Consilierii județeni au adoptat bugetul de venituri şi cheltuieli al Spitalului Clinic Județean de Urgență Constanţa

Consilierii judeţeni s-au reunit astăzi, 31 august 2022, în şedinţă ordinară, pentru a dezbate şi vota cele 25 de proiecte de hotărâre aflate pe ordinea de zi.

Un proiect important, dezbătut și aprobat cu un număr de 20 voturi pentru, a fost cel cu privire la aprobarea tarifelor de călătorie și a abonamentelor pentru serviciul de transport public județean de persoane prin curse regulate în județul Constanța, pentru traseele aferente loturilor 1,2,4,5,6 si 8. Aceste tarife rezultate vin în urma încheierii procedurii de licitație deschisă, privind încheierea contractelor de delegare a gestiunii serviciilor de transport public de persoane. 

Tot în ședința de astăzi au fost aprobate patru proiecte de hotărâre, care au vizat rectificarea bugetului de venituri și cheltuieli pentru patru instituţii aflate în subordinea Consiliului Judeţean Constanţa. Astfel, bugetul de venituri şi cheltuieli al Unităţii de Asistenţă Medico-Socială Agigea, a fost modificat prin suplimentarea cu suma de 80.000 lei din bugetul de stat, sumă necesară acordării stimulentului de risc cadrelor medicale, conform OUG nr. 43/2020., transmite un comunicat din partea Consiliului Judeețan Constanța. 

De asemenea, pentru buna funcționare a Muzeului de Istorie Naţională şi Arheologie Constanţa, s-a impus rectificarea bugetului, prin suplimentarea cu suma de 87.300 lei, de la 10.835.900 lei la 10.923.200 lei. Această creştere a intervenit ca urmare a aprobării finanţării nerambursabile a proiectului cultural intitulat “Istorii Pontice în Benzi Desenate”, finanţatorul fiind Administraţia Fondului Cultural Naţional.

Și în cazul Complexului Muzeal de Ştiinţe ale Naturii Constanţa, a fost aprobată rectificarea bugetară, aceasta fiind realizată între capitole acestuia, astfel încât, valoarea totală a bugetului aprobat iniţial rămâne neschimbată.

În ceea ce priveşte bugetul de venituri şi cheltuieli al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă “Sfântul Apostol Andrei” Constanţa, acesta a fost suplimentat cu suma de 10.310.004 lei, bugetul rectificat ajungând la o valoare totală de 687.048.632 lei. Mai multe detalii cu privire la acest proiect, regăsiţi aici.

Potrivit sursei citate, un alt proiect dezbătut în şedinţa de astăzi a vizat rectificarea bugetului de venituri şi cheltuieli al judeţului Constanţa. Această rectificare vine ca urmare a majorării bugetului cu suma de 12.762.802 lei, faţă de bugetul CJC, aprobat anterior. De asemenea, au mai fost efectuate modificări în urma rectificărilor bugetare ale bugetelor instituţiilor subordonate. 

Tot astăzi, consilierii judeţeni au votat aprobarea Contractului de modificare şi reafirmare a Contractului de Asistenţă încheiat între Judeţul Constanţa, Municipiul Constanţa, SC RAJA SA Constanţa şi Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD).

Reamintim că în anul 2010, BERD a acordat SC RAJA SA, un credit în valoare de 33 milioane de euro, sumă necesară cofinanţării proiectelor de investiţii implementate de SC RAJA SA. În prezent, contractul de credit a fost suplimentat cu suma de 5 milioane de euro, majorare ce s-a impus în urma creşterii valorii Proiectului regional de dezvoltare a infrastructurii de apă şi apă uzată în aria de operare a SC RAJA SA, prin POIM.

Majorarea contractului de împrumut semnat între RAJA şi BERD are drept consecinţă actualizarea Contractului de Asistenţă pentru Proiect, actualizare ce face obiectul prezentului proiect de hotărâre, dezbătut şi aprobat astăzi, în unanimitate.


