Campanie împotriva fenomenului de bullying, în unitățile de învățământ din județul Constanța

Sursa foto: Prefectura ConstantaInstituția Prefectului - Județul Constanța, Inspectoratul Școlar Județean Constanța, Inspectoratul de Poliție Județean Constanța - Biroul Siguranță Școlară, Organizația Salvați Copiii, Consiliul Județean al Elevilor Constanța și directorii mai multor unități de învățământ din județul Constanța au stabilit astăzi, 21 aprilie a.c., modul de lucru în ceea ce privește activitatea de informare, evaluare și monitorizare a fenomenului de bullying, în unitățile de învățământ din județul Constanța, ca urmare a semnării protocolului de colaborare, în data de 24 martie a.c.

Potrivit unui comunicat al Prefecturii Constanța, în cadrul ședinței de informare, directorilor de școli și licee le-a fost prezentat Protocolul de colaborare încheiat între Instituția Prefectului - Județul Constanța, Inspectoratul Școlar Județean Constanța, Organizația Salvați Copiii și Consiliul Județean al Elevilor Constanța, care își propune reducerea fenomenului de bullying în unitățile de învățământ preuniversitar, cu implicarea ONG-urilor și a structurilor independente formate din elevi. De asemenea, au fost trecute în revistă acțiunile cuprinse în Protocolul de colaborare, dar și atribuțiile care le revin, în continuare, unităților de învățământ implicate. 

„Astfel, acțiunea de evaluare și monitorizare a răspândirii fenomenului de bullying va începe luni, 24 aprilie a.c., la Școala Gimnazială nr. 30 „Gheorghe Țițeica” Constanța și va continua, în următoarele săptămâni, în alte nouă unități de învățământ din județul Constanța: Colegiul Național „Mircea cel Bătrân” Constanța, Colegiul Economic Mangalia, Școala Gimnazială nr. 7 „Remus Opreanu” Constanța, Liceul Tehnologic UCECOM „Spiru Haret” Constanța, Școala Gimnazială „Mircea Dragomirescu” Medgidia, Liceul Tehnologic „Dobrogea” Castelu, Liceul Tehnologic „Lazăr Edeleanu” Năvodari, Colegiul Național de Arte „Regina Maria” Constanța și Liceul Tehnologic „Nicolae Dumitrescu” Cumpăna.

Mai precis, vor fi constituite echipe mixte formate din cadrul didactic (diriginte/învățător), dar și reprezentanți din Instituția Prefectului - Județul Constanța, Inspectoratul Școlar Județean Constanța, Inspectoratul de Poliție Județean Constanța, Poliția Locală, Organizația Salvați Copiii, Consiliul Județean al Elevilor Constanța. Aceștia vor participa la orele de dirigenție ale tuturor claselor unităților de învățământ menționate anterior și vor distribui fișe de identificare a fenomenului de bullying, pe care elevii le vor completa în mod anonim.
În cele din urmă, se vor analiza și evalua fișele și se va întocmi un raport final privind rezultatul acțiunilor întreprinse pe parcursul perioadei de evaluare“ - au precizat reprezentanții Prefecturii Constanța. 

 
Toate cele 10 unități de învățământ au fost verificate, în perioada 16-31 ianuarie a.c., de Comisia mixtă de verificare a mecanismului de intervenție în prevenirea și combaterea bullying-ului și violenței în unitățile de învățământ din județul Constanța, constituită, la începutul anului, prin Ordin de Prefect. Mai exact, membrii Comisiei (reprezentanți ai Prefecturii Constanța, IPJ Constanța și ISJ Constanța) au verificat respectarea prevederilor legale privind mecanismul de intervenție în prevenirea și combaterea bullying-ului și violenței.
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Poliția și elevii din Constanța discută despre traficul de persoane și violența în școli

19 Apr 2024 421

Activități ale polițiștilor în școli din județul Constanța

17 Apr 2024 389

Propunere pentru a reduce violența în scoli Sindicaliștii din Educație cer ca media la Purtare să conteze la admiterea la liceu

08 Apr 2024 660

Acțiune în școlile din județul Constanța ale polițiștilor

05 Apr 2024 568

Studenți ai Facultății de Psihologie din cadrul Universității Ovidius Constanța, în practică în școlile din Constanța. Despre ce le vor vorbi elevilor

02 Apr 2024 556

Polițiștii s-a întâlnit cu mai mulți elevi din Constanța. Iată despre ce au discutat (FOTO)

21 Mar 2024 354

Poliția și școlile din Constanța, împreună împotriva bullying-ului și a consumului de droguri

24 Feb 2024 734

În Constanța Acțiuni de prevenire a bullying-ului în școli

21 Feb 2024 521

Polițiștii IPJ Constanța au desfășurat mai multe acțiuni în apropierea școlilor din județ

20 Feb 2024 774

Editorial Bullying-ul se învață acasă!

18 Feb 2024 960

Știri Constanța Prevenirea bullying-ului și a violenței școlare. Polițiștii, în dialog cu elevii din Crucea

13 Jan 2024 707

IPJ IalomițaConsecințele actelor de violență fizică sau psihologică-bullying în unitățile de învățământ

12 Dec 2023 438

Activități preventive desfășurate de polițiștii din Constanța

08 Dec 2023 778

IPJ Tulcea Acțiuni ale polițiștilor pentru prevenirea delincvenței juvenile în municipiul Tulcea

13 Oct 2023 709

Editorial A început școala. Între bullying și „lasă-i, că sunt copii!“

29 Sep 2023 1383