Catalogul electronic în şcolile din România. De când ar putea fi implementat în unităţile din ţară


După ce a fost respinsă de Camera Deputaţilor în 2015, adoptată de Senat în 2019, retrimisă spre reexaminare de către Preşedintele României, iată că propunerea legislativă pentru modificarea şi completarea Legii nr.1/2011 a educaţiei naţionale se află din nou pe masa deputaţilor. Este vorba de implementarea catalogului electronic.


În toate unităţile şcolare din ţara noastră se va înfiinţa câte un catalog şcolar online, platformă utilizată pentru publicarea notelor, dar şi a absenţelor elevilor din învăţământul preuniversitar. „Se constituie Catalogul şcolar on-line, ca o bază de date electronică în care sunt înregistraţi toţi elevii din România din unităţile de învăţământ preuniversitar“, se specifică în iniţiativa legislativă.


Pentru a avea timp de implementare în şcolile din întreaga ţară pentru a înfiinţa catalogul şcolar online, măsurile prevăzute în proiectul legislativ se vor aplica începând cu anul şcolar 2021-2022. Totodată, prevederile acestui proiect legislativ vor da posibilitatea elevilor cu vârsta de peste 18 ani să aibă acces la datele înscrise în catalogul şcolar online.


Dezbaterile şi amendamentele propuse au clarificat sursele de finanţare pentru realizarea şi întreţinerea platformei, au menţionat obligaţia Ministerului Educaţiei Naţionale de a elabora norme metodologice pentru aplicarea unitară a prevederilor legislative, au prevăzut obligaţia instituţiilor implicate de a asigura protecţia datelor personale ale elevilor şi confidenţialitatea rezultatelor şcolare.
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

ISJ Constanța, îndemn pentru școli de a se înscrie în programul pilot al catalogului electronic

22 Jun 2023 1047

Oficial Iată școlile și liceele din Constanța unde se introduce Catalogul electronic, din acest an școlar! (DOCUMENT)

12 Sep 2022 7503

Înainte să devină senator, ministrul Educației și-a „marcat” mandatul În sfârșit, un proiect pentru generația viitorului – SMART.Edu

27 Oct 2020 2595

Consiliul Judeţean Constanţa cumpără servicii de mentenanţă şi asistenţă tehnică pentru sistemul de raportare a fluxurilor financiare

12 Jun 2018 1684