Când începe nebunia? Spaţiul public din zona Teatrului Naţional „Oleg Danovski“ va fi reamenajat. Ce vrea să facă aici Primăria Constanţa (document)

Municipiul Constanţa anunţă consultarea publicului în vederea reamenajării spaţiului public din zona Teatrului Naţional de Operă şi Balet „Oleg Danovski“.
 
În acest sens, Primăria Constanţa solicită ofertă de preţ pentru determinarea valorii estimate a serviciului de elaborare a documentaţiei de avizare a lucrărilor de intervenţii, inclusiv a documentaţiilor pentru obţinerea de avize, a studiilor topo, geo şi a expertizei tehnice, conform caietului de sarcini şi temei de proiectare. Data-limită de transmitere a propunerilor este 19.07.2017, iar data-limită de consultare este 25.07.2017.
 
În vederea reamenajării spaţiului public din zona Teatrului Naţional de Operă şi Balet „Oleg Danovski“, a fost emis Certificatul de urbanism nr. 493/07.03.2017. Aspecte supuse consultării: oferta de preţ în vederea determinării valorii estimate a serviciului, cu detalierea preţului estimat pe fiecare documentaţie în parte; documentaţie de avizare a lucrărilor de intervenţii (inclusiv documentaţii pentru obţinere avize, studii topo, geo şi expertiză tehnică). Totodată, ofertanţii vor preciza dacă personalul minim de specialitate solicitat prin caietul de sarcini este suficient pentru realizarea serviciului sau, în caz contrar, se va prezenta o listă cu personalul necesar realizării acestei investiţii.

Terenul de 12.000 mp, situat în zona centrală a municipiului

Amplasamentul este domeniu public al UAT Municipiul Constanţa, conform HG 904/2002, având număr cadastral 243067/2016, înscris în Cartea Funciară a UAT Constanţa. Zona studiată este cuprinsă în Planul Urbanistic Zonal „Reamenajarea spaţiului public din Zona Teatrului Naţional de Operă şi Balet «Oleg Danovski»“ Constanţa şi se află în intravilanul municipiului Constanţa, stabilit prin avizul MLPAT nr. 76/1991, decizia nr. 76/1991 a Prefecturii Judeţului Constanţa, extins apoi prin aprobarea HCLM nr. 15/29.01.1993, cu modificările şi actualizările ulterioare aprobate prin HCLM nr. 31/01.04.1997, HCLM nr. 144/08.04.2004 şi HCLM nr. 196/07.04.2005.
 
Terenul, în suprafaţa de 12.000 mp, este situat în zona centrală a municipiului Constanţa, fiind delimitat de Sala Sporturilor, bulevardul Tomis, strada Ştefan cel Mare, Colegiul Naţional „Mircea cel Bătrân“, Teatrul Naţional de Operă şi Balet „Oleg Danovski“. Amplasamentul beneficiază de acces facil din arterele importante de circulaţie din zonă: bulevardul Tomis, strada Mircea cel Bătrân şi strada Ştefan cel Mare.

Iată ce lucrări vor fi executate!

Potrivit PUG Constanţa aprobat prin HCL nr. 653/1999, a cărui valabilitate a fost prelungită prin HCL nr. 327/18.12.2015, zona studiată face parte din UTR2, fiind reglementată ca ZRV1a - spaţii verzi publice cu acces nelimitat - parcuri, grădini publice orăşeneşti şi de cartier, scuaruri şi fâşii plantate publice. În această zonă sunt admise numai funcţiunile de spaţiu plantat public constând în: spaţii plantate, mobilier urban, amenajări pentru joc şi odihnă; circulaţii pietonale, din care unele ocazional carosabile pentru întreţinerea spaţiilor plantate; adăposturi, grupuri sanitare, spaţii pentru administrare şi întreţinere având suprafaţa construită desfăşurată limitată la cel mult 60 mp.
 
Potrivit Strategiei de Dezvoltare a Zonei Metropolitane, una dintre priorităţi este şi conservarea şi extinderea zonelor verzi pe întreg arealul Zonei Metropolitane Constanţa, inclusiv corelarea acestor acţiuni cu strategiile sectoriale din domeniul imobiliar şi al dezvoltării economice. În acest sens, se vor respecta prevederile din Avizul Direcţiei Judeţene pentru Cultură şi, după caz, se va încheia un contract de supraveghere arheologică cu Muzeul de Istorie Naţională şi Arheologie Constanţa, odată cu începerea execuţiei lucrărilor.
 
Pentru amenajarea acestui spaţiu, se ia în considerare o suprafaţa de cca 12.000 mp, dotată cu sistem de irigat, cişmele, spaţii verzi, alei, locuri de joacă, mobilier şi un sistem de iluminat. De asemenea, vor fi amenajate şi un loc de joacă pentru copii cu vârste între doi şi 12 ani, inclusiv împrejmuirea aferentă, o zonă pentru adolescenţi, cu masă de ping-pong, aparat fitness tip vâsle-canotor, tip ski şi tip alpinist, câte un astfel de aparat.
 