Un alt proiect aprobat în şedinţa de astăzi a vizat încheierea unui Acord de cooperare între Centrul Euro-Atlantic pentru Rezilienţă(E-ARC) şi UAT Judeţul Constanţa, cu scopul de a crea condiţiile pentru menţinerea relaţiilor bilaterale şi promovarea cooperării între părţi. Domeniile de interes vizează tematici ale rezilienţei, aşa cum au fost definite de NATO, UE şi documentele E-ARC. Prin încheierea acestui acord, E-ARC şi Judeţul Constanţa îşi manifestă deschiderea  pentru implicarea în proiecte pe teme de interes comun, elaborarea de studii, schimburi de evaluări, precum şi o susţinere reciprocă cu experţi la diferite activităţi.

Pe ordinea de zi de astăzi, s-a aflat şi proiectul cu privire la aprobarea Planului de restructurare pentru serviciul social cu cazare destinat persoanelor adulte cu dizabilităţi - Centrul de Îngrijire şi Asistenţă Armonia Negru-Vodă. Planul de restructurare a fost modificat cu acţiuni planificate pentru a fi implementate în perioada 2022-2023, cu scopul de a asigura tranziţia persoanelor cu dizabilități beneficiare de servicii sociale, în instituţii rezidenţiale de tip vechi, în alternative de tip familial sau rezidenţial nou-înfiinţate. Obiectivul principal este acela de a le asigura acestora, locuinţe adaptate nevoilor lor, confortabile şi sigure din punct de vedere al securităţii personale.

Dezmembrarea în două loturi a imobilului teren aferent Secţiei Recuperare Fizică şi Balneologie Eforie Sud, a făcut subiectul unui alt proiect dezbătut şi aprobat astăzi. Terenul proprietate publică a judeţului Constanţa, situat în strada Republicii Nr. 7, Eforie Sud, în suprafaţă totală de 108.685 mp, va fi împărţit în două loturi, respectiv un lot va avea o suprafaţă de 107.735, iar cel de-al doilea, 950 mp. Acest demers vine în sprijinul realizării proiectului “Sens giratoriu în localitatea Eforie Sud, în zona intersecţiei străzii Republicii cu Strada Doctor Climescu”.

Alte trei proiecte de hotărâre, înscrise pe ordinea de zi, au vizat aprobarea  indicatorilor tehnico-economici faza SF/DALI pentru trei obiective de investiţii. Mai exact, este vorba despre proiectul “Construire Corp nou – Departament Sănătatea mamei şi copilului Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Sf. Apostol Andrei Constanţa”, cu o valoare totală de 872.342.461,13 lei cu TVA, proiectul “Construire Pavilion Medical D+P+3E – Construcţie Pavilion Pneumologie III în cadrul Spitalului Clinic de Pneumoftiziologie”, cu o valoarea totală de 118.660.674,12 lei cu TVA, precum şi proiectul “Reabilitarea, amenajarea şi dotarea Centrului Şcolar pentru Educaţie Incluzivă Albatros Constanţa”, cu o valoare totală de 14.180.239,32 lei cu TVA.
Ședința  s-a ținut în regim de videoconferință și au fost prezenți un număr de 37 de aleși județeni.


Iată ce proiecte s-au aflat pe ordinea de zi

 
  1. Aprobarea procesului verbal al ședinței ordinare a Consiliului Județean Constanța din data de 27.07.2022 și a procesului verbal al ședinței extraordinare a Consiliului Județean Constanța din data de 10.08.2022.
  2. Proiecte de hotărâri
 
  1. Proiect de hotărâre nr.188/18.07.2022 privind acordarea unui ajutor financiar domnului Zimtea Eugen. 
                                                                                       Iniţiatori, Grupul consilierilor județeni USR
  1. Proiect de hotărâre nr.209/25.08.2022 privind rectificarea bugetului de venituri si cheltuieli al Judetului Constanta pe anul 2022.
                                                                         Iniţiator, Preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa
 
  1. Proiect de hotărâre nr.194/08.08.2022 privind Regulamentul de Organizare și Funcționare al Muzeului de Istorie Națională și Arheologie Constanța.
Iniţiator, Preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa
 
  1. Proiect de hotărâre nr.195/08.08.2022 privind Organigrama și Statul de Funcții de la Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța.
Iniţiator, Preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa
 
  1. Proiect de hotărâre nr.197/17.08.2022 privind desemnarea reprezentantului Consiliului Județean Constanța în Consiliul de administrație al Centrului Județean de Resurse și Asistență Educațională Constanța, pentru anul școlar 2022-2023.
Iniţiator, Preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa
 
