Când rețelele de socializare țin loc de plângeri penale Povestea agresorului care a terorizat constănțenii și a fost „înfundat“ de comentariile de pe Facebook

De loc din Mangalia, individul care a devenit „viral” pe rețelele de socializare avea „antecedente” multe și vechi, întrucât, din 2013, ZIUA de Constanța trăgea un semnal de alarmă  asupra acestui agresor ale cărui fapte grave au ieșit la iveală în urma a sute de postări adunate într-o singură noapte pe Facebook.
 
Cu o istorie inclusiv în „analele” transportatorilor privați din zona Gării, când a vandalizat un autobuz, spărgându-i toate geamurile și primind în schimb o bătaie cruntă, el a fost găsit vinovat - dar de părinții copiilor care frecventează cursurile Școlii Gimnaziale nr. 24 „Ion Jalea” - pentru mizeria infectă din fiecare dimineață găsită în pasajul ce duce spre intrarea în unitatea de învățământ. Și cu toate acestea...
 

Au trecut ani și teroarea se accentua

 
Aseară a fost făcut public un nou caz șocant petrecut în plină stradă, care avea să dea curs altor mărturii zguduitoare, ținând cont de faptul că individul era încă în libertate.
 
„În data 28.03.2019 în jurul orei 7 dimineața, pe aleea Garofiței, intersecție cu Avram Iancu, mama mea a fost agresată de un individ, și când spun agresată, vreau să spun că acest individ a încercat și aproape a reușit să-i dea cu o cărămidă în cap. Norocul, să-i spunem așa, a fost că a reușit să se ferească și punând mâna la cap, individul a lovit-o în mână... ceea ce a dus la lovirea destul de rău a mâinii, necesitând atelă ghipsată și concediu medical. Am chemat ambulanța... Și Poliția... am dat declarații și am umblat prin doctori etc. Poliția a zis că nu îi poate face nimic...”.
 
Au urmat alte sute de comentarii ce relevă faptul că respectivul individ chiar este un pericol public și trebuie intervenit de urgență.
„L-am văzut și eu astăzi, tot acolo în zonă, se luase de cineva din stația de autobuz! Am văzut de mai departe scena, dar m-am oprit pe loc pentru că eram cu fetița mea și sincer mi-a fost frică! Trăim vremuri primejdioase și dacă Poliția continuă să nu facă nimic, și chiar nu înțeleg de ce, având în vedere că avem legi în țara asta pentru agresiune, plus că s-a făcut plângere, așa că sunt obligați să rezolve acea plângere, o să trebuiască să începem să ne apărăm singuri!”.
 
„Individul din foto a fost izgonit de la noi din scară de multe ori, inclusiv de mine, pentru că își făcea nevoile chiar și în lift. A furat obiecte din scara blocului în câteva rânduri și a fost reclamat la Poliția Locală de multe ori. Este în continuare în zonă, dar nu a mai îndrăznit să intre în bloc. Ce spune poliția: «Domne' noi îi amendăm, dar dacă nimeni nu depune o plângere scrisă, nu avem ce să îi facem!». Confirm că este violent și fură”.
 
„Și eu stau pe aleea Garofiței și a intrat în blocul meu și a dormit la etajul 6 fix în fața ușii! A reușit soțul să îl gonească! A lovit în bloc când a coborât cu pumnul în cap pe femeia de servici! Este mereu drogat și doarme în blocurile din cartier! Este foarte periculos!”.
 
„Și fetița mea învăța la Colegiul Regina Maria și în data de 5 aprilie orele 18 stație la Șaguna a agresat-o și adresându-i cuvinte obscene a fost nevoită să fugă din calea lui. Și acest lucru a făcut să nu se poată urca în mijlocul de transport deoarece fetița face naveta. Va dați seama în ce stare eram că nu-mi pot ajuta copilul de la distanță”.

 
„Zilele trecute nebunu' ăsta a sărit în fața unei mașini... adică a sărit pe mașină în timp ce mașina mergea... M-am speriat când am văzut... Și după aia îl înjura pe șoferul respectiv că nu se uita pe unde merge... Deci pur și simplu a trecut de mine și s-a aruncat la ăla pe capotă... Mare tâmpit de om este...”
 

„Ieri așteptam RATC în stație la Casa de Cultură, era ora 19.30, împreună cu fetița mea de 4 ani. A venit și mi-a cerut un măr eu i-am dat după care s-a întors a început să mă înjure fără să-i fac nimic și mi-a aruncat cu mărul în cap. Eu am început să țip la el, de ce face așa. Cât pe ce să vină să mă bată, au sărit oameni din drum la el și mă rog lui Dumnezeu că n-am pățit nimic. Deci e un nebun ar trebui luate măsuri, altfel cine știe ce mai pățim”.
 