Parcul va dispune de dotări tehnico-edilitare, reţele de apă şi curent electric; vor exista şi dotări urbane specifice pentru parcuri, vor fi amenajate locuri de joacă pentru copii şi locuri de relaxare pentru adolescenţi şi adulţi (mese de ping-pong şi aparate de fitness), cu respectarea normativelor specifice în vigoare. Se estimează că aproximativ 100.000 de cetăţeni ai oraşului vor utiliza parcul.

Cerinţe privind personalul propus pentru realizarea obiectului contractului

Ofertantul va pune la dispoziţia autorităţii contractante o echipă formată din personal cu competenţe şi experienţă dovedite, capabil să ducă la bun sfârşit sarcinile definite prin prezentul document, astfel încât, în final, să se obţină îndeplinirea obiectivului general al contractului, în condiţiile respectării cerinţelor de calitate şi a termenelor stabilite.
 
Pentru asigurarea nivelului de calitate al documentelor realizate, din cadrul personalului responsabil pentru îndeplinirea contractului de achiziţie publică vor face parte şi următorii specialişti: un şef proiect/coordonator-arhitect urbanist cu drept de semnătură; un inginer topometrist; un inginer specialist peisagistică, cu drept de semnătură; inginer proiectant construcţii lucrări tehnico-edilitare, alimentare cu apă - canalizare; un inginer proiectant instalaţii şi reţele electrice; un expert tehnic, un inginer geolog (geotehnician). Experţii trebuie să fie independenţi de colectivul care elaborează documentaţia.
 

În secţiunea „Documente“ puteţi consulta caietul de sarcini privind achiziţionarea serviciului de elaborare documentaţie tehnico-economică aferentă obiectivului „Reamenajarea spaţiului public din zona Teatrului Naţional de Operă şi Balet «Oleg Danovski» - etapa DALI“.
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

fani

17 Jul, 2017 07:49

Excelent,inca o "afacere" cu mult beton turnat si dale ,borduri cu cristale sclipitoare,mobilier ,etc. Toate insa vor reduce actuala suprafata a spatiului verde cu cca.20 % ! Nu mai vorbim de grupuri sanitare care ulterior sa fie privatizate (pentru ceva barulete) ,pe modelul grupurilor sanitare de sub barul aflat la intrarea in parc.....Cum insa se va realiza extinderea zonelor verzi dupa ce se vor realiza "minunile" ce tocmai au nevoie de spatiu ? Parcul ar arata minunat asa cum este ,daca ar exista o minima preocupare pentru intretinerea spatiului verde si aleilor .

Articole asemanatoare

Frimituri SRL furnizează materiale de promovare și protocol pentru Primăria Constanța (DOCUMENT)

16 Apr 2024 57

Licitații Constanța Primăria Crucea, contract pentru înființarea rețelei de apă uzată în Stupina

16 Apr 2024 78

Afaceri Constanța Primăria Nicolae Bălcescu va avea un sistem de distribuție gaze naturale. Iată cine va asigura dirigenția de șantier (DOCUMENTE)

16 Apr 2024 88

Justiție Constanța Firma care administrează Cimitirul Municipal Constanța a câștigat în instanță procesul cu primăria!

16 Apr 2024 105

Achiziții Constanța Primăria Cernavodă a încheiat un contract cu o firmă din Medgidia. La mijloc sunt 18.000 de euro (DOCUMENTE)

16 Apr 2024 87

ZIUA LIVE Pe cine va vota Claudiu Palaz ca primar al Constanței? (VIDEO)

16 Apr 2024 227

Din această noapte, încep lucrările pe bulevardul Mamaia din Constanța

16 Apr 2024 424

Sofi Leader Invest SRL vrea să ridice un bloc de patru etaje la Constanța

16 Apr 2024 240

ZIUA LIVE Stelian Ion, candidatul Alianței Dreapta Unită pentru Primăria Constanța propune o administrație transparentă!

16 Apr 2024 308

Cu acordul Primăriei Constanța Imobilul ridicat de firma Popescu Intermed SRL pe strada Dumbrăveni va fi modificat

16 Apr 2024 279

Cumpărări directe Constanța În satul Moșneni, comuna 23 August, se va construi un teren de sport multifuncțional (DOCUMENT)

16 Apr 2024 352

Un număr tot mai mare de locuitori ai Constanței se implică în campania „Adoptă un cățel" (Galerie FOTO)

16 Apr 2024 366

Cumpărări directe Constanța Primăria Comunei Independența, licitație deschisă pentru servicii de proiectare (DOCUMENT)

15 Apr 2024 427

Cumpărări directe Constanța Primăria Cuza Vodă investește în întreținerea străzilor împietruite din comună. Iată firma câștigătoare (DOCUMENT)

15 Apr 2024 448

Județul Constanța Primăria Ghindărești investește în servicii de consultanță în domeniul achizițiilor publice (DOCUMENT)

15 Apr 2024 397