prim-ministrul în vârstă de 58 de ani, care a demisionat pe 7 iulie după o serie de scandaluri. „Hasta la vista, baby", a încheiat el, în aplauzele deputaţilor din tabăra conservatoare, folosind o celebră replică a unui personaj jucat de Arnold Schwarzenegger în filmul "Terminator 2".

Succesorul lui Boris Johnson va fi cunoscut pe 5 septembrie, dată la care se încheie vacanţa parlamentară care începe vineri.

Şeful opoziţiei laburiste, Keir Starmer, l-a interpelat pe Johnson în privinţa cursei din tabăra conservatoare pentru a-l înlocui pe Downing Street, întrebându-l despre anularea unei dezbateri televizate pe Sky News.

„Ei bine, nu urmăresc subiectul foarte îndeaproape", a spus prim-ministrul la final de mandat, cu zâmbetul pe buze, în râsetele deputaţilor. El a profitat însă de prilej pentru a-i da "câteva sfaturi" celui care îi va succeda la Downing Street.

„Rămâneţi aproape de americani, susţineţi-i pe ucraineni, bateţi-vă pentru libertate şi democraţie peste tot. Reduceţi impozitele şi eliminaţi reglementările acolo unde puteţi, pentru a face din această ţară cel mai bun loc pentru a trăi şi a investi", a adăugat el.

„Concentraţi-vă pe drumul pe care-l aveţi în faţă, dar amintiţi-vă mereu să verificaţi oglinda retrovizoare. Şi amintiţi-vă înainte de toate că nu Twitter contează, ci oamenii care ne-au trimis aici", le-a mai spus Boris Johnson deputaţilor.


Deputaţii conservatori votează miercuri pentru a cincea şi ultima oară pentru a-i desemna pe cei doi candidaţi finalişti. În cursă se mai află fostul ministru de finanţe Rishi Sunak, şefa diplomaţiei Liz Truss şi secretarul de stat pentru comerţ internaţional Penny Mordaunt.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Marea Britanie Premierul Liz Truss demisionează din funcție. În urmă cu o lună a fost numită la conducerea guvernului

20 Oct 2022 1423

Liz Truss este noul premier britanic

05 Sep 2022 1157

Unul dintre candidaţii favoriţi la funcția de premier al Marii Britanii s-a retras din competiție

09 Jul 2022 970

Boris Johnson demisionează din funcţia de prim-ministru al Regatului Unit

07 Jul 2022 986

Boris Johnson a anunțat că demisionează din funcția de lider conservator

07 Jul 2022 986

Încă doi miniștri demisionează din guvernul britanic condus de Boris Johnson

07 Jul 2022 821

Criză politică! Presa britanică se aşteaptă la căderea guvernului condus de Boris Johnson

06 Jul 2022 1124

Liderii G7 se amuză pe seama lui Putin. „Ne păstrăm sacourile? Sau le scoatem?” (VIDEO)

26 Jun 2022 1768

Boris Johnson Ucraina merită să găzduiască ediția din 2023 a Eurovision

18 Jun 2022 1304

Rusia a interzis accesul premierului britanic Boris Johnson pe teritoriul său

16 Apr 2022 1445

Vești după întâlnirea dintre Boris Johnson și Zelenski. Regatul Unit va trimite în Ucraina 120 de vehicule blindate şi noi sisteme de rachete antinavă

09 Apr 2022 1530

Ucraina. Premierul britanic Boris Johnson, vizită surpriză la Kiev

09 Apr 2022 1510

Germania ar putea opri importurile de petrol din Rusia anul acesta

08 Apr 2022 1271

Klaus Iohannis a discutat cu Boris Johnson măsurile pentru întărirea Flancului Estic

21 Mar 2022 2506

Carantina nu mai este obligatorie pentru englezii depistaţi pozitiv la COVID-19, de joi. Anunțul lui Boris Johnson

21 Feb 2022 1399