UPDATE Căsuțele și spațiile comerciale din Satul de Vacanță, în pericol să nu mai funcționeze vara aceasta!

Casa Prahova, Satul de VacantăAsociația agenților  economici care își desfășoară activitatea în Satul de Vacanță trag un semnal de alarmă în legătură cu funcționarea lor pe viitor. 

Reprezentanții Asociației au declarat în cadrul unei conferințe de presă că pensiunile, restaurantele și hotelurile din Satul de Vacanță ar putea rămâne nefuncționale, în acest sezon estival.

Primăria Constanța le-a trimis notificări prin care i-a anunțat că nu le poate elibera autorizații de funcționare.

Motivul îl reprezintă lipsa dovezii titlului aferent acestui activ, potrivit HCLM 19/2018 privind aprobarea regulamentului de constituire a dreptului de superficie cu titlu oneros, asupra terenurilor aflate pe domeniul privat al municipiului Constanța.

UPDATE: Operatorii economici din Satul de Vacanță au decis să facă plângere penală la Parchet împotriva primarului Chițac

Operatorii au menționat că în ianuarie 2022 au mers toți operatorii economici din Satul de Vacanță să depună autorizația de funcționare pentru anul in curs.

„După două săptămâni am primit un răspuns ca nu vom primi autorizarea. În adresele pe care le-am primit, lipsește o dovada a titlului de proprietate a terenului. Pentru ca terenurile sunt domeniul privat al municipiului Constanta. Deci, de fapt, nu sunt domeniul public.

În condițiile în care deținem autorizații de funcționare pentru 2021 pentru unitățile de cazare, ele nu au fost anulate, nu au intervenit modificări ale art 26 din HCL 427/2017, consideram abuziv refuzul primariei.

Noi plătim la spit în fiecare an taxa pentru teren, mai mare decât un impozit. Avem autorizații de construire pentru tot ce este în satul de vacanta. Deci clar căsuțele sunt pe domeniul privat, nu pe domeniul public, altfel nu ar fi trebuit autorizatie de construire. Dacă nu se va remedia aceasta situație, vom merge la parchet“ - au precizat operatorii.


Aceștia sunt nemulțumiți de faptul că Primăria le cere sa achite 3,5 lei/zi/mp pentru terase.

„De unde sa plătim minimum 10000 de euro pe luna pentru o terasa? Ani de zile am depus la Primarie sa cumpărăm terenul aferent căsuțelor, nu ni s-a răspuns niciodata. Dar unii au reușit, au aprobat preferential. Noi suntem niște societăți comerciale, am plătit către SPIT toate taxele și impozitele, inclusiv pentru folosire teren și eliberare autorizație de functionare. Noi de unde sa scoatem acum banii ăștia dacă nu funcționam? De ce ne-au luat banii dacă nu ne lasă să deschidem?“ - au mai menționat operatorii. 


Operatorii susțin că sunt in primejdie aproximativ 500 de locuri de muncă, de la 27 de agenți economici.

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Editorial „Cocălărism” în floare în stațiunea Mamaia. „Eu nu ascult manele, dar la o petrecere merge”

30 Jun 2022 2117

OMD Constanța-Mamaia, în chinuirile facerii. Primăria încasează, dar nu poate justifica impactul colectării taxei de promovare asupra turismului

20 Jun 2022 736

Costin Răsăuțeanu Activitatea economică nu poate fi condiționată și anulată de o interpretare eronată a unor „minți luminate”

12 May 2022 2227

ZIUA LIVE. Agenții economici din Satul de Vacanță - „Se dorește falimentarea noastră? Se dorește transformarea în zonă rezidențială? Probabil că da!”(VIDEO)

11 May 2022 990

ZIUA LIVE Cum arată Satul de Vacanță în 2022

10 May 2022 861

ZIUA LIVE. Satul de Vacanță din Constanța stă pe un butoi de pulbere!

09 May 2022 1197

Constănțeanul supărat. Agenții economici din Satul de Vacanță amenință cu depunerea unei plângeri penale împotriva primarului Chițac

07 May 2022 1557

Vești proaste pentru operatorii economici din Satul de Vacanță, la începutul sezonului estival. Ce document au primit din partea Primăriei Municipiului Constanța

05 May 2022 821

Răspuns negativ de la Primăria Constanța pentru autorizația de funcționare a Casei Prahova din Satul de Vacanță

23 Apr 2022 1836

Răspuns negativ primit de Viomar Inter SRL de la Primăria Constanța. Era vizată o investiție în Satul de Vacanță

20 Jan 2022 776

Ce se construiește Un nou răspuns pozitiv pentru hotelul de cinci etaje din Satul de Vacanță din Constanța

14 Dec 2021 1197

Marco Chim SRL, refuz de la Primăria Constanța pentru un restaurant în municipiu

14 Dec 2021 1006

Ce se construiește Va fi ridicat un hotel de cinci etaje în locul Casei Teleorman din Satul de Vacanță, din Constanța

14 Sep 2021 2005

După mai multe respingeri, Ioana Șufană a primit documentul de urbanism pentru investiția din Satul de Vacanță. Ce va face

13 Sep 2021 1831

La finalul sezonului estival, primăria reabilitează podeţele pietonale din parcul Tăbăcărie şi Satul de Vacanţă

23 Aug 2021 1175