Catalin Filisan „Se pare ca in politica nu exista principii"

DECUPAJ_Catalin_Filisan_02.jpg„A trebuit să mă lupt ca să obţin ceea ce, în mod firesc, îmi revenea în urma votului din iunie 2008"

Născut în zi de sărbătoare, pe 8 noiembrie 1977, când creştinii ortodocşi îi sărbătoresc pe Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavril, consilierul PD-L-ist Cătălin Gabriel Filişan a ales calea cea dreaptă. Cea a justiţiei. Aşa că, după ce a urmat şi absolvit cursurile Facultăţii de Drept din cadrul Universităţii Nicolae Titulescu Bucureşti, a devenit avocat, membrul al Baroului Constanţa.
În plan politic, ocupă funcţia de prim-vicepreşedinte al PD-L - Organizaţia Municipală Constanţa.

Cum s-a produs intrarea în politică?
Am intrat în politică în anul 2007, o dată cu proiectul PLD, ulterior membru al PD-L Constanţa, începând cu naşterea acestei formaţiuni politice.

În Consiliul Local aţi avut o intrare cu probleme...
Sunt proaspăt consilier municipal, respectiv din toamna anului 2008, validarea mea făcându-se în urma unui proces, întrucât, deşi îndeplinisem toate condiţiile şi depusesem toate documentele, comisia de validare din Consiliul Local Constanţa nu a dorit validarea mea. A trebuit să mă lupt ca să obţin ceea ce, în mod firesc, îmi revenea în urma votului din iunie 2008, respectiv un mandat de consilier.

Cum se împacă avocatura cu politica?
Profesia de avocat are un profund caracter liberal, dar are şi un impact social, întrucât, indiferent de natura litigiului în care eşti angajat, reprezinţi, poate, ultimul sprijin pentru problemele clientului. Atunci avocatul este cel mai bun prieten al tău. Am muncit mult ca să reuşesc.
La intrarea în profesia de avocat am depus un jurământ pentru a ajuta la respectarea drepturilor şi libertăţilor persoanelor. Practic, avocatul are datoria de a garanta respectarea anumitor drepturi procesuale ale clienţilor, instanţa de judecată fiind cea care, în final, hotărăşte cu privire la vinovăţia sau nevinovăţia unei persoane.

Catalin_Filisan_13.jpgAveţi printre clienţi persoane cu reputaţia „pătată"...


Acord asistenţă juridică în materie comercială, civilă, dar mai ales penală, fiind specializat în litigii de această natură. Chiar lucrarea de licenţă am susţinut-o cu distinsul profesor Ion Neagu.
Într-adevăr, asemenea multor altor colegi avocaţi, sunt angajat în cinci dosare aflate pe rolul instanţelor şi în care sunt cercetaţi aşa-zişi interlopi, caracterizarea aparţinând tot presei. Procesele îşi urmează cursul firesc, urmând ca la final instanţa să decidă, rolul avocatului fiind acela de a asigura respectarea legii şi a drepturilor părţilor. Profesia de avocat fiind liberală, asemenea unui medic dentist sau unui medic ginecolog, îmi fac meseria, indiferent de client: este profesor universitar, poliţist, femeie de serviciu sau vedetă pe plan local. Cumva, medicul dentist este certat de cineva că a avut client pe nu ştiu ce „personalitate" sau trebuie să închidă uşa cabinetului când vine un anumit client ori medicul ginecolog tratează numai fotomodele? Fiecare dintre noi îşi face meseria, indiferent de mediul din care provine clientul.

Cum se delimitează Filişan-avocatul de Filişan- politicianul?
Se pare că în lumea politică, în care totuşi sunt începător, nu există niciun fel de principii, şi pe viitor se va încerca atragerea mea într-o campanie de denigrare, pe ideea că, în calitate de avocat, acord asistenţă juridică unor aşa-zişi interlopi, dorindu-se asocierea numelui şi imaginii mele cu astfel de situaţii neplăcute. Acest lucru cu atât mai mult, cu cât în ultimul timp am „îndrăznit" să am un punct de vedere în consiliu.
Trebuie, totuşi, să se facă o clară delimitare între profesia de avocat, pe care o practic de opt ani, în acord cu legea de organizare a acestei profesii, şi mai proaspăta calitate de consilier local.

