Călin Popescu Tăriceanu, întrevedere cu Hans Klemm, ambasadorul SUA la Bucureşti

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a avut ieri o întrevedere cu Hans Klemm, ambasadorul Statelor Unite la Bucureşti.

„În debutul întrevederii, Ambasadorul Hans Klemm, l-a felicitat pe domnul Călin Popescu-Tăriceanu pentru realegerea în funcția de Președinte al Camerei Superioare a Parlamentului României. În cadrul discuțiilor, au fost abordate stadiul şi perspectivele relaţiilor bilaterale, în contextul Parteneriatului Strategic româno – american şi al noii Administraţii de la Washington, precum şi colaborarea în cadrul NATO, în plan regional şi al teatrelor de operaţiuni comune. În acest sens, domnul Călin Popescu-Tăriceanu a subliniat că România este printre statele membre NATO care au alocat 2% din PIB bugetului apărării, precum și importanța prezenței trupelor românești în teatrele de operațiuni din Afghanistan și Irak. Domnul Hans Klemm și-a exprimat aprecierea la adresa României pentru aceste decizii”, a informat Senatul prin intermediul unui comunicat de presă.




Președintele Senatului a apreciat stadiul deosebit de înalt al relaţiilor bilaterale, în special colaborarea în plan politic, militar şi al coordonării acţiunilor în plan internaţional, amintind și de recenta Hotărâre a Parlamentului prin care se aprobă continuarea misiunii Armatei României, în cadrul Coaliției Internaționale anti-ISIL/Daesh și extinderea ariei de dislocare prin includerea teritoriului statului Kuweit.

„Domnia sa a menţionat rolul şi contribuţia decisivă a SUA în ceea ce priveşte securitatea şi stabilitatea europeană, subliniind intenţia ţării noastre de a rămâne un aliat ferm al Americii şi al NATO, apreciind că măsurile defensive sunt importante pentru România, în special în contextul problemelor de securitate regionale şi internaţionale.

Ambii interlocutori au subliniat importanţa creşterii cooperării pe plan economic, respectiv a creşterii investiţiilor americane în România și colaborării în domeniul industriei auto și aviatică”, potrivit sursei citate.



Sursa foto: senat.ro

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Hans Klemm a părăsit România. Ultimul său mesaj

14 Dec 2019 2131

Klaus Iohannis l-a decorat pe ambasadorul SUA la București, la finalizarea mandatului acestuia

10 Dec 2019 1812

#sărbătoreşteDobrogea141 Ambasadorul SUA, Hans Klemm, fosta handbalistă Elena Frîncu, directorul Aeroportului M. Kogălniceanu, Bogdan Artagea, şi directorul Bibliotecii Judeţene Constanţa, Corina Apostoleanu, mesaje de Ziua Dobrogei

22 Nov 2019 4117

Întâlnirea ministrului apărării naţionale cu ambasadorul SUA la București "Demersul nostru va asigura predictibilitate în derularea programelor de înzestrare "

14 Nov 2019 1444

Ludovic Orban, întrevedere la Palatul Victoria „Guvernul României susține întărirea și dezvoltarea Parteneriatului Strategic cu SUA”

08 Nov 2019 1998

Discursul ambasadorului SUA, Hans Klemm, cu ocazia Zilei Independenţei

05 Jul 2019 1998

Recepție organizată de Ambasada SUA la București cu ocazia Zilei Independenței. Ce mesaje au fost transmise (galerie foto)

04 Jul 2019 2192

Interviu acordat cotidianului ZIUA de Constanța de Hans Klemm, ambasadorul SUA - „România se bucură de o mulțime de oportunități și resurse, cea mai importantă fiind chiar oamenii săi“

04 Jul 2019 5569

Constanța Ambasadorul SUA în România, Hans Klemm, prezent la Universitatea “Ovidius”

27 Jun 2019 2135

Șeful Statului Major al Apărării, întrevedere cu secretarul de stat pentru Forțele Terestre ale SUA, la Baza 57 Aeriană Mihail Kogălniceanu

03 Jun 2019 1823

Viorica Dăncilă, întrevedere cu ambasadorul SUA la București, Hans Klemm

11 Mar 2019 1864

Președintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, întrevedere cu ambasadorul SUA, Hans Klemm

07 Feb 2019 1948

Ambasadorul SUA la București, Hans Klemm Mihnea Constantinescu a fost un diplomat desăvârșit și un susținător al Parteneriatului Strategic SUA-România

18 Nov 2018 2043

Episcopul Tulcii, față în față cu Ambasadorul SUA în România

03 Nov 2018 2422

Tulcea. Ambasadorul Hans Klemm a inaugurat Raftul American la Biblioteca Județeană "Panait Cerna"

30 Oct 2018 2469