Căsătorii de conveniență, depistate de polițiștii de imigrări din Constanța

  • Polițiștii de imigrări din Constanța, în urma activităților specifice, au refuzat prelungirea dreptului de ședere pentru 2 bărbați, din Republica Moldova și Tunisia, în urma constatării căsătoriilor de conveniență încheiate cu două tinere românce.
  • Pe numele cetățenilor străini au fost emise documente administrative de înștiințare a refuzului privind prelungirea dreptului de ședere, cetățeanul tunisian are obligația să părăsească teritoriul României până la expirarea dreptului de ședere conferit de documentul eliberat de un stat membru U.E., iar cetățeanul moldovean nu se mai află pe teritoriul României.
Poliţiştii din cadrul Inspectoratului General pentru Imigrări - Serviciul pentru Imigrări Constanța au refuzat prelungirea dreptului de ședere temporară pe teritoriul României a 2 cetățeni străini, în vârstă de 21, respectiv 25 de  ani, din Tunisia și Republica Moldova, în urma constatării căsătoriilor de conveniență cu două tinere românce.
 
Cetățeanul tunisian și-a cunoscut soția, în vârstă de 27 de ani, într-un stat membru UE, iar cetățeanul moldovean a cunoscut-o pe actuala soție, în vârstă de 21 de ani, prin intermediul unei rude apropiate, după intrarea în România. Căsătoriile au fost încheiate în faţa ofiţerului de stare civilă român, ulterior cuplurile prezentându-se cu documentele necesare la sediul Serviciului pentru Imigrări al judeţului Constanța, în vederea solicitării prelungirii dreptului de şedere, în calitate de membru de familie a unui cetăţean român.
 
Conform procedurilor, poliţistii au început verificările specifice în cazul celor două cupluri, au efectuat  vizite la domiciliile conjugale declarate, iar în urma interviurilor, considerate instrumente importante în reliefarea vieţii reale de familie, au reieşit neconcordanţe în declaraţiile acestora. În ambele situații polițiștii au concluzionat faptul că, aceste căsătorii au fost încheiate de conveniență cu scopul obținerii unui document care să le ateste șederea legală în țara noastră.
 
Urmare a celor constatate, conform legislației în vigoare, polițiștii de imigrări au refuzat prelungirea dreptului de ședere a străinilor, pe numele lor fiind emise documente administrative de înștiințare a refuzului. În cazul cetățeanului tunisian, acesta are obligația de a părăsi teritoriul României până la data expirării dreptului de ședere obținut în baza unui document emis de un stat membru, iar cetățeanul moldovean a părăsit  țara noastră înainte de finalizarea procedurilor.
 
Pentru a preîntâmpina astfel de situații, Inspectoratul General pentru Imigrări întreprinde toate măsurile necesare pentru prevenirea, descoperirea și combaterea acestei practici, luând în considerare atât importanța vieții de familie, cât și respectarea legislației în domeniul migrației.
                
Contăm pe respectul cetățenilor față de legislația în domeniul imigrației și vă invităm să ne contactaţi pentru orice aspect legat de aplicarea prevederilor legale privind regimul străinilor în România la telefon 0761/344303 sau 0241/502308 şi email ct.igi@mai.gov.ro sau vizitând site-ul public la adresa www.igi.mai.gov.ro.
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Ce sărbătoare este astăzi în calendarul ortodox, 19 martie 2024

19 Mar 2024 2400

DGEP Constanța Condițiile și documentele necesare pentru oficializarea unei căsătorii

05 Mar 2024 407

Biserica din Grecia se opune ferm legalizării căsătoriei între persoane de același sex

23 Jan 2024 725

Un înalt oficial al Vaticanului pledează pentru posibilitatea ca preoții romano-catolici să se căsătorească

08 Jan 2024 597

Florin Răducioiu merge iar la Starea Civilă. A cerut-o de soție chiar în noaptea de Revelion

01 Jan 2024 1860

Constanța Vă uniți destinele cu persoana iubită în 2024? Cum se vor efectua programările pentru oficierea căsătoriei

29 Dec 2023 1070

MAI Documentele de stare civilă vor putea fi procurate în sistem online

02 Nov 2023 802

Cerere în căsătorie în showbizul românesc. Iubitul i-a oferit inelul în fața spectatorilor (VIDEO)

12 Aug 2023 1504

Moment emoționant la sosirea Navei Școală Mircea în Portul Constanța! (GALERIE FOTO+VIDEO)

31 Jul 2023 12077

O tânără a murit la câteva clipe după ce a fost cerută în căsătorie, pe o stâncă, în Turcia. „S-a întâmplat foarte repede”

30 Jul 2023 1633

MAI Precizări cu privire la proiectul de lege privind regimul străinilor în România

11 Jul 2023 843

UPDATE. „You. Me. Oui“ Ianis Hagi și-a cerut iubita de soție la Paris. Cadru romantic, cu Turnul Eiffel pe fundal (GALERIE FOTO)

21 Jun 2023 9127

Alice Goidea, fiica fostului director general al Portului Constanța se căsătorește

16 May 2023 3111

16 aprilie. Ziua aprecierii soțului. Ce alte eveniment au marcat această zi

16 Apr 2023 1189

Constanța. Un filtru obișnuit s-a transformat într-o cerere în căsătorie! (VIDEO)

15 Jan 2023 7027