Câți ani ar fi împlinit astăzi regretatul compozitor Cornel Fugaru

  • Printre cele mai cunoscute piese compuse de Cornel Fugaru se numără „Dau viața mea pentru o iubire” - Monica Anghel, „Nu sunt sclavul tău”, „Eu nu mai sunt cel de ieri” - Aurelian Temișan, „Planeta albastră” - Margareta Pâslaru și Vlad Fugaru.
Cornel Fugaru (n. 2 decembrie 1940, București - d. 13 iulie 2011, București) a fost un compozitor de muzică ușoară, solist vocal și instrumentist român, lider al formației Sincron.

Cornel Fugaru a participat la numeroase turnee în străinătate, a făcut parte din jurii naționale de concursuri de muzică ușoară, a susținut numeroase concerte și recitaluri la televiziune, a apărut ca interpret în filme (Opt minute de vis, 1966, regia Mihai Constantinescu; Opt exerciții de 625 de linii, 1967, film serial; Împușcături pe portativ, 1967, regia Cezar Grigoriu, film în care a jucat alături de Margareta Pâslaru) și a compus muzică de film pentru pelicule precum Brezaia, Cici, Cei 4 M, Oacă și Boacă etc., scrie wikipedia.org.

Printre cele mai cunoscute piese compuse de el se numără „Dau viața mea pentru o iubire” - Monica Anghel, „Nu sunt sclavul tău”, „Eu nu mai sunt cel de ieri” - Aurelian Temișan, „Planeta albastră” - Margareta Pâslaru și Vlad Fugaru.

Dar una din melodiile pentru care Cornel Fugaru a rămas în inima ascultătorilor din România și de aiurea este, fără îndoială, „A venit toamna”.Cornel Fugaru a colaborat foarte mult cu soția sa, Mirela Fugaru.

Sursa foto-video: Youtube/ arhiva TVR

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Ştiaţi că...? Se împlinesc patru ani de la moartea lui Cornel Fugaru

13 Jul 2015 1772

Melodia Zilei Cornel Fugaru - De ce-ai plecat din viaţa mea

13 Jul 2014 2907

Ştiaţi că...? În urmă cu trei ani, cunoscutul compozitor şi cântăreţ Cornel Fugaru...

13 Jul 2014 3227