Bucurie pentru micuții internați din Constanța, de Ziua Copilului! Arimex Comexim 2000 SRL și Asociația Suflete Deschise le-au pregătit surprize (GALERIE FOTO)

La Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă “Sfântul Apostol Andrei” Constanţa, Ziua Copilului a fost sărbătorită într-o atmosferă magică.

In sectiile de pediatrie, a fost zarva mare, si bucurie la maxim!

Caci, pentru a-i face pe micuţii bolnavi să uite de boală, de suferinţă şi tristete, Asociaţia Suflete Deschise si-a trimis voluntarii sa înlocuiasca halatele albe cu unele vesele, de clovn şi sa le ofere o mulţime de surprize. 

Astfel, dragalasii pacienți au primit multe dulciuri şi fructe, prajituri, dar si încurajări, mângâieri si multă dragoste, insotite bineinteles de traditionalul „La mulţi ani!“.

Şi, spre mai marea lor încântare, au primit baloane zburatoare în formă de inimioară, coifuri sclipitoare si nasucuri de clawn, trompete, suflatori si multe alte nastrasnucii.

De asemeni, micutii bolnaviori au primit in dar carticele de colorat din care au aflat despre prietenul Iisus, dar si creioane colorate cu ajutorul carora, colorand, vor descoperi multe povesti cu talc, pilde frumoase si mule alte lucruri minunate.
 
„Fă fericit un copil necăjit! Fiţi buni! Faceţi bine! Desăvârşiţi binele! Acesta este îndemnul nostru pentru toţi creştinii. 1 Iunie este Ziua Internaţională a Copilului, ziua în care îi sărbătorim pe cei mici. Această frumoasă sărbătoare trebuie să ne reamintească despre responsabilitatea noastră, a maturilor, faţă de copii, dar, de fapt, faţă de viitorul nostru.


Trebuie, deci, să fim preocupaţi în permanenţă de atenta formare a tinerelor caractere, de educarea morală, sănătoasă, a tinerei generaţii, mai ales în conjunctura actuală, când copiii sunt asaltaţi de anturaje şi de fel de fel de tentaţii din ce în ce mai periculoase şi mai provocatoare, pe care nu le pot birui singuri. Investind şi având grijă de ei, învăţându-i să trăiască frumos, să fie buni, să zâmbească, cu siguranţă, mai târziu vom putea zâmbi şi noi“, au transmis reprezentanții asociației.


 „Ziua Copilului nu trebuie să aibă limită de vârstă. Oricare dintre noi, fie că este copil sau adult, are voie să se simtă copil. Este necesar ca măcar o dată pe an să lăsăm în urmă problemele de zi cu zi, să ne întoarcem la inocenţă, să zâmbim curat şi să simţim că înfloreşte în inimile noastre dorința de năzbâtii, de joacă, de pozne, de alint. Această frumoasă sărbătoare trebuie să ne reamintească despre responsabilitatea noastră, a maturilor, faţă de copii, dar, de fapt, faţă de viitorul nostru. Trebuie deci, să fim preocupaţi în permanenţă de atenta formare a tinerelor caractere, de educarea morală, sănătoasă a tinerei generaţii, mai ales în conjunctura actuală, când copiii sunt asaltaţi de anturaje şi de fel de fel de tentaţii din ce în ce mai periculoase şi mai provocatoare, pe care nu le pot birui singuri. Investind şi având  grija de ei, învăţându-i să trăiască frumos, să fie buni, să zâmbească, cu siguranţă, mai târziu vom putea zâmbi şi noi.

În realitate, situaţia copiilor din ţara noastră este extrem de îngrijorătoare. Din cele cinci milioane de copii cât trăiesc în România, doar pentru câteva mii de ziua de 1 Iunie înseamnă jucării, hăinuţe, baloane colorate, clovni, petreceri-surpriză, plimbări în parcuri de distracţii, bucurii. Majoritatea dintre aceştia, sunt copii instituţionalizaţi, care trăiesc în centre de plasament sau în orfelinate.


Pentru restul copiilor,  ziua de 1 Iunie este o zi obişnuită, adică o zi în care mănâncă o masă săracă în calorii, în care primesc o îngrijire proastă sau în care renunţă la şcoala. O gravă problemă a copiilor este starea de sănătate. Se impune să conştientizăm gravitatea situaţiei şi să ne hotărâm ce vrem să facem cu viitorul nostru.  Iar Guvernul trebuie să înțeleagă că singura modalitate pentru a crea copiilor noștri o lume mai bună, este o reformă eficientă care să elimine cât mai rapid sărăcia. Altminteri, puţin câte puțin, copii noștri vor uita să mai zâmbească“, a declara Preda Petre reprezentantul Asociației Suflete deschise.
 
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Adormirea Maicii Domnului Meniu special pentru pacienții constănțeni, oferit de Arimex Comexim 2000

12 Aug 2022 617

„Cuvântul scris, cuvântul care zideşte“ - publicaţia editată de Asociaţia „Suflete deschise” şi Arimex Comexim 2000 SRL

31 Jul 2022 898

Asociația „Suflete Deschise” și compania Arimex Comexim 2000 SRL „Vă invităm deci, să urmăm exemplul lui Hristos, să facem fapte bune, să fim uniți, buni și milostivi”

31 Jul 2022 945

Înălţarea Domnului Meniu de sărbătoare, oferit pacienţilor constănţeni de Arimex Comexim 2000 SRL

01 Jun 2022 843

Arimex Comexim 2000 SRL Alocația de hrană pentru pacienții internați în Spitalul Județean Constanța a fost majorată cu 2 lei

19 May 2022 1223

Meniu de Paște oferit de ARIMEX COMEXIM 2000 SRL, pentru pacienții din spitalele din Constanța. Copiii au avut parte de surprize (GALERIE FOTO)

24 Apr 2022 1108

Cuvântul scris - Cuvântul care zidește La început era Cuvântul şi Cuvântul era la Dumnezeu şi Dumnezeu era Cuvântul. (Ioan 1-1)

23 Apr 2022 1657

Pictura Troiței de la Spitalul Clinic Județean de Urgență Constanța a fost restaurată de prof. Ioan Roșu

22 Apr 2022 696

„Cuvântul scris, cuvântul care zideşte“ - publicaţia editată de Asociaţia „Suflete deschise” şi Arimex Comexim 2000 SRL, împlineşte 7 ani de la prima apariţie

22 Apr 2022 1415

Meniu special de Florii, pentru pacienții unităților sanitare din Constanța, oferit de Arimex Comexim 2000 SRL

17 Apr 2022 1167

O nouă scrisoare deschisă transmisă de Arimex Comexim 2000 SRL Cere creșterea sumei alocate pentru hrana pacienților din spitale

14 Mar 2022 1825

Petre Preda - Preşedinte al Asociaţiei „Suflete deschise” – „Unde-i război, este moarte, este teroare, frică, este disperare, panică”

02 Mar 2022 1155

Flori şi mărţişoare de la Arimex Comexim 2000 SRL pentru pacienţii constănţeni

01 Mar 2022 1234

Grevă la Spitalul Județean Constanța! Angajații firmei care asigură hrana pacienților, nemulțumiți de banii care ar urma să fie primiți - „Îmi e greu să mă duc acasă cu câteva milioane”

21 Feb 2022 2361

Meniu special de Bobotează pentru pacienții din spitalele constănțene, oferit de Arimex Comexim 2000 SRL

05 Jan 2022 2118