Cât vor achita turiștii și constănțenii în sezon pentru un loc de parcare în Stațiunea Mamaia și în municipiul Constanța

Sursa foto cu rol ilustrativ: Primăria ConstanțaDe la 1 iunie, Regulamentul Parcărilor din municipiul Constanța și Stațiunea Mamaia se va modifica. Astfel, dacă în prezent mare parte din stațiunea Mamaia este considerată zona 2, de la începutul lunii iunie  în cea mai mare parte vor fi indicatoare cu Zona 0. Mai exact este vorba despre parcarea supraetajată din zona Cazino, Promenada 2 – de la Castel pana la hotel Iaki – zona Pasarela hotel Rex, zona Summerland, care vor fi considerate Zona 0 până la sfârlitul lunii august.De asemenea, în prezent cei care vin cu mașina în Mamaia au parte de gratuitate în week-end, lucru care se va schimba în iunie. Astfel, parcarea se va plăti în zilele de luni până duminică inclusiv, de la ora 8.00 până la 20.00, iar în intervalul 20.00 – 8.00 va fi gratuit.

Potrivit Regulamentului Parcărilor, vor fi aplicate următoarele tarife:
 Zona 0
  • 4 lei/h, prima oră 2 lei (conține primele 30 de minute gratuite),
  • 2 ore – 6 lei,
  • 3 ore – 10 lei.
Pentru a plăti parcarea, conducătorii auto pot apela la SMS, aplicația „Constanța Parking“, on-line, cu card bancar sau prin tichete răzuibile, ori prin plata la parcometre. Toate informațiile sunt disponibile pe panourile amplasateăîn locurile amenajate pentru parcare.
 
Parcometrele stradale sunt situate în următoarele locații:
zona Pescărie, zona Aqua Magic, zona Hotel Aurora, Promenada 1 – zona Restaurant Azur, Promenada 1 – zona Hotel Golden Palace/Sulina, Promenada 1 – zona Hotel Ovidiu, zona Hotel Hefaistos / Melody, zona Belagio/Cazino, zona Cazino Hotel Scapino Junior, Promenada 2 – zona Castel, Promenada 2 – zona Hotel Tomis, zona Pasarela Hotel Rex.
 
Pe de altă parte, în luna februarie 2023, Primăria municipiului Constanța anunța că prin societatea Confort Urban SRL, a finalizat procesul de înlocuire a panourilor de informare din parcările ce aparțin Zonei 2, iar în continuare se derulează acțiunea de înlocuire a panourilor de informare din parcările de reședință (Zona 3 a municipiului Constanța) și a celor de pe raza Stațiunii Mamaia.

Potrivit unui comunicat al Primăriei Constanța, în conformitate cu prevederile Regulamentului de organizare și funcționare a parcărilor publice din municipiul Constanța, aprobat prin H.C.L. 123/2021 cu modificările și completările ulterioare, în parcările semnalizate ca Zona 2 de taxare a municipiului Constanța anumite locuri de parcare sunt semnalizate ca fiind rezervate prin contracte de închiriere încheiate cu societatea Confort Urban SRL.

„Plăcuța aferentă semnalizării contractelor de închiriere prevăzută în Anexa 4 a Regulamentului este similară celei de reședință, însă este de culoare albastră (RAL 5012) și conține numărul contractului de închiriere. Atragem atenția cetățenilor cu privire la faptul că ocuparea fără drept a locurilor de parcare rezervate prin contract de închiriere se sancționează contravențional.
Cu privire la locația contractelor de închiriere, societatea Confort Urban SRL va pune la dispoziția cetățenilor în cel mai scurt timp o hartă interactivă pe website-ul societății la secțiunea Administrare Parcări (https://conforturban-ct.ro/parcari/) ce va conține numărul contractului de închiriere și numărul locurilor de parcare ce face obiectul contractului.

În conformitate cu Regulamentul în vigoare, parcările de reședință constituie Zona 3 de taxare a municipiului. În intervalul orar 16:00 - 08:00 de luni - vineri, precum și în weekend și zilele de sărbătoare legală în intervalul orar 00:00 - 24:00, locurile de parcare de reședință sunt rezervate exclusiv titularilor autorizațiilor de rezervare loc parcare de reședință emise de Primăria municipiului Constanța. În afara programului menționat anterior, locurile de parcare de reședință pot fi utilizate de către orice altă persoană decât titularul autorizației doar cu plata tarifului/taxei prevăzute“ - au mai precizat reprezentanții Primăriei Constanța.


