Actualitate

Casa de Pensii Constanţa dispune de un serviciu electronic de verificare a stagiului de cotizare. Câţi constănţeni au cont

Portalul CNPP este serviciul electronic prin intermediul căruia orice persoană poate afla informaţii precum stagiul de cotizare realizat sau vârsta la care poate solicita înscrierea la una dintre categoriile de pensie existente.
 
Casa Naţională de Pensii Publice dispune de un serviciu electronic prin intermediul căruia orice persoană care îşi face cont poate afla informaţii precum stagiul de cotizare realizat sau vârsta la care poate solicita înscrierea la una dintre categoriile de pensie existente. În momentul de faţă, 3.196 de persoane de pe raza judeţului Constanţa au cont aprobat pe portalul CNPP.
 
Cei interesaţi pot obţine aceste informaţii gratuit, de pe site-ul oficial al CNPP, accesând fereastra „De ce să îmi fac cont?” şi urmând întocmai procedurile indicate acolo.
 
Pentru crearea unui cont online, vizitatorii trebuie să citească descrierea fluxului de creare utilizator şi să îşi exprime acordul pentru condiţiile de utilizare a portalului CNPP. Acordul este considerat a fi asumat prin introducerea datelor specifice cererii de creare cont.
 
Pentru identificarea unică a utilizatorului este necesară completarea formularului de creare cont. Toate câmpurile marcate cu steluţă sunt obligatorii şi salvarea cererii nu este posibilă dacă acestea nu sunt completate în totalitate. Fireşte, datele introduse trebuie să fie reale.
 
Structura formularului este următoarea:
Date de identificare:
 Numele şi prenumele
 CNP
 Adresa de e-mail
 Act de identitate
 Adresa de domiciliu.
După finalizarea completării formularului, acesta se printează pentru a putea fi semnat în original. Solicitantul se va prezenta personal cu cererea semnată la sediul Casei Judeţene de Pensii Constanţa, la parter, camera P04 - Registratură, având asupra sa actul de identitate (în original şi copie), precum şi o declaraţie privind protecţia datelor cu caracter personal. Aceasta poate fi achiziţionată de la unitatea Xerox din incinta instituţiei sau poate fi descărcată de pe site-ul CJP Constanţa.
 
Programul de depunere a solicitărilor este de luni până joi în intervalul 08.00 - 16.00 şi vineri între 08.00 şi 14.00. După depunere, cererile sunt procesate şi aprobate, după care datele de acces (nume utilizator şi parolă) vor fi transmise solicitantului, pe e-mailul specificat de acesta în cerere.
 
Trebuie precizat faptul că solicitanţii care deţin astfel de conturi vor putea obţine date referitoare doar la stagiile de cotizare prestate după 1.04.2001, iar în ceea ce priveşte condiţiile de pensionare se pot obţine informaţii cu privire la data ieşirii la pensie, nu şi amănunte în legătură cu cuantumul acesteia.
 
 
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Cine sunt beneficiarii pensiilor uriaşe plătite de Casa Naţională de Pensii Publice

14 Jul 2019 661

Câți beneficiari de pensii de serviciu erau la finele lunii octombrie 2018. Care este pensia medie încasată

18 Nov 2018 650

De ce serviciu dispune Casa Naţională de Pensii Publice. Peste 600 de persoane din judeţul Constanţa au cont aprobat

13 Jan 2017 1848

Comunicat de presa - CJP Constanta - Portal CNPP

17 Feb 2016 1446

PRO AGRO este membră a Confederației Patronale BUSINESSROMANIA

11 Jun 2015 1417