Cătălina și Cristian, studenți model ai Academiei Navale „Mircea cel Bătrân" Constanța „Nu au fost create încă greutăți pe care să nu le putem depăși!“

  • Cătălina și Cristian, sunt absolvenți ai Colegiului Național Militar „Tudor Vladimirescu" din Craiova, sunt militari de la 14 ani și au defilat cu mândrie, de două ori, pe sub Arcul de Triumf, în anii 2017 și 2018. 

„Nu au fost create încă greutăți pe care să nu le putem depăși! Așa ar putea fi prezentați Cătălina și Cristian, pe care i-am cunoscut în stagiul de practică la Centrul de Pregătire Marinărească Palazu Mare. Sunt amândoi absolvenți ai Colegiului Național Militar "Tudor Vladimirescu" din Craiova și putem spune că sunt militari de la 14 ani. Au defilat de două ori pe sub Arcul de Triumf, în anii 2017 și 2018. Nu își amintesc frigul doar mândria și împlinirea pe care au simțit-o”, scriu reprezentanții MApN, pe pagina de Facebook.


Matei Cristian este acum student în anul I la Academia Navală „Mircea cel Bătrân" și spune că a ales această carieră gândidu-se la ce va urma după absolvirea academiei, misiuni pe mare, exerciții. Chiar dacă este din Drobeta Turnu Severin și se află la mare depărtare de casă este ceea ce și-a dorit să facă și își asumă decizia. 

Soltan Cătălina este și ea studentă în anul I și unul din motivele pentru care a ales Academia Navală „Mircea cel Bătrân" este marșul de instrucție cu Nava Școală „Mircea" din anul II de studii. Momentul în care totuși a fost convinsă ca marina reprezintă viitorul ei, a fost când a cunoscut echipa de recrutare venită la liceu să le prezinte ce presupune o carieră în Forțele Navale Române.

Amândoi fac parte din generația care nu a avut parte de ceremonie de absolvire, de balul bobocilor sau de prezența familiei la depunerea jurământului. Tot ei sunt cei care au trebuit să se adapteze la școala în mediul online doar ca mai apoi să se readapteze la viața de student militar fără posibilitatea permisiilor sau ieșirii din academie. 

„Unul din cele mai grele momente pentru Cătălina a fost în perioada de pregătire militară la începutul anului I. Cum a reușit să meargă mai departe, tot ea ne-a spus: «Să simți că e cineva lângă tine, că ești susținut și nu ești singur, asta a fost pentru mine cel mai frumos lucru. Când colegii mei mi-au spus suntem aici pentru tine am înțeles că am făcut alegerea corectă». 

Succes vă dorim și noi!”, mai transmite MApN.

Sursă foto: Ministerul Apararii Nationale, Romania - www.mapn.ro 


Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Ministrul apărării naționale, prezent la deschiderea conferinței „Security and prosperity at the Black Sea”

23 Sep 2021 354

MApN 30 de ani de participare a României la misiuni ONU

21 Sep 2021 383

Veteranul de război Florea Constantin va primi Emblema de Onoare a Armatei României cu prilejul împlinirii vârstei de 105 ani

21 Sep 2021 335

MApN. Șeful Statului Major al Apărării, la Comitetul Militar al NATO din Grecia

20 Sep 2021 416

Ceremonie dedicată împlinirii a 105 ani de la înfiinţarea armei Artilerie și Rachete Antiaeriene în poligonul Capu Midia, județul Constanța

20 Sep 2021 315

Donație de bunuri în valoare de 3,3 milioane de dolari din partea Lockheed Martin în beneficiul MApN

17 Sep 2021 648

Universitatea „Ovidius” din Constanța găzduieşte Școala Internațională de Vară „Nanomateriale și Nanotehnologii pentru Sisteme Energetice Avansate”

17 Sep 2021 443

MApN. Reabilitarea Crucii Caraiman, misiune îndeplinită

14 Sep 2021 419

Începe școala! MapN, detalii despre colegiile naţionale militare şi şcolile de maiştri militari şi subofiţeri. Situația de la Constanța

13 Sep 2021 622

Ceremonie la „Crucea comemorativă a Eroilor români din Primul Război Mondial”

10 Sep 2021 258

Militari și tehnică aparținând MApN, la festivalul UNTOLD. Exerciții de drill team pe tot parcursul evenimentului

09 Sep 2021 579

MApN. Exercițiu de alertare „Rifle Ready 3”

07 Sep 2021 493

MApN Tehnicii de aviație. Mâna de aur a zborului la Kecskemet International Military Air Show

03 Sep 2021 463

MApN. Exercițiu de rezolvare a unei situații tactice

02 Sep 2021 524

Acordarea titlului de „Doctor Honoris Causa” al UNAp Dr. Harlan Ullman

02 Sep 2021 213