  1. Proiect de hotărâre nr.198/22.08.2022 privind rectificarea Bugetului de Venituri și Cheltuieli pe anul 2022 pentru Unitatea de Asistență Medico-Socială Agigea.
Iniţiator, Preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa
 
  1. Proiect de hotărâre nr.199/22.08.2022 privind rectificarea Bugetului de Venituri şi Cheltuieli, pe anul 2022, pentru Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanţa.
                                                                         Iniţiator, Preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa
 
  1. Proiect de hotărâre nr.200/22.08.2022 privind rectificarea Bugetului de Venituri și Cheltuieli și a Listei de investiții, pe anul 2022, pentru Complexul Muzeal de Științe ale Naturii Constanța.
Iniţiator, Preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa
 
  1. Proiect de hotărâre nr.201/22.08.2022 privind aprobarea Protocolului de colaborare între Transilvania Film SRL, UAT Județul Constanța prin Consiliul Județean Constanța și Centrul Cultural Judeţean Constanța „Teodor T. Burada”, în vederea desfășurării SUNSCREEN film & Arts Festival, în perioada 08 - 11 septembrie 2022.
Iniţiator, Preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa
 
  1. Proiect de hotărâre nr.202/23.08.2022 privind aprobarea Contractului de modificare și reafirmare a Contractului de asistență pentru Proiect din data de 02 februarie 2011, astfel cum a fost modificat prin Actul adițional nr.1 din data de 30 aprilie 2015 și astfel cum a fost modificat și reafirmat în data de 06 noiembrie 2018, încheiat între Județul Constanța, Municipiul Constanța, SC Raja SA Constanța și Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare.
Iniţiator, Preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa
 
  1. Proiect de hotărâre nr.203/24.08.2022 privind rectificarea bugetului de venituri și cheltuieli pe anul 2022, pentru Spitalul Clinic Județean de Urgență "Sf. Apostol Andrei" Constanța.
Iniţiator, Preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa
 
  1. Proiect de hotărâre nr. 204/24.08.2022 privind aprobarea contribuției Județului Constanța la bugetul de venituri și cheltuieli al Agenției pentru Dezvoltare Regională de Dezvoiltare Sud-Est pentru anul 2022.
                                                                         Iniţiator, Preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa
 
  1. Proiect de hotărâre nr.205/24.08.2022 privind aprobarea achiziției serviciilor de asistență și reprezentare juridică în vederea apărării intereselor Unității Administrativ-Teritoriale Județul Constanța și ale Consiliului Județean Constanța, reprezentat legal prin Președintele Consiliului Județean Constanța.
Iniţiator, Preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa
 
  1. Proiect de hotărâre nr.206/24.08.2022 privind desemnarea reprezentanților Consiliului Județean Constanța în Consiliul de administrație al Centrului Școlar pentru Educație Incluzivă "Delfinul" Constanța, pentru anul școlar 2022-2023.
Iniţiator, Preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa
 
  1. Proiect de hotărâre nr.207/24.08.2022 privind desemnarea reprezentanților Consiliului Județean Constanța în Consiliul de administrație al Centrului Școlar pentru Educație Incluzivă "Maria Montessori" Constanța, pentru anul școlar 2022-2023.
Iniţiator, Preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa
 
  1. Proiect de hotărâre nr.208/24.08.2022 privind încheierea unui Acord de Cooperare între Centrul Euro-Atlantic pentru Reziliență (E-ARC) și UAT Județul Constanța.
Iniţiator, Preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa
 
  1. Proiect de hotărâre nr.210/25.08.2022 privind aprobarea modificării Planului de restructurare pentru serviciul social cu cazare destinat persoanelor adulte cu dizabilități Centrul de Îngrijire și Asistență Armonia Negru-Vodă.
Iniţiator, Preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa
 
  1. Proiect de hotărâre nr. 211/25.08.2022 privind dezmembrarea unui teren proprietate publică a Județului Constanța, situat în str.Republicii nr.7 Eforie Sud, în 2 (două) loturi.
Iniţiator, Preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa
 