„Ăsta umbla la mine în cartier și acum cam vreo lună a bătut o fată de la Colegiul «Eminescu» a bătut-o măr și i-a furat telefonul și bani și acea fată a ajuns în comă și Politia nu i-a făcut nimica și el bine-mersi umblă pe stradă, de parcă n-a făcut nimic. S-a mai legat și de o fată și în acel moment eram eu și l-am văzut, dacă țipi la el și îl ameninți se sperie”.
 
„Acum ceva timp am văzut o femeie la gară ce tocmai fusese agresată de acest individ. Metoda este aceeași, doamna însă n-a apucat să se ferească și piatra a nimerit-o direct în cap. Era plină de sânge, înfiorător...
Nu-mi vine a crede că au trecut ani și acest individ continuă să atace persoane”.
 
„Individul ăsta, iarna trecută, când m-am întors acasă de la serviciu, dormea la ușa mea la etajul 3. M-am speriat foarte tare de el și m-a alergat până la parter, unde am avut norocul să dau buzna la vecina neavând ușa încuiată.
Nu vă spun mirosul de pe scară, am spălat cu clor”.
 

Oare cât va dura „minunea“?

 
Ieri, la închiderea ediției, am primit din partea IPJ un comunicat care sperăm că va aduce mai multă liniște în sufletele constănțenilor îngroziți să-l fi cunoscut pe agresorul „invincibil”: „În urma apariției în spațiul public a unor informații referitoare la un bărbat care ar fi agresat fizic o femeie, în timp ce aceasta se afla pe o stradă din municipiul Constanța, vă transmitem faptul că polițiștii Secției 3 s-au autosesizat, în cauză fiind deschis un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de loviri sau alte violențe. Precizăm faptul că bărbatul în cauză a fost identificat, astăzi, și condus la sediul Secției 3 Poliție de către jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Constanța. Bărbatul a fost internat la Secția de Psihiatrie a spitalului Palazu Mare, pentru a-i fi acordate îngrijiri medicale de specialitate. Vă comunicăm, pe această cale, faptul că la nivelul Inspectoratului de Poliție Județean Constanța nu există toleranță pentru acest gen de fapte. De asemenea, precizăm că, în conformitate cu prevederile legale, acțiunea penală se pune în mișcare la plângerea prealabilă a persoanei vătămate. Totodată, rugăm eventualele persoane vătămate să apeleze la sprijinul autorităților în astfel de situații, pentru ca ancheta penală să își poată urma cursul, iar persoanele responsabile să fie trase la răspundere, conform legii”.
 
Nu vrem neapărat să tragem concluzii pripite, dar s-ar părea că și de această dată comentariile de pe Facebook s-au dovedit mai eficiente decât oricare... organ. Nutrim speranța că nu vom mai auzi curând că e liber pe străzi să facă noi victime.
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Avansări de Ziua Poliției Române, la Tulcea!

25 Mar 2024 580

IPJ Constanța Ziua Poliției Române. Mesajul transmis de chestorul de poliție Dumitru Bîltag

25 Mar 2024 469

Polițist din Covasna, cercetat pentru acte sexuale cu două minore și pornografie infantilă!

20 Mar 2024 659

Poliția Română dă alerta asupra unei noi metode de fraudă pentru clienții băncilor

17 Mar 2024 541

Poliția Română scoate la concurs 400 de posturi. Câte sunt la IPJ Constanța

15 Mar 2024 1811

Poliția Română Peste 200 de percheziții astăzi, pentru combaterea infracționalității (VIDEO)

06 Mar 2024 620

Percheziții efectuate în județul Constanța și alte nouă județe pentru înșelăciune și fals

04 Mar 2024 710

Bărbat pus sub urmărire pentru tâlhărie calificată, depistat de polițiști în gara CF Constanța

24 Feb 2024 544

VIDEO Un tânăr mascat, filmat când intra într-o casă din Constanța! Percheziții

21 Feb 2024 1844

Acțiuni ale poliției în unitățile de învățământ preuniversitar

18 Feb 2024 412

Știri Constanța Transporturi agabaritice pe ruta Ovidiu – Vama Veche

11 Feb 2024 562

Amenzi aplicate de polițiști în porturile maritime și fluviale! Ce nereguli au constatat în județul Tulcea

04 Feb 2024 585

În București și județul Teleorman Flagrant delict, într-un dosar de trafic de droguri de risc și mare risc

29 Jan 2024 849

Peste 800 de șoferi au rămas fără permis de conducere în ultimele 24 de ore

29 Jan 2024 540

Verificări, acțiuni și sancțiuni Cum a acționat Poliția pentru siguranța elevilor în ianuarie 2024 (VIDEO)

28 Jan 2024 677