Actualitate

Care a fost scopul vizitei președintelui CJC la Spitalul Județean Constanța și ce deficiențe a constatat

Președintele Consiliului Județean Constanța, Marius Horia Țuțuianu, însoțit de membri ai Consiliului de administrație al Spitalului Clinic Județean de Urgență “Sf. Apostol Andrei” Constanța, de echipa Serviciului Control din cadrul CJC, precum și de conducerea unității medicale, a efectuat o vizita de lucru la mai multe secții ale SCJU.

Au fost vizitate Secțiile de Neurologie, Medicală 1 și 2, Nefrologie, Chirurgie Plastică, Microchirurgie – Reconstructivă și Unitatea de Primiri Urgențe. Control a vizat starea de funcționare a secțiilor, condițiile de cazare pentru  pacienți și stadiului lucrărilor la Secțiile de Radioterapie și Neurologie. În cadrul vizitei, președintele a discutat atât cu pacienții cât și cu cadrele medicale referitor la doleanțele și nevoile acestora, iar în cazul UPU s-a interesat de timpii de așteptare pentru primire și diagnosticare a persoanelor care necesită intervenții de urgență. S-a constatat necesitatea intervenției privind renovarea și modernizarea secțiilor Medicală 1 și 2 și a celei de Chirurgie Plastică, Microchirurgie – Reconstructivă.

“Așa cum am promis, periodic voi efectua controale la Spitalul Clinic Județean de Urgență „Sf. Apostol Andrei” Constanța pentru a vedea care sunt nevoile unității în vederea îmbunătățirii serviciului medical. Investițiile în sănătate sunt o prioritate și voi depune toate eforturile pentru ca pacienții din regiune să beneficieze de un act medical la cele mai înalte standarde. Voi continua să ma implic activ în îmbunătățirea activității unităților medicale din județul nostru. Împreună cu doamna doctor Docu Axelerad Any, Șef Secție Neurologie, am reușit să reabilităm această secție cu fonduri de la Consiliul Județean Constanța și din sponsorizările atrase de dumneaei. Îi mulțumesc public pentru implicare și devotament, dar și pentru profesionalismul de care dă dovadă. Mai sunt multe de făcut și voi căuta, în continuare, noi surse de finanțare pentru reabilitarea acestui spital”, a declarat Marius Horia Țuțuianu, președintele Consiliului Județean Constanța.

În urma controlului efectuat astăzi, președintele Consiliului Județean Constanța, Marius Horia Țuțuianu, a solicitat conducerii spitalului o analiză privind sumele necesare pentru renovarea/modernizarea secțiilor Medicală 1 și 2, precum și a celei de Chirurgie Plastică, Microchirurgie – Reconstructivă.

De asemenea, au fost constatate mai multe deficiențe, care puteau fi ușor remediate dacă managerul instituției medicale dădea dovadă de mai multă implicare. La finalul vizitei de lucru a avut loc o ședință cu reprezentanții Consiliului de Administrație și conducerea spitalului, în care s-a solicitat un raport privind planul de igienizare și renovare/modernizare a unității sanitare, precum și o situație a cheltuielilor efectuate până în prezent atât din fondurile Consiliului Județean Constanța, cât și din cele alocate de către Ministerul Sănătății.

Citește și: Preşedintele CJC Marius Horia Ţuţuianu, control la Spitalul Judeţean Constanţa „Orice problemă aveți, veniți și o discutați cu mine” (galerie foto)
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

UPDATE 5 Conferinţă de presă la PSD Constanţa. Comunicări importante (galerie foto)

04 Oct 2019 1011

Jaful e ceva mai mic, dar nu lipseşte Ţuţuianu se face că plouă - „Raportul Curţii de Conturi, mult mai bun decât în anii precedenţi!“

01 Oct 2019 712

Cătălin Grasa, „numărat ca la box“ de preşedintele CJC, Horia Ţuţuianu

01 Oct 2019 1831

Ţuţuianu "La mijlocul lunii viitoare voi lua o decizie în legătură cu managerul Spitalului Județean

30 Sep 2019 510

„Este normal să îi sprijinim pe cei afectați” Președintele CJC Marius Horia Țuțuianu, prezent la Sinoe pentru a evalua pagubele făcute de inundații

27 Sep 2019 540

Restaurarea Edificiului Roman cu Mozaic, în pericol. Licitaţia pentru primul pas al reabilitării, anulată pentru a doua oară

26 Sep 2019 991

Preşedintele CJC va participa la festivităţile de deschidere a noului an şcolar, în mai multe şcoli din judeţ

05 Sep 2019 655

Preşedintele CJC Marius Horia Ţuţuianu, control la Spitalul Judeţean Constanţa „Orice problemă aveți, veniți și o discutați cu mine” (galerie foto)

03 Sep 2019 2251

Horia Ţuţuianu, preşedintele CJC, în proces cu ANI. Primul termen, pe 30 septembrie

15 Aug 2019 718

Preşedintele CJC, Marius Horia Ţuţuianu, precizări despre ruta ocolitoare către sudul litoralului

13 Aug 2019 1611

Senatorul Ion Popa, preşedintele ALDE Constanța, declaraţii referitoare la voturile din şedinţa CJC de ieri

31 Jul 2019 744

Debutul timpuriu al campaniei electorale se vede cel mai bine în Consiliul Judeţean Constanţa. Liderii puterii şi ai opoziţiei, mesaje mobilizatoare!

31 Jul 2019 873

Palaz îl somează pe Ţuţuianu să convoace o şedinţă extraordinară pentru Festivalul de Muzică Uşoară Mamaia 2019 (documente)

26 Jul 2019 766

Președintele CJC, Horia Țuțuianu pare să nu se teamă de votul uninominal „Am proiecte de finalizat, e prematur să vorbesc despre candidatura în 2020"

03 Jun 2019 1253

​Ce mesaj are șeful CJC pentru președintele Klaus Iohannis (video)

22 May 2019 2057