Cabinet stomatologic pentru beneficiarii DGASPC Constanța


Cabinetul stomatologic aparținând Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Constanța a fost inaugurat pe data de 5 decembrie 2019 și a fost realizat cu sprijinul Agenției de Cooperare și Coordonare Turcă (TIKA). 

Agenția s-a implicat, de-alungul anilor, în mult mai multe proiecte venite în sprijinul beneficiarilor DGASPC Constanța, printre care amintim achiziţionarea de mobilier nou, îmbrăcăminte, încălţăminte pentru beneficiari şi cazarmament (saltele, perdele, lenjerii, covoare) pentru centrele de plasament Micul Rotterdam şi Delfinul din Agigea, precum şi amenajarea Complexului Sportiv „Erou Omer Halisdemir” din incinta Centrului de Plasament Micul Rotterdam.

„Acest cabinet a fost dotat cu aparatură de ultimă generație, ceea ce ne ajută în asigurarea unei game largi de tratamente, atât pentru adulți, cât și pentru copii.

Aceste servicii medicale stomatologice sunt disponibile tuturor beneficiarilor.  Înființarea lui a fost bine-venită, deoarece, în urma evaluărilor de pe teren al statusului dentar al turor beneficiarilor, am observat o patologie variantă”,  a declarat dr. Mădălina Iuga, medic stomatolog în cadrul cabinetului DGASPC Constanţa.

Asistentul medical Ghiulsen Ioica lucrează la acest cabinet stomatologic de nici două luni dar, spune ea, s-a integrat perfect, mai ales că îi place foarte mult să lucreze cu cei mici. „Este o meserie extrem de plăcută pentru mine. Ador să lucrez cu copiii; este un lucru care a cântărit greu în alegerea aceastaAm ales meseria aceasta și pentru că doresc să fac bine pentru cei de lângă mine”, a mai precizat asistentul medical.
Cabinetul stomatologic este deservit de doi medici stomatologi și două asistente medicale. Echipa este tânără și foarte veselă, așa că orice beneficiar care intră aici uită de teama de dentist.

Pe Dani (7 ani) l-am găsit în sala de aşteptare.

Ne-a spus că este prima oară când vine la cabinet.

Nu îi este teamă pentru că a vorbit cu mai mulţi colegi de-ai lui care i-au spus că medicii de aici lucrează foarte bine şi ştiu să îi facă pe copii să uite de teama de dentist.
Pentru fricoși, medicii și asistentele au pregătite bomboane și păpuși care le mai distrag atenția.

Echipa cabinetului merge foarte mult pe linia de prevenție, astfel că cei patru fac foarte multe vizite în unitățile cu cazare aparținând DGASPC Constanța, mai ales în centrele de plasament, unde le vorbesc copiilor despre regulile de igienă dentară.

Proiectul privind înfiinţarea unui cabinet stomatologic s-a născut în anul 2018 şi reprezintă un important beneficiu adus copiilor şi tinerilor cu sau fără dizabilităţi, instituţionalizaţi, în contextul în care serviciile stomatologice în general sunt decontate într-o proporţie foarte mică.

Peste 1.200 de persoane, copii și adulți ai sistemului de protecție socială, beneficiază, în prezent, de cabinetul stomatologic al DGASPC Constanța. 

Sursă foto: DGASPC Constanța
 
 
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

O companie din Constanța va livra produse din carne Direcției pentru Protecția Copilului Tulcea. Cine sunt restul furnizorilor

12 May 2021 707

Dotarea centrelor sociale din cadrul DGASPC Constanța, un proiect al CJC admis la finanțare pe fonduri europene

07 May 2021 579

Cine va furniza Direcției Generale de Asistență Socială Constanța servicii de imprimare și asigurare a funcționalității

22 Apr 2021 1873

Ziua internaționala a copiilor străzii În decursul anului 2020, în atenția specialiștilor DGASPC Constanța au ajuns 32 de cazuri de cerșetorie

21 Mar 2021 773

DGASPC Constanța Osman Vârlan, copilul din centrul de plasament, va deveni instructor de dansuri grecești - „Visele devin realitate atunci când crezi cu adevărat în propriile tale forțe”

12 Mar 2021 2961

Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Constanța ridică două case de tip familial în municipiu

05 Feb 2021 628

DGASPC Constanța ridică mai multe locuințe protejate în Nicolae Bălcescu. Ce firmă se va ocupa

21 Jan 2021 1862

Aleșii județeni au aprobat bani pentru Spitalul Județean Constanța și pentru Direcția pentru Protecția Copilului

22 Dec 2020 974

Liberala Carmen Răducu și-a preluat postul la DGASP Constanța

11 Dec 2020 3152

Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Constanța cumpără haine și încălțăminte pentru beneficiari

10 Dec 2020 902

Petre Dinică a demisionat de la DGASPC Constanța. Cine i-a luat locul

09 Nov 2020 5183

DGASPC Constanța scoate la concurs 38 de posturi vacante

31 Oct 2020 3246

DGASPC Constanța cumpără servicii de întreținere și reparare a generatoarelor de curent

09 Oct 2020 790

Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Constanța Proiect de construire / prelungire supante la sediu

01 Oct 2020 1099

DGASPC Constanța angajează două îngrijitoare

30 Sep 2020 3717