{mos_ri:Catalin Filisan}

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

elena

16 Mar, 2009 22:34

avocatura nu se practica cu minciuni in sala de judecata,indiferent pe cine aperi.da,chiar daca ai jurat pentru dreptate,vezi ca o practici stramb,mintind. iti plac cumva politistii,care nu isi fac treaba? vezi ca exista un Dumnezeu,care judeca drept cu adevarat si sa nu ajungi langa fiul meu ucis de mafioti fara sa fie vinovat.SPIRITUL fiului meu se va razbuna pe toti mincinosii si cei care l-au ucis. chiar daca esti mare scula in PDL si te dai mare avocat sa nu crezi ca l-ai apucat pe Dumnezeu de picior.

cine stie

16 Mar, 2009 16:14

Esti un papagal ba Filisane. O sa dispari din peisaj in curand.

george

16 Mar, 2009 15:18

o sa dispari din lumea politica cat de curand ca esti un papalapte

alien

16 Mar, 2009 08:56

Cataline fi atent la cine te inconjoara chiar din formatiune din care faci parte, eu doresc sa rasbesti in tot ce ti-ai propus

Articole asemanatoare

ZIUA LIVE Cu ce proiecte intră în competiția electorală, Cătălin Grasa, candidatul PSD pentru Consiliul Județean Constanța!

24 Apr 2024 315

ZIUA LIVE George Tufă, președintele PNL Cumpăna - „Comuna Cumpăna are o problemă mare de mobilitate” (GALERIE FOTO+VIDEO)

24 Apr 2024 291

Oportunități de investiții norvegiene la Constanța

23 Apr 2024 508

Decizia lui Horia Constantinescu de a demisiona din funcţia de preşedinte al ANPC, în Monitorul Oficial

22 Apr 2024 686

Florin Mitroi, candidatul PNL pentru președinția CCJ vrea să reabiliteze Palatul Copiilor aflat într-o paragină de nedescris (VIDEO)

19 Apr 2024 546

ZIUA LIVE. Claudiu Palaz (ADU) „Fără viziune nu ai ce căuta la CJC ! Altfel, te duci doar pentru secretară, telefon și mașină!" (VIDEO)

16 Apr 2024 653

Horia Constantinescu a demisionat din funcția de președinte al ANPC pentru a candida la Primăria municipiului Constanța

15 Apr 2024 709

Averea și interesele Iuliei-Laura Opariuc-Dan, desemnată președintele Biroului Electoral Județean Constanța

15 Apr 2024 510

ZIUA LIVE Despre maturitate politică. Claudiu Palaz explică de ce candidează la președinția Consiliului Județean Constanța!

15 Apr 2024 578

Alin Burcea este noul președinte ANAT (GALERIE FOTO)

12 Apr 2024 554

Ședință de desemnare a președinților birourilor electorale de circumscripție, la Tribunalul Constanța

12 Apr 2024 772

Avocatul Alexandru Bajdechi, fostul președinte al Asociației Elevilor Constanța, a dat în judecată Ministerul Educației. Cere depăgubiri de zeci de mii de lei

10 Apr 2024 3401

Complexul Cleopatra din Mamaia, deținut de famila lui Vasile Chirondojan, fost consilier local din Constanța, de vânzare. Iată cât cer proprietarii!

02 Apr 2024 14118

Dosarul privind Herghelia Mangalia și lacul Corbu, amânat pentru finele lunii! Se pregătește audierea lui Ionuţ Ţiţimeaua, fost director în CJC

01 Apr 2024 930

Candidatul PSD la Primăria Constanța, Horia Constantinescu, și-a anunțat demisia din fruntea ANPC

28 Mar 2024 932