Bucurie pentru micuții internați din Constanța, de Ziua Copilului! Arimex Comexim 2000 SRL și Asociația Suflete Deschise le-au pregătit surprize (GALERIE FOTO)

La Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă “Sfântul Apostol Andrei” Constanţa, Ziua Copilului a fost sărbătorită într-o atmosferă magică.

In sectiile de pediatrie, a fost zarva mare, si bucurie la maxim!

Caci, pentru a-i face pe micuţii bolnavi să uite de boală, de suferinţă şi tristete, Asociaţia Suflete Deschise si-a trimis voluntarii sa înlocuiasca halatele albe cu unele vesele, de clovn şi sa le ofere o mulţime de surprize. 

Astfel, dragalasii pacienți au primit multe dulciuri şi fructe, prajituri, dar si încurajări, mângâieri si multă dragoste, insotite bineinteles de traditionalul „La mulţi ani!“.

Şi, spre mai marea lor încântare, au primit baloane zburatoare în formă de inimioară, coifuri sclipitoare si nasucuri de clawn, trompete, suflatori si multe alte nastrasnucii.

De asemeni, micutii bolnaviori au primit in dar carticele de colorat din care au aflat despre prietenul Iisus, dar si creioane colorate cu ajutorul carora, colorand, vor descoperi multe povesti cu talc, pilde frumoase si mule alte lucruri minunate.
 
„Fă fericit un copil necăjit! Fiţi buni! Faceţi bine! Desăvârşiţi binele! Acesta este îndemnul nostru pentru toţi creştinii. 1 Iunie este Ziua Internaţională a Copilului, ziua în care îi sărbătorim pe cei mici. Această frumoasă sărbătoare trebuie să ne reamintească despre responsabilitatea noastră, a maturilor, faţă de copii, dar, de fapt, faţă de viitorul nostru.


Trebuie, deci, să fim preocupaţi în permanenţă de atenta formare a tinerelor caractere, de educarea morală, sănătoasă, a tinerei generaţii, mai ales în conjunctura actuală, când copiii sunt asaltaţi de anturaje şi de fel de fel de tentaţii din ce în ce mai periculoase şi mai provocatoare, pe care nu le pot birui singuri. Investind şi având grijă de ei, învăţându-i să trăiască frumos, să fie buni, să zâmbească, cu siguranţă, mai târziu vom putea zâmbi şi noi“, au transmis reprezentanții asociației. „Ziua Copilului nu trebuie să aibă limită de vârstă. Oricare dintre noi, fie că este copil sau adult, are voie să se simtă copil. Este necesar ca măcar o dată pe an să lăsăm în urmă problemele de zi cu zi, să ne întoarcem la inocenţă, să zâmbim curat şi să simţim că înfloreşte în inimile noastre dorința de năzbâtii, de joacă, de pozne, de alint. Această frumoasă sărbătoare trebuie să ne reamintească despre responsabilitatea noastră, a maturilor, faţă de copii, dar, de fapt, faţă de viitorul nostru. Trebuie deci, să fim preocupaţi în permanenţă de atenta formare a tinerelor caractere, de educarea morală, sănătoasă a tinerei generaţii, mai ales în conjunctura actuală, când copiii sunt asaltaţi de anturaje şi de fel de fel de tentaţii din ce în ce mai periculoase şi mai provocatoare, pe care nu le pot birui singuri. Investind şi având  grija de ei, învăţându-i să trăiască frumos, să fie buni, să zâmbească, cu siguranţă, mai târziu vom putea zâmbi şi noi.


În realitate, situaţia copiilor din ţara noastră este extrem de îngrijorătoare. Din cele cinci milioane de copii cât trăiesc în România, doar pentru câteva mii de ziua de 1 Iunie înseamnă jucării, hăinuţe, baloane colorate, clovni, petreceri-surpriză, plimbări în parcuri de distracţii, bucurii. Majoritatea dintre aceştia, sunt copii instituţionalizaţi, care trăiesc în centre de plasament sau în orfelinate.


Pentru restul copiilor,  ziua de 1 Iunie este o zi obişnuită, adică o zi în care mănâncă o masă săracă în calorii, în care primesc o îngrijire proastă sau în care renunţă la şcoala. O gravă problemă a copiilor este starea de sănătate. Se impune să conştientizăm gravitatea situaţiei şi să ne hotărâm ce vrem să facem cu viitorul nostru.  Iar Guvernul trebuie să înțeleagă că singura modalitate pentru a crea copiilor noștri o lume mai bună, este o reformă eficientă care să elimine cât mai rapid sărăcia. Altminteri, puţin câte puțin, copii noștri vor uita să mai zâmbească“, a declara Preda Petre reprezentantul Asociației Suflete deschise.
 
 

Ti-a placut articolul?
Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Asociația Suflete Deschise, apel pentru toți creștinii. „Fii milos, precum Hristos!”

11 Sep 2023 679

Nașterea Maicii Domnului. Meniu special pentru pacienții constănțeni, oferit de Arimex Comexim 2000

08 Sep 2023 746

Adormirea Maicii Domnului Meniu special pentru pacienții constănțeni, oferit de Arimex Comexim 2000

14 Aug 2023 922

Voluntarii de la Asociația „Suflete Deschise” au urmat îndemnul Domnului Hristos în pragul sărbătorii Sf. Maria

14 Aug 2023 682

Arimex Comexim 2000 SRL, meniu special pentru pacienții din spitalele din Constanța

05 Jun 2023 1726

Ziua Copilului Constanța Arimex Comexim 2000 SRL și Asociația ,,Suflete Deschise” au adus bucurie micuților din spitale (FOTO)

02 Jun 2023 896

Înălțarea Domnului Meniu special pentru pacienții constănțeni, oferit de Arimex Comexim 2000

25 May 2023 892

Meniu special de Paște, oferit pacienţilor unităţilor sanitare din Constanţa de Arimex Comexim 2000 SRL

16 Apr 2023 1298

Asociația ,,Suflete Deschise” și SC Arimex Comexim 2000 SRL, prin parteneriatul social misionar ,,Mai aproape de cel sărman – mai aproape de Dumnezeu“, au vestit Învierea Domnului! (FOTO)

16 Apr 2023 1238

Arimex Comexim 2000 SRL și Asociația Suflete Deschise lansează un nou apel către creștinii din Constanța

09 Apr 2023 2992

Meniu special de 8 Martie, oferit pacienţilor unităţilor sanitare din Constanţa de Arimex Comexim 2000 SRL

08 Mar 2023 2010

Asociația „Suflete Deschise”, mesaj transmis doamnelor și domnișoarelor de 8 Martie

08 Mar 2023 968

Asociația Suflete Deschise și echipa Arimex Comexim 2000 SRL, vestitorul primăverii pentru pacientele din spitalele constănțene

01 Mar 2023 2003

Vine, vine primăvara Meniuri speciale pentru pacienții din spitalele constănțene, oferite de ARIMEX COMEXIM 2000 SRL

28 Feb 2023 1835

Meniu special de Revelion pentru pacienții din spitalele constănțene, oferit de Arimex Comexim 2000 SRL

01 Jan 2023 5985