Când dispar ouăle buclucaşe din intersecţiile municipiului Constanţa

Iată că a trecut deja o săptămână de la sărbătorile pascale, însă în intersecţiile din municipiu încă mai pot fi admirate ouăle cu beteală roşie şi instalaţiile de iluminat ornamental montate pe marile bulevarde.
 
Purtătorul de cuvânt al Primăriei Constanţa, Ionela Halciuc, a explicat, pentru cotidianul ZIUA de Constanţa, că respectivele ornamente vor fi demontate în cursul acestei săptămâni. „În unele zone deja a început demontarea acestora. În cursul acestei săptămâni ar trebui să dispară aceste ornamente de Paşte“, a declarat purtătorul de cuvânt al Primăriei Constanţa.
 
Reamintim că, de Paşte, municipiul Constanţa a îmbrăcat haine de sărbătoare. Instalaţii de iluminat ornamental cu ocazia sărbătorilor pascale 2017 au fost montate în intersecţii, la sensuri giratorii şi pe bulevarde, unele dintre acestea, în special ouăle decorative, căzând în intersecţie ori de câte ori bătea vântul mai puternic. Toate produsele decorative utilizate pentru iluminatul festiv au fost echipate cu sursă de lumină de tip led.
 
Contractul privind furnizarea prin închiriere, inclusiv montare-demontare, a unor produse constând în instalaţii de iluminat ornamental cu ocazia sărbătorilor pascale 2017 a fost atribuit de Primăria Constanţa societăţii Neon Lighting SRL, din Cluj-Napoca, contra sumei de 102.984 de lei. Firma câştigătoare se laudă cu un portofoliu bogat în lucrări derulate în malluri, firme luminoase, dar şi iluminat festiv de sărbători. Potrivit documentelor publice, SC Neon Lighting a câştigat anul trecut un contract similar pentru iluminat festiv în oraşul Cernavodă, în sezonul rece 2016-2017. Conform informaţiilor financiare oferite de site-ul Ministerului Finanţelor Publice, firma din Cluj are o medie de 46 de salariaţi, iar afacerea a fost pe val în ultimii ani, cu un profit de peste 4 milioane de lei anual.

Despre Neon Lighting SRL 

Neon Lighting SRL a fost înfiinţată în anul 1994. Societatea are sediul social în Cluj şi un capital subscris de 2.000 de lei. Asociaţi şi administratori ai firmei sunt Dorinel Augustin Cosma şi Ioan Nemeth. Obiectul de activitate este comerţul cu ridicata al aparatelor electrice de uz gospodăresc, al aparatelor de radio şi al televizoarelor, al echipamentelor şi al accesoriilor de iluminat, al cablurilor, al întrerupătoarelor şi al altor repere de instalaţii electrice pentru uz casnic. Conform caietului de sarcini, SC Neon Lighting SRL a furnizat municipalităţii 137 de produse care fac obiectul achiziţiei prin închiriere.

„Păcat de acest oraş-martir“ 

Constănţenii nu au fost însă mulţumiţi de felul în care a arătat municipiul Constanţa de sărbătorile pascale. Cititorii cotidianului ZIUA de Constanţa ne-au împărtăşit părerile lor cu privire la felul în care a arătat oraşul de la malul mării în perioada sărbătorilor pascale. „Ţigănie şi mizerie, o ruşine de oraş“, a scris cineva care a semnat „fără nume“.
„Bani publici aruncaţi pe apa Sâmbetei!“, ne-a spus Cami. „Avem nevoie de parcări, de mai multe spaţii verzi, vrem un oraş frumos şi curat. Consider o absurditate să dai banii pe asemenea prostii, care sunt cumpărate la suprapreţ. În România e aşa: un milion mie şi 10 lei ţie! Jalnici“, susţine Mariana.
 
„Deplorabil. Oraşul are nevoie de curăţenie, spaţii verzi, locuri de joacă pentru copii, nu plăţi golăneşti între găşti. Nu vor să înveţe nimic de la colegii lor de la Turda, spre exemplu, care au reuşit cu salina lor să facă oraşul cunoscut. Noi avem istorie cât cuprinde, dar nu este scoasă la iveală. Aşa se întâmplă când alegi neinspirat. Ar fi multe de comentat, dar nu este timp. Să aveţi o zi bună“, a comentat Ion. „Cred că cei care comentează pe aici sunt membrii unor secte religioase care sunt într-o continuă încercare de a pângări religia noastră ortodoxa. Da, oraşul avea nevoie de aceste decoraţiuni, este sărbătoarea noastră şi vrem să o promovăm. Dragii mei, fiţi mai buni!“, a transmis Emil. „Într-un oraş mizerabil, cu parcuri pentru copii care sunt pline de rahat de câine şi jucării ruginite, ne lipseau nişte ornamente kitsch-oase cumpărate la suprapreţ. Cum să cheltuieşti atâţia bani pe nişte fiare şi beteală de Crăciun? Bani aruncaţi aiurea, ca şi multe cheltuieli ineficiente din oraşul asta“, consideră cineva care s-a semnat „Me“. „Păcat de acest oraş-martir, de marea care ne înconjoară, de Mamaia care este plină de mizerii şi gunoaie. Nu vrem să muncim, nu ne place munca de jos şi vrem toţi să devenim directori peste noapte. Vina este a noastră, fraţilor, că nu suntem educaţi, ci plini de ură şi ne uităm urât unul la altul când mergem pe stradă. Am putea avea cel mai frumos oraş cum este Clujul, de exemplu, curat şi întreţinut. Nu avem parcuri frumoase, nu avem spitale, nu avem şcoli frumoase, străzile sunt jalnice, pline de gropi. Aruncăm pet-uri şi mucuri de ţigară peste tot, în loc să strângem poate fiecare pe părticica lui“, a transmis Elena.
 
Citeşte şi:
 
„Cele mai ieftine şi mai oribile decoraţiuni“ Majoritatea constănţenilor respondenţi, nemulţumiţi de felul în care a arătat municipiul de sărbătorile pascale
 
Cât a plătit Primăria Constanţa Ornamentele pascale, închiriate de la clujenii de la Neon Lighting SRL

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Handmade by Carmen Petrișor Decoratiuni de Paste!

06 Apr 2022 3769

Handmade by Carmen Petrișor Pentru aceasta saptamana va prezint alte doua decoratiuni de Paste !

08 Apr 2019 3500

Handmade by Carmen Petrișor Decoratiuni de Paste !

01 Apr 2019 3220

„Cele mai ieftine şi mai oribile decoraţiuni“ Majoritatea constănţenilor respondenţi, nemulţumiţi de felul în care a arătat municipiul de sărbătorile pascale

24 Apr 2017 4992

Handmade by Carmen Petrișor Decoratiuni cu iepurasi!

20 Apr 2016 3307

Creative life Decorațiuni de Paște II (galerie foto)

19 Apr 2016 2906