Cantina la standarde europene, la Infectioase

1195673901.jpg

Problemele din sistemul sanitar romanesc sunt foarte bine cunoscute de toata lumea. De cate ori nu v-ati trezit, dintr-o intamplare nefericita, nevoiti sa va petreceti cateva zile intr-o unitate sanitara? Si, de cate ori rudele si prietenii nu au facut "cu schimbul" pentru a va aduce hrana si pentru a nu va lasa prada meniurilor de cosmar din spitalele autohtone.

Acest lucru nu se mai intampla insa si la Spitalul de Infectioase din Constanta. Cantina care deserveste sectiile externe ale Judeteanului, dar si unitatea sanitara condusa de Sorin Rugina a fost renovata in urma cu putin timp si acum, pune la dispozitia suferinzilor, hrana de buna calitate, preparata in conditii superioare, la standardele impuse de normele Uniunii Europene. Petre Preda, managerul societatii de catering si distributie alimente Arimex Comexim 2000 SRL, firma care a castigat licitatia pentru acest serviciu la fostul Municipal, spune ca oricine se ocupa de alimentatie in sistemul sanitar poate face treaba buna, dar numai cu multa bunavointa. "Am castigat licitatia pentru serviciul de catering din spital, iar in luna aprilie a acestui an am inceput lucrarile de reparatii capitale ale cantinei. Era dezastru aici si nu puteam lucra in acele conditii. In momentul de fata, avem la dispozitie toate conditiile necesare unei bune functionari. Firma noastra a fost certificata ISO 2001 si vrem sa facem totul pentru ca bolnavii sa fie incantati de mancarurile pe care le preparam", a explicat Preda.

Mancare fara miros de spital

Omul de afaceri a mai spus ca foarte importanta este colaborarea cu asistentele dieteticiene alea celor doua unitati sanitare pe care, practic, cantina le deserveste. "Noi hranim bolnavii internati in sectiile externe ale Spitalului Judetean, si pe cei de la Infectioase. Asistentele dieteticiene ne aduc, lunar meniurile pe care le vor servi bolnavii. Am investit pentru a avea o bucatarie moderna si pentru a nu avea nici un fel de problema. Mancarea este servita in conditii optime, pentru a ajunge la suferinzi asa cum trebuie. Fiecare masa are, fara doar si poate, desert si fructe. De asemenea, un fel de ciorba se repeta la doua saptamani, iar un fel de mancare la trei saptamani", mai explica managerul de la Arimex Comexim 2000 SRL. In cantina spitalului miroase ca intr-un restaurant. Nici urma de binecunoscuta aroma de "mancare de spital". Preparatele pentru pranz sunt gata sa fie servite bolnavilor. Aripioare de pui cu cartofi prajiti, varza a la Cluj si salata de sfecla rosie. Totul, frumos aranjat in farfurii de unica folosinta. Si, surprinzator, hrana zilnica pentru un bolnav costa doar 5,5 lei. "In functie de afectiuni, pretul variaza. Cel mai mult costa alimentatia pentru cei cu HIV. Insa, meniul este generos iar, zilnic, in cantina noastra se prepara zece meniuri", a mai spus Petre Preda.

Scris de: {autor}Corina SAMOILA{/autor}


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Tribunalul Tulcea, achitare într-un dosar al DNA Constanța. Procesul a ajuns la Curtea de Apel

14 Apr 2024 452

Achiziții Constanța Primăria Costinești, contract cu o firmă din Schitu pentru amenajarea de borduri și pavele

08 Apr 2024 364

Dezvoltarea urbană durabilă O abordare complexă care face parte din ADN-ul IULIUS, dezvoltatorul de la Iași care vine la malul mării

02 Apr 2024 1033

Metal Construct SRL, controlată de Surghie Valentin Mihai, fost consilier local, vizată de o cerere de insolvență

20 Mar 2024 714

Inspecția Judiciară s-a autosesizat în cazul judecătoarei Ioana Ancuța Popoviciu, de la Judecătoria Mangalia! A întrebat dacă Sebi, decedat în accidentul de la 2 Mai, este în sală

23 Feb 2024 3206

Primarul Vergil Chițac „În curând, Cazinoul va redeveni perla Constanței!“ (VIDEO)

11 Feb 2024 988

După Gazpromneft Marine Bunker Balkan SA Și Balkan Marine Bunker Assets SRL, din Constanța, controlată de o firmă din Rusia, își cere insolvența!

11 Feb 2024 943

Justiție Constanța Dan Diaconescu, fostul patron OTV, rămâne sub control judiciar!

25 Jan 2024 663

Se cere insolvența Corona Crewing SRL, din Constanța, administrată de Comănescu Gabriel Valentin

21 Jan 2024 1266

Nemulțumiri după achitarea lui Adrian Nicolaescu, fost prefect al județului Constanța! (DOCUMENT)

19 Jan 2024 888

Primarul municipiului Constanța „În următoarea perioadă, Spitalul Modular va fi gata să primească primii pacienți!“ (VIDEO)

23 Dec 2023 1073

Dan Diaconescu, fostul patron OTV, decizie definitivă la Constanța!

22 Dec 2023 5710

Tribunalul Constanța, anunț important pentru Dan Diaconescu, fostul patron OTV!

05 Dec 2023 1398

#Dobrogea145 Delia Roxana Cornea, discurs manifest pentru salvarea Palatului Regal al Reginei Maria din Mamaia

04 Dec 2023 11449

Se întrunește Comisia tehnică de amenajare a teritoriului și urbanism a municipiului Constanța. Ce proiecte imobiliare se află pe ordinea de zi?

20 Nov 2023 1220