Când începe în România campania de vaccinare anti-COVID pentru copiii de 5 - 11 ani. Anunțul lui Valeriu Gheorghiță

Preşedintele Comitetului Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea anti-COVID (CNCAV), dr. Valeriu Gheorghiţă, a anunţat joi, 16 decembrie,  că în ianuarie, cel mai probabil, va debuta campania de imunizare pentru copiii din grupa de vârstă 5 - 11 ani.

Tot în această lună urmând să sosească prima tranşă de ser pediatric de la compania Pfizer.



"În ceea ce priveşte campania de vaccinare în pregătire pentru copiii cu grupa de vârstă 5 - 11 ani, aşa cum am spus în săptămâna precedentă, au fost deja optimizate platforma de programare şi Registrul electronic naţional electronic de vaccinare. Ele vor fi deschise în momentul în care vom anunţa debutul efectiv al campaniei de vaccinare. De asemenea, noi am elaborat instrucţiunile care reglementează modalitatea în care se va derula vaccinarea pentru această grupă de vârstă", a declarat şeful CNCAV, într-o conferinţă de presă.

 



Această campanie de imunizare se va derula în cabinete organizate în centrele de vaccinare, atât din unităţi sanitare, cât şi din afara acestora. Schema de vaccinare va consta tot din două doze, administrate intramuscular la o distanţă de 21 de zile, a explicat Valeriu Gheorghiţă.



"Vorbim doar de centre de vaccinare care folosesc vaccinul de la compania Pfizer. De asemenea, se vor putea adresa pentru vaccinare şi în cabinetele de medicină de familie, unde se va solicita acest tip de vaccin. (...) Schema de vaccinare constă în două doze administrate la un interval de 21 de zile a câte 10 micrograme pe doză. (...) Doza se administrează intramuscular, la fel ca şi pentru copiii din grupa de vârstă de peste 12 ani. Conform calendarului de livrare preconizat, foarte probabil că vom recepţiona doze de vaccin pediatric de la compania Pfizer în luna ianuarie. Ca atare, cel mai probabil, în a doua parte a lunii ianuarie vom putea debuta campania de vaccinare adresată acestei grupe de vârstă", a precizat preşedintele CNCAV.



Potrivit acestuia, rata de acoperire vaccinală pentru grupa de vârstă 5 - 11 ani "care pare cât se poate de realistă" s-ar ridica la aproximativ 20%, ceea ce înseamnă circa 240.000 de copii.




"Şi noi am spus foarte clar, şi acest lucru este transmis şi de Centrul European al Bolilor şi de Agenţia Europeană a Medicamentului - beneficiile sunt substanţiale în cazul acelor copii care au afecţiuni cronice, care sunt vulnerabili în faţa infecţiei cu SARS-CoV-2 pentru că au obezitate, pentru că au diabet, pentru că au boli cardiovasculare, renale, neurologice. De asemenea, cei care locuiesc împreună cu persoane vulnerabile, iarăşi este foarte important, pentru că, în felul acesta, reducem riscul de infectare şi de transmitere.


Evident că este permisă vaccinarea tuturor copiilor din această categorie de vârstă, dar, din punct de vedere al beneficiului individual, este foarte important pentru cei care sunt vulnerabili sau locuiesc cu persoane vulnerabile. Acesta este motivul pentru care considerăm că în jur de 550.000 de doze pe an ar fi necesarul estimat pentru această grupă de vârstă pentru a atinge o ţintă de circa 20% rată de vaccinare. Sperăm să avem o rată crescută la cei mai vulnerabili dintre e
i", a menţionat Valeriu Gheorghiţă.


Foto Facebook/ Ro Vaccinare



Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Un număr tot mai mare de locuitori ai Constanței se implică în campania „Adoptă un cățel" (Galerie FOTO)

16 Apr 2024 439

ARBDD Final de campanie de lansare a icrelor embrionate de șalău pe Lacul Razim – 2024

10 Apr 2024 387

Activități de combatere a consumului de droguri în unitățile școlare de nivel gimnazial și liceal din județul Constanța (GALERIE FOTO)

06 Apr 2024 504

Acțiuni ale jandarmilor la școli din județul Tulcea (GALERIE FOTO)

05 Apr 2024 500

Primăria Constanța Campanie de informare și conștientizare privind respectarea locurilor de parcare destinate persoanelor cu handicap (GALERIE FOTO)

05 Apr 2024 394

Atenție la apelurile telefonice primite! O nouă metodă de înșelăciune prin apeluri telefonice face victime

26 Mar 2024 1573

Campanie de fraudă prin apeluri telefonice în care se utilizează identitatea Directoratului Naţional de Securitate Cibernetică

21 Mar 2024 653

Centrul Militar Zonal Constanța anunță încheierea campaniei de promovare a colegiilor naționale militare

20 Mar 2024 590

Handbal CSM Constanța debutează în noua ediție a Cupei României, cu gândul de a-și apăra trofeul

19 Mar 2024 655

MApNForțele Aeriene Române transportă ajutoare umanitare către Regatul Hașemit al Iordaniei

14 Mar 2024 415

IGSU România sprijină spitalul de campanie iordanian din Fâșia Gaza (DOCUMENT)

14 Mar 2024 496

Primăria Constanța Prima campanie din 2024, de sterilizare gratuită a animalelor, a început

11 Mar 2024 1791

ZIUA LIVE Senatorul Septimiu Bourceanu (PNL) - „Într-un calendar destul de scurt, vom anunța candidatul la CJ Constanța”!

29 Feb 2024 970

ZIUA LIVE Septimiu Bourceanu (PNL Constanța) despre despre comasarea alegerilor europarlamentare cu localele (VIDEO)

29 Feb 2024 655

Alianţa Dreapta Unită şi-a lansat identitatea vizuală şi sloganul de campanie

28 Feb 2024 698