Cât plăteşte Primăria Constanţa pentru fiecare câine maidanez adunat de pe străzile din oraş

Primăria Constanţa a făcut astăzi public contractul încheiat cu societatea Green Life Recycling pentru Serviciul de capturare, transport, adăpostire şi alte operaţiuni sanitar-veterinare pentru câinii fără stăpân de pe domeniul public din municipiul Constanţa“.

Obiectul contractului îl reprezintă efectuarea de către prestator a următoarelor activităţi: capturare şi transport de pe domeniul public al municipiului Constanţa, inclusiv Staţiunea Mamaia până la adăpostul unde vor fi cazaţi câinii; microcipare; tratamente generale, obligatorii pentru toţi câinii cazaţi (deparazitare internă şi externă, vaccinare antirabică); tratamente specifice, aplicabile pe perioada staţionării în adăpost pentru câinii bolnavi sau răniţi care pot fi trataţi (pentru boli sau alte afecţiuni pe perioada staţionării în adăpost); adăpostire (hrănire şi îngrijire în condiţiile prevăzute de legislaţia specifică); sterilizarea (inclusiv tratamentele ce implică operaţia propriu-zisă, tratamentele postoperatorii - trei zile mascul, zece zile femelă, respectiv administrarea pe cale injectabilă a medicamentelor antiinflamatorii şi antibiotice, administrarea externă a soluţiilor cicatrizante şi, în ultima fază, înlăturarea aţelor chirurgicale); îndeplinirea procedurilor privind revendicarea, adopţia, adopţia la distanţă (în condiţiile stabilite de legislaţia în vigoare); eutanasierea (numai după parcurgerea celorlalte etape, prin promovarea adopţiei în condiţiile stabilite de legislaţia în vigoare) şi neutralizarea.
 
Valoarea contractului este de 501.600 de lei fără TVA, iar preţurile unitare pentru fiecare operaţiune sunt următoarele:
  • Capturare şi transport – 60 de lei/preţ unitar/câine capturat fără TVA
  • Microcipare – 13 lei/preţ unitar/câine fără TVA
  • Hrană/întreţinere 4 lei/câine/zi lei fără TVA
  • Tratamente obligatorii (deparazitare internă şi extrenă, vaccin antirabic) 35 de lei /preţ unitar/câine fără TVA
  • Tratamente specifice 50 lei/ preţ unitar/câine fără TVA
  • Sterilizare 65 lei preţ unitar/câine fără TVA
  • Eutanasiere 40 lei/ preţ unitar/câine fără TVA
  • Neutralizare 35 lei / preţ unitar/câine fără TVA
Conform contractului se etimează ca într-o lună să se captureze şi să se transporte aproximativ 150 de câini, să fie microcipaţi 150 de câini şi să fie hrăniţi tot 150 de câini cărora să li se asigure şi tratamente obligatorii (deparazitare internă şi extrenă, vaccin antirabic). În contract mai este prevăzută asigurarea tratamentelor specifice pentru 50 de câini pe lună, sperilizarea (pentru câinii care pleacă spre adopţie) aproximativ 75 de animale, eutanasierea a 75 de câini şi neutralizarea tot pentru 75 de câini.

Contractul dintre Primăria Constanţa şi SC Green Life Recycling a fost încheiat pe o perioadă de 12 luni. 

Sursa foto: ZIUA de Constanţa

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Gica!

23 Feb, 2018 08:33

A.si fac norma lunara fara probleme dc vin "in" si prin jurul cimitirului turces din zona cartierului INTIM. In parcare unde sint si pubelele de gunoi seara se aduna cu zecile,ies din cimitirul turcesc unde sr ascund peintre morminte pe timp de zii.Hai cu hingherii prin zona ca ne mananca de viii

Articole asemanatoare

Editorial Constanța, raiul câinilor maidanezi. A fost reluată activitatea de capturare a animalelor de pe străzi

24 Feb 2022 3405

Detalii cu un puternic impact emoţional Copil despăgubit după ce a fost mușcat de un câine maidanez, pe o stradă din Constanța. Primăria și firma de ecarisaj, date în judecată

02 Feb 2022 2298

Un nou pas pentru reabilitarea bazei de supraveghere a animalelor fără stăpân a municipiului Constanța

18 Dec 2021 1297

Constănțeanul supărat Au reapărut haitele de câini în cartiere. Primăria anunță că și-a reluat activitatea de capturare în urma solicitărilor venite din partea locuitorilor (galerie foto)

27 May 2020 2611

Mai mulţi câini maidanezi, în curtea Spitalului Judeţean Constanţa. Primăria Constanţa ce face? (galerie foto+video)

22 Apr 2019 2893

Copil atacat de câini la Casa de Cultură. Sesizări şi nemulţumiri Primăria Constanţa a semnat contractul de ecarisaj. Cu ce preţ

06 Apr 2017 8930

Haită de câini căţărată pe un sens giratoriu în Constanţa. Bulevardul este unul dintre cele mai mari ale municipiului (galerie foto+video)

27 Mar 2017 10549

Sesizările curg Constănţenii, indignaţi de lipsa iluminatului public şi de haitele de maidanezi

23 Feb 2017 4768

Maidanezii, în atenţia Primăriei Constanţa. Consultarea pieţei privind repararea adăpostului pentru câinii fără stăpân (documente)

01 Feb 2017 3391

Comuna Topalu are un nou consilier local Administraţia a găsit soluţia pentru problema câinilor maidanezi

20 Oct 2016 3580

Sondaj de opinie Constănţenii susţin construirea unei biobaze moderne în municipiu şi strângerea câinilor din cartiere!

26 Sep 2016 3476

Revoltă internaţională privind masacrul câinilor din Constanţa! Primăria promite să ia măsuri

16 Sep 2016 3060

Zeci de mii de semnături pentru salvarea câinilor maidanezi de la Constanţa

14 Sep 2016 7069

O turistă a fost muşcată de un câine pe plaja de la Trei papuci

20 Aug 2016 5394

Sondaj de opinie 68% dintre respondenţi, de acord ca cea de-a doua biobază din Constanţa să fie amplasată pe strada Caraiman

22 Feb 2016 3186