Pentru ocuparea unui loc de parcare de reședință în intervalul orar 08:00 - 16:00 de luni - vineri cu excepția zilelor de sărbătoare legală, sunt valabile următoarele tarife achitate:
- taxa de parcare aplicabilă Zonei 3 (autorizația de rezervare loc parcare de reședință). De exemplu, dacă aveți achitată o autorizație de rezervare loc parcare de reședință puteți utiliza și restul locurilor de parcare de reședință de pe raza municipiului Constanța în intervalul menționat;

- orice tarif orar achitat pentru Zona 0, 1 si 2 de taxare a municipiului Constanța în perioada de valabilitate;
- abonamentul anual Zona 2 la tariful de 199 lei TVA inclus, abonament fără rezervare de loc ce vă permite să parcați în Zona 2 și Zona 3 fără să mai achitați vreun alt tarif. Abonamentul se achită la casieriile SPIT sau online https://etax.spit-ct.ro/#plataTaxaParcareAnuala;
- abonamentul destinat persoanelor juridice, fizice autorizate și persoanelor fizice la tariful de 399 lei/luna TVA inclus sau la tariful anual de 4000 lei TVA inclus, abonament fără rezervare de loc ce vă permite să parcați în Zona 0, 1, 2 si 3 de taxare a municipiului Constanța. Abonamentul lunar poate fi achitat din aplicația Constanta Parking sau online pe website-ul: https://payment.uppark.io/ sau în urma unei solicitari pe adresa secretariat@conforturban-ct.ro, în urma căreia se va emite o factură proformă pentru achitarea contravalorii în contul curent al societății Confort Urban SRL. Abonamentul anual poate fi obtinut la momentul actual doar în urma unei solicitări pe adresa secretariat@conforturban-ct.ro în modalitatea descrisă anterior.

„Cu privire la Zona Peninsulară a municipiului Constanța (zona delimitată de bulevardul Ferdinand, strada Mihai Viteazu, strada Traian) aceasta este încadrată ca Zona 0 de taxare a municipiului Constanța. Riveranii din zona peninsulară beneficiază la cerere de abonament la tariful anual de 199 lei TVA inclus, abonamentul este fără rezervare de loc si permite utilizarea locurilor de parcare din zona peninsulară, iar cererea este soluționată de Serviciul Public de Impozite și Taxe Constanța“ - au mai menționat reprezentnații Primăriei Constanța.


Ti-a placut articolul?
Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

De Silva Intermed, autorizație de construire pentru continuarea lucrărilor din Mamaia

14 Sep 2023 500

Parcare cu peripeții în Mamaia Sat! Cum și-a găsit mașina un șofer după ce a oprit într-un loc de parcare (GALERIE FOTO)

06 Sep 2023 1053

Imobiliare Constanța Familia Micula, document depus la Mediu pentru viitorul bloc de 10 etaje din Mamaia (DOCUMENT)

27 Aug 2023 1279

Mircea Dobre de la MG Tour va monta bariere de acces în parcarea Hotelului Dunărea din Mamaia

22 Aug 2023 709

Primăria Constanța Șoferii care-și parchează ilegal mașinile, sancționați în masă de polițiștii locali

07 Aug 2023 1359

Imobiliare Constanța Bloc de patru etaje în Mamaia Nord. Cine este investitorul?

03 Aug 2023 1090

Imobiliare Constanța Magenta Construct va amenaja o parcare provizorie în Mamaia Nord. Iată de ce

30 Jul 2023 909

Atenție șoferi! Sunt restricții de circulație în municipiul Constanța și Stațiunea Mamaia unde au loc mai multe evenimente

29 Jul 2023 1594

Teren din Zona Cazino, Mamaia, întors la Primăria Constanța! Beneficiar de top al Dosarului Retrocedărilor atacă HCL (DOCUMENTE)

25 Jul 2023 1704

South Side Residence, un concept modern, o locuință ideală la Constanța!

19 Jul 2023 1864

Un nou magazin Kaufland în Constanța! Unde va fi amenajat

07 Jun 2023 8476

Parcări Constanța S-a modificat programul de taxare din Zona 0! Ce trebuie să știe șoferii

04 Jun 2023 2107

Constanța Anunț important pentru șoferi! S-a modificat programul de taxare din Zona 0!

03 Jun 2023 3138

Incendiu în Mamaia Nord! Arde un autoturism (FOTO +VIDEO)

29 May 2023 2805

Atenție, șoferi! Se lucrează pe bulevardul Mamaia, tronsonul cuprins între Pescărie și strada Soveja. Evitați să parcați în zonă

24 May 2023 694