  1. Proiect de hotărâre nr.212/25.08.2022 privind aprobarea indicatorilor tehnico-economici faza SF/DALI aferenți proiectului „Construire corp nou - Departament Sănătatea mamei și copilului Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Sf. Apostol Andrei Constanţa”.
                                                                         Iniţiator, Preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa
 
  1. Proiect de hotărâre nr.214/25.08.2022 privind aprobarea indicatorilor tehnico-economici faza SF/DALI aferenți proiectului „Construire Pavilion Medical D+P+3E – Construcție Pavilion Pneumologie III în cadrul Spitalului Clinic de Pneumoftiziologie”.
Iniţiator, Preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa
  
  1. Proiect de hotărâre nr.215/25.08.2022 privind aprobarea indicatorilor tehnico-economici faza SF/DALI aferenți proiectului,,Reabilitarea, amenajarea și dotarea Centrului Școlar pentru Educație Incluzivă Albatros Constanța.
Iniţiator, Preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa
 
 
  1. Proiect de hotărâre nr.216/25.08.2022 privind modificarea punctului 4 din anexa la H.C.J. nr.126/25.05.2022.
Iniţiator, Preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa
 
  1. Proiect de hotărâre nr.217/25.08.2022 privind aprobarea încheierii  Acordului de Parteneriat între Județul Constanța și Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Constanța în vederea desfășurării proiectului S.A.L.T.
Iniţiator, Preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa


 
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Licitații publice Consiliul Județean Constanța a bătut palma cu o firmă din Buzău pentru cadastrarea unor imobile ale județului (DOCUMENT)

28 Mar 2024 343

LIVE VIDEO-TEXT Președintele USR Constanța, Stelian Ion, declarații de presă înaintea ședinței de Consiliu Local (FOTO+VIDEO)

28 Mar 2024 596

Ce firmă va furniza pliante pentru promovare de activități culturale pentru CJ Constanța (DOCUMENT)

28 Mar 2024 359

LIVE Consiliul Local Municipal votează rectificarea bugetară și mai multe vânzări de terenuri (FOTO+VIDEO+DOCUMENTE)

28 Mar 2024 758

Ordinea de zi a ședinței ordinare a Consiliului Local al Municipiului Constanţa, suplimentată (DOCUMENTE)

27 Mar 2024 449

LIVE VIDEO+TEXT Biroul Politic Național a validat candidații PSD pentru Primăria și Consiliul Județean Constanța (GALERIE FOTO+VIDEO+DOCUMENTE)

27 Mar 2024 2704

LIVE TEXT Consiliul Județean Constanța se reunește în ședință ordinară. Iată ce se discută (DOCUMENTE+FOTO)

27 Mar 2024 807

Când vor fi anunțați candidații PSD la Primăria și Consiliul Județean Constanța

26 Mar 2024 901

Proiect pe masa consilierilor din Constanța Peste 55 de milioane de lei pentru modernizarea tronsonului de drum cuprins între Tuzla și Biruința (DOCUMENT)

26 Mar 2024 402

Repartizarea unor spații către Teatrul „Căluțul de Mare” și către Centrul Cultural Județean „Teodor Burada” Constanța, pe masa consilierilor județeni (DOCUMENTE)

25 Mar 2024 603

Ședință CJ Constanța Rectificarea bugetului de venituri și cheltuieli al județului Constanța pe 2024, pe ordinea de zi (DOCUMENT)

25 Mar 2024 486

Ședință CJ Constanța Programul de lucrări la drumurile județene din județul Constanța, pe anul 2024 pe ordinea de zi (DOCUMENT)

24 Mar 2024 882

Ședință CJ Constanța Aprobarea situațiilor financiare la finalul anului 2023 a instituțiilor și serviciilor publice finanțate integral sau parțial din bugetul local, pe ordinea de zi (DOCUMENT)

24 Mar 2024 533

Ședință CJ Constanța Se votează cotizațiile și contribuțiile UAT Județul Constanța la mai multe asociații, pe anul 2024 (DOCUMENT)

24 Mar 2024 620

Ședință CLM Constanța Apartenența la domeniul privat al municipiului Constanța a două terenuri, printre proiectele de pe ordinea de zi (DOCUMENT)

24 Mar 2024 566