Cătălina și Cristian, studenți model ai Academiei Navale „Mircea cel Bătrân" Constanța „Nu au fost create încă greutăți pe care să nu le putem depăși!“

  • Cătălina și Cristian, sunt absolvenți ai Colegiului Național Militar „Tudor Vladimirescu" din Craiova, sunt militari de la 14 ani și au defilat cu mândrie, de două ori, pe sub Arcul de Triumf, în anii 2017 și 2018. 

„Nu au fost create încă greutăți pe care să nu le putem depăși! Așa ar putea fi prezentați Cătălina și Cristian, pe care i-am cunoscut în stagiul de practică la Centrul de Pregătire Marinărească Palazu Mare. Sunt amândoi absolvenți ai Colegiului Național Militar "Tudor Vladimirescu" din Craiova și putem spune că sunt militari de la 14 ani. Au defilat de două ori pe sub Arcul de Triumf, în anii 2017 și 2018. Nu își amintesc frigul doar mândria și împlinirea pe care au simțit-o”, scriu reprezentanții MApN, pe pagina de Facebook.


Matei Cristian este acum student în anul I la Academia Navală „Mircea cel Bătrân" și spune că a ales această carieră gândidu-se la ce va urma după absolvirea academiei, misiuni pe mare, exerciții. Chiar dacă este din Drobeta Turnu Severin și se află la mare depărtare de casă este ceea ce și-a dorit să facă și își asumă decizia. 

Soltan Cătălina este și ea studentă în anul I și unul din motivele pentru care a ales Academia Navală „Mircea cel Bătrân" este marșul de instrucție cu Nava Școală „Mircea" din anul II de studii. Momentul în care totuși a fost convinsă ca marina reprezintă viitorul ei, a fost când a cunoscut echipa de recrutare venită la liceu să le prezinte ce presupune o carieră în Forțele Navale Române.

Amândoi fac parte din generația care nu a avut parte de ceremonie de absolvire, de balul bobocilor sau de prezența familiei la depunerea jurământului. Tot ei sunt cei care au trebuit să se adapteze la școala în mediul online doar ca mai apoi să se readapteze la viața de student militar fără posibilitatea permisiilor sau ieșirii din academie. 

„Unul din cele mai grele momente pentru Cătălina a fost în perioada de pregătire militară la începutul anului I. Cum a reușit să meargă mai departe, tot ea ne-a spus: «Să simți că e cineva lângă tine, că ești susținut și nu ești singur, asta a fost pentru mine cel mai frumos lucru. Când colegii mei mi-au spus suntem aici pentru tine am înțeles că am făcut alegerea corectă». 

Succes vă dorim și noi!”, mai transmite MApN.

Sursă foto: Ministerul Apararii Nationale, Romania - www.mapn.ro 


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

MApN împachetează cadouri pentru eroii supraviețuitori ai celui de-Al Doilea Război Mondial

19 Apr 2024 158

MApN23 aprilie - 165 de ani de existență a Forţelor Terestre Române

19 Apr 2024 146

MApNExercițiu de instruire cu termen scurt de notificare, în județul Tulcea

19 Apr 2024 157

Exercițiu militar de instruire cu termen scurt de notificare, în raioane din județul Tulcea

18 Apr 2024 383

LIVE TEXTAmbasadorul SUA în România, în vizită la Baza Aeriană „Mihail Kogălniceanu” Constanța (GALERIE FOTO+VIDEO)

17 Apr 2024 759

MApNÎntâlnirea conducerii MApN cu președinții comisiilor de apărare ale Parlamentului României

17 Apr 2024 294

MApNAngel Tîlvăr- „România își exprimă recunoștința pentru sprijinul esențial oferit de Statele Unite ale Americii în asigurarea securității și apărării Flancului Estic al NATO”

17 Apr 2024 234

MApNÎntrevederea ministrului apărării naționale cu omologul din Regatul Țărilor de Jos

16 Apr 2024 231

Planurile de modernizare a Bazei 57 Aeriene Mihail Kogălniceanu, analizate de ministrul MApN cu ambasadorul SUA la București, Kathleen Kavalec (GALERIE FOTO)

15 Apr 2024 496

Spitalul Militar de Urgență „Dr. Alexandru Gafencu” Constanța scoate la concurs un post vacant. Iată ce trebuie să faci

15 Apr 2024 750

​Spitalul Militar de Urgență „Dr. Alexandru Gafencu” Constanța angajează paznic. Detalii

15 Apr 2024 482

MApN Media Day la Exercițiul multinațional „Sea Shield 24”

12 Apr 2024 309

Locuri de muncă Constanța Unitatea Militară 02311 Constanța angajează. Detalii

12 Apr 2024 802

Ministerul Apărării Naționale, în doliu! Un fost ministru s-a stins din viață

11 Apr 2024 667

Ministrul Apărării Naționale, Tilvăr va fi prezent la exercițiul multinațional „Sea Shield 24”

11 Apr 2024 445