Când începe în România campania de vaccinare anti-COVID pentru copiii de 5 - 11 ani. Anunțul lui Valeriu Gheorghiță

Preşedintele Comitetului Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea anti-COVID (CNCAV), dr. Valeriu Gheorghiţă, a anunţat joi, 16 decembrie,  că în ianuarie, cel mai probabil, va debuta campania de imunizare pentru copiii din grupa de vârstă 5 - 11 ani.

Tot în această lună urmând să sosească prima tranşă de ser pediatric de la compania Pfizer."În ceea ce priveşte campania de vaccinare în pregătire pentru copiii cu grupa de vârstă 5 - 11 ani, aşa cum am spus în săptămâna precedentă, au fost deja optimizate platforma de programare şi Registrul electronic naţional electronic de vaccinare. Ele vor fi deschise în momentul în care vom anunţa debutul efectiv al campaniei de vaccinare. De asemenea, noi am elaborat instrucţiunile care reglementează modalitatea în care se va derula vaccinarea pentru această grupă de vârstă", a declarat şeful CNCAV, într-o conferinţă de presă.

 Această campanie de imunizare se va derula în cabinete organizate în centrele de vaccinare, atât din unităţi sanitare, cât şi din afara acestora. Schema de vaccinare va consta tot din două doze, administrate intramuscular la o distanţă de 21 de zile, a explicat Valeriu Gheorghiţă."Vorbim doar de centre de vaccinare care folosesc vaccinul de la compania Pfizer. De asemenea, se vor putea adresa pentru vaccinare şi în cabinetele de medicină de familie, unde se va solicita acest tip de vaccin. (...) Schema de vaccinare constă în două doze administrate la un interval de 21 de zile a câte 10 micrograme pe doză. (...) Doza se administrează intramuscular, la fel ca şi pentru copiii din grupa de vârstă de peste 12 ani. Conform calendarului de livrare preconizat, foarte probabil că vom recepţiona doze de vaccin pediatric de la compania Pfizer în luna ianuarie. Ca atare, cel mai probabil, în a doua parte a lunii ianuarie vom putea debuta campania de vaccinare adresată acestei grupe de vârstă", a precizat preşedintele CNCAV.Potrivit acestuia, rata de acoperire vaccinală pentru grupa de vârstă 5 - 11 ani "care pare cât se poate de realistă" s-ar ridica la aproximativ 20%, ceea ce înseamnă circa 240.000 de copii.
"Şi noi am spus foarte clar, şi acest lucru este transmis şi de Centrul European al Bolilor şi de Agenţia Europeană a Medicamentului - beneficiile sunt substanţiale în cazul acelor copii care au afecţiuni cronice, care sunt vulnerabili în faţa infecţiei cu SARS-CoV-2 pentru că au obezitate, pentru că au diabet, pentru că au boli cardiovasculare, renale, neurologice. De asemenea, cei care locuiesc împreună cu persoane vulnerabile, iarăşi este foarte important, pentru că, în felul acesta, reducem riscul de infectare şi de transmitere.


Evident că este permisă vaccinarea tuturor copiilor din această categorie de vârstă, dar, din punct de vedere al beneficiului individual, este foarte important pentru cei care sunt vulnerabili sau locuiesc cu persoane vulnerabile. Acesta este motivul pentru care considerăm că în jur de 550.000 de doze pe an ar fi necesarul estimat pentru această grupă de vârstă pentru a atinge o ţintă de circa 20% rată de vaccinare. Sperăm să avem o rată crescută la cei mai vulnerabili dintre e
i", a menţionat Valeriu Gheorghiţă.


Foto Facebook/ Ro VaccinareTi-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Ministerul Apărării Naționale recrutează rezerviști voluntari pentru anul 2022

13 May 2022 443

Blood Network Donează sânge și intri gratuit la UNTOLD sau Neversea

11 May 2022 607

Proiect în transparență Activitatea Comitetului Național de Coordonare a activităților de vaccinare va înceta (DOCUMENT)

11 May 2022 574

Zelenski lansează o campanie mondială de finanţare participativă pentru Ucraina (VIDEO)

05 May 2022 485

Sute de mii de deșeuri au fost colectate în cadrul campaniei „Curățăm România”

04 May 2022 484

Utilizatori de terminale mobile din România, vizați de o campanie de infectare cu malware

04 May 2022 679

Ministrul Mediului „Am văzut zilele trecute ce înseamnă România turistică, ce dezastru poate să rămână după turiştii iresponsabili”

03 May 2022 563

SRI avertizează asupra unor posibile atacuri de tip ransomware! Recomandări de securitate și pentru Whatsapp, SMS, Signal sau Telegram

01 May 2022 692

OMS Cazurile noi de rujeolă au crescut cu 79% în primele două luni din 2022

28 Apr 2022 931

Campanie de sterilizare gratuită a câinilor și pisicilor în Constanța

26 Apr 2022 1111

Andrei Baciu Din 1 iulie vaccinarea anti-Covid 19 se va face doar la medicii de familie

19 Apr 2022 729

Gafa unei organizații PSD, viralul zilei. "Campania de sterilizare GRATUITĂ a consilierilor PSD, s-a încheiat"

16 Apr 2022 819

O campanie umanitară în favoarea cetăţenilor din Odesa a fost lansată la Universitatea Ovidius din Constanța. Cum pot fi făcute donațiile

15 Apr 2022 437

Constanța Campanie de curățenie „Împreună menținem calea ferată curată!“. Cine participă și ce acțiuni sunt desfășurate (GALERIE FOTO)

15 Apr 2022 520

Specialiști în securitate cibernetică Fiţi vigilenţi şi analizaţi cu atenţie orice concurs, ofertă sau campanie promoţională atractivă

07 Apr 2022 429