Cancerul de prostată, printre cauzele mortalității la bărbați. Heka Hospital recomandă programarea la un medic urolog

  • Prostata este glanda sistemului reproducător masculin, care are multiple roluri în organism
 
Un diagnostic precoce al cancerului de prostată înseamnă creşterea speranţei de viaţă şi a calităţii acesteia. De aceea, orice bărbat cu vârsta de peste 50 de ani sau chiar de 45 de ani ar trebui să facă anual testele specifice.
 
La Heka Hospital, pacienţii au la dispoziţie multiple posibilităţi de investigare pe care le pot alege împreună cu medicul specialist, indiferent de stadiul în care este diagnosticată boala. Discută cu medicul urolog despre riscurile și beneficiile testelor de screening!
 

Ce este cancerul de prostată?

 
Prostata este glanda sistemului reproducător masculin, care are multiple roluri în organism, cum ar fi: secreția de fluid care intră în compoziția lichidului seminal, rol în micțiune sau în funcția erectilă. Prostata poate fi afectată de trei tipuri de afecțiuni, printre care amintim hiperplazia („adenomul de prostată”), prostatita (afecțiunea inflamatorie acută sau cronică) și cancerul de prostată.
 
Cancerul de prostate este una dintre cele mai importante cauze de mortalitate la bărbați. Se dezvoltă lent și de obicei asimptomatic, la nivelul zonei periferice a prostate, iar la fel ca în cazul oricărui alt cancer, apar mutații ale celulelor prostatice urmate de proliferări haotice ce conduc către dezvoltarea tumorilor prostatice. Factorii de risc includ: vârsta avansată, istoricul familial de cancer, obezitatea, fumatul, expunerea la agenți toxici, episoadele recurente de prostatită.
 
Odată cu avansarea în vârstă, mai ales după trecerea pragului de 50 de ani, este recomandată vizita la medicul urolog în vederea începerii screeningului pentru diagnosticarea precoce a cancerului de prostată.
 
Simptomele cele mai frecvente sunt:
  • Poliakiuria – urinări frecvente, în cantități mici, deseori asociate cu nicturie (senzație de urinare pe parcursul nopții);
  • Dificultăți la urinare (disurie) sau ejaculare;
  • Disfuncții erectile;
  • Hematurie (prezența de sânge în urină) sau hemospermie (prezenta de sânge în spermă);
  • Scăderea presiunii jetului urinar.
 
 
Cei care doresc să își facă o programare pentru una din specializările enunțate mai sus, o pot face pe portalul https://www.hekahospital.com/contact/, unde se poate completa un formular online dese

Ti-a placut articolul?
Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

HEKA Hospital „Afecțiunile urechilor, nasului și gâtului nu trebuie tratate superficial pentru că pot determina complicații grave”

22 Sep 2023 774

HEKA Hospital Constanța Atenție la ambrozie. Simptomele alergiei

25 Aug 2023 1084

LIVE VIDEO-TEXT Armonia Grup deschide SIA, Servicii Imagistica Armonia, centrul medical care impune standarde noi în investigarea imagistică din Constanța (FOTO +VIDEO)

01 Aug 2023 2145

Armonia Grup continuă planul de extindere și anunță deschiderea SIA, cel mai nou și mai complex centru medical dedicat sectorului de investigații imagistice și radiologice din Constanța

01 Aug 2023 2257

Heka Hospital Constanța Tratamentul varicelor, cu cea mai nouă tehnologie

27 Jul 2023 1180

Excelență și inovație HEKA Hospital și ARES lansează Centrul de cardiologie intervențională, la Constanța (FOTO+VIDEO)

11 Jul 2023 2082

LIVE VIDEO+TEXT. Constanța Eveniment de lansare a Centrului de Cardiologie Intervențională din cadrul Heka Hospital & Ares (GALERIE FOTO+VIDEO)

11 Jul 2023 1844

Heka Hospital Dr. Adrian Barbu – „Nu orice tremor este boala Parkinson!”

24 Jun 2023 1274

Psoriazisul – care sunt cauzele apariției. Heka Hospital recomandă programarea la un medic specialist

25 May 2023 1135

Servicii complexe și complete la Heka Hospital!

31 Mar 2023 1693

Ecografia cerebrală, la Heka Hospital

24 Feb 2023 1293

Heka Hospital Rinoplastia corectează aspectul imperfect sau anumite deformări. Ce trebuie să știi (VIDEO)

27 Jan 2023 1556

Dr. Adriana Mosor, medic specialist dermato-venerolog în cadrul Heka Hospital. Despre acnee și tratamentul acneei (VIDEO)

16 Dec 2022 1957

Dr. Claudia Grigorov, medic specialist endocrinolog Heka Hospital, despre infertilitate. Cauze și tratament (VIDEO)

28 Nov 2022 2086

Cauze și tratamente pentru căderea părului, oferite de medicul specialist Adriana Mosor de la HEKA Hospital

21 Oct 2022 2306