Care a fost scopul vizitei președintelui CJC la Spitalul Județean Constanța și ce deficiențe a constatat

Președintele Consiliului Județean Constanța, Marius Horia Țuțuianu, însoțit de membri ai Consiliului de administrație al Spitalului Clinic Județean de Urgență “Sf. Apostol Andrei” Constanța, de echipa Serviciului Control din cadrul CJC, precum și de conducerea unității medicale, a efectuat o vizita de lucru la mai multe secții ale SCJU.

Au fost vizitate Secțiile de Neurologie, Medicală 1 și 2, Nefrologie, Chirurgie Plastică, Microchirurgie – Reconstructivă și Unitatea de Primiri Urgențe. Control a vizat starea de funcționare a secțiilor, condițiile de cazare pentru  pacienți și stadiului lucrărilor la Secțiile de Radioterapie și Neurologie. În cadrul vizitei, președintele a discutat atât cu pacienții cât și cu cadrele medicale referitor la doleanțele și nevoile acestora, iar în cazul UPU s-a interesat de timpii de așteptare pentru primire și diagnosticare a persoanelor care necesită intervenții de urgență. S-a constatat necesitatea intervenției privind renovarea și modernizarea secțiilor Medicală 1 și 2 și a celei de Chirurgie Plastică, Microchirurgie – Reconstructivă.

“Așa cum am promis, periodic voi efectua controale la Spitalul Clinic Județean de Urgență „Sf. Apostol Andrei” Constanța pentru a vedea care sunt nevoile unității în vederea îmbunătățirii serviciului medical. Investițiile în sănătate sunt o prioritate și voi depune toate eforturile pentru ca pacienții din regiune să beneficieze de un act medical la cele mai înalte standarde. Voi continua să ma implic activ în îmbunătățirea activității unităților medicale din județul nostru. Împreună cu doamna doctor Docu Axelerad Any, Șef Secție Neurologie, am reușit să reabilităm această secție cu fonduri de la Consiliul Județean Constanța și din sponsorizările atrase de dumneaei. Îi mulțumesc public pentru implicare și devotament, dar și pentru profesionalismul de care dă dovadă. Mai sunt multe de făcut și voi căuta, în continuare, noi surse de finanțare pentru reabilitarea acestui spital”, a declarat Marius Horia Țuțuianu, președintele Consiliului Județean Constanța.

În urma controlului efectuat astăzi, președintele Consiliului Județean Constanța, Marius Horia Țuțuianu, a solicitat conducerii spitalului o analiză privind sumele necesare pentru renovarea/modernizarea secțiilor Medicală 1 și 2, precum și a celei de Chirurgie Plastică, Microchirurgie – Reconstructivă.

De asemenea, au fost constatate mai multe deficiențe, care puteau fi ușor remediate dacă managerul instituției medicale dădea dovadă de mai multă implicare. La finalul vizitei de lucru a avut loc o ședință cu reprezentanții Consiliului de Administrație și conducerea spitalului, în care s-a solicitat un raport privind planul de igienizare și renovare/modernizare a unității sanitare, precum și o situație a cheltuielilor efectuate până în prezent atât din fondurile Consiliului Județean Constanța, cât și din cele alocate de către Ministerul Sănătății.

Citește și: Preşedintele CJC Marius Horia Ţuţuianu, control la Spitalul Judeţean Constanţa „Orice problemă aveți, veniți și o discutați cu mine” (galerie foto)
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Noi numiri în CA-urile spitalelor din subordinea Consiliului Județean Constanța, după revocarea lui Sorin Ciutureanu (DOCUMENTE)

17 Apr 2024 494

Sorin Ciutureanu, revocat din Consiliile de Administrație ale spitalelor aflate în subordinea CJ Constanța (DOCUMENT)

16 Apr 2024 713

ZIUA LIVE Candidatul USR la Primăria Mangalia, Semiran Abdurefi – „Oamenii din Mangalia trebuie să aibă curaj, să își urmeze visul”

10 Apr 2024 580

Anăstase Caraiola, acord de recunoaștere a vinovăției cu procurorii DNA Constanța! Condamnare

28 Mar 2024 867

Consiliul Județean Constanța organizează concurs pentru conducerea executivă a DGASPC. Până când se pot depune dosarele?

10 Mar 2024 4206

Managerul de la Centrul Cultural Județean Constanța „Teodor T. Burada” intră în evaluarea anuală!

10 Mar 2024 632

Ce notă a obținut în cadrul evaluării anuale managerul de la Biblioteca Județeană ,,I.N.Roman” Constanța (DOCUMENT)

07 Mar 2024 635

Ce notă a obținut la evaluarea anuală managerul de la Teatrul pentru Copii și Tineret Constanța „Căluțul de Mare”(DOCUMENT)

22 Feb 2024 840

LIVE VIDEO+TEXT Este oficial! Pro Romania Constanța a intrat în Partidul Național Liberal (GALERIE FOTO+VIDEO)

10 Feb 2024 1676

Consilierul județean Răzvan Filipescu de la PRO România și-a depus raportul de activitate pentru 2023 (DOCUMENTE)

21 Jan 2024 1009

Mesajul președintelui CJ Constanța, Mihai Lupu, la plecarea în neființă a lui Constantin Grosu

20 Jan 2024 1414

Dispoziție a președintelui CJC Ce salariu de bază lunar are începând cu 2024 directorul executiv al Direcției Generale de Evidență a Persoanelor Constanța? (DOCUMENT)

16 Jan 2024 1139

Consilierul detașat toamna trecută de la Consiliul Județean își va continua activitatea în Prefectura Constanța (DOCUMENT)

08 Jan 2024 859

Oficial de la DNA! Clasare pentru Mihai Lupu, președintele Consiliului Județean Constanța! Chelariu Ermil și Roșu Adrian, trimiși în judecată

29 Dec 2023 1058

LIVE VIDEO Declarații susținute de Mihai Lupu, la finalul ședinței CJC. "Am trecut prin momente grele eu și familia mea. Am avut trei bătălii cumplite, trei dosare. Nu vreau să par victimă"

15 Dec 2023 1329