Actualitate

Câţi constănţeni s-au înscris la examenul de rezidenţiat. Cei mai mulţi, pe domeniul Medicină

În Centrul Universitar Constanţa s-au înscris la concursul naţional de rezidenţiat, sesiunea 18 noiembrie 2018, 343 de candidaţi, pe următoarele domenii: Medicină - 279, Medicina Dentară - 31, Farmacie - 33.
 
De asemenea, în Centrul Universitar Constanţa au fost scoase la concurs:
140 locuri şi 16 posturi pentru domeniul Medicină; 0 locuri şi 0 posturi pentru domeniul Medicină Dentară; 20 locuri şi 0 posturi pentru domeniul Farmacie.

La nivel naţional, au fost scoase la concurs:
4.357 locuri pentru domeniul Medicină; 405 locuri pentru domeniul Medicină Dentară; 225 locuri pentru domeniul Farmacie. Punctajul minim de promovare pentru fiecare domeniu este de 60% din punctajul maxim realizat la nivel naţional.
 
Concursul de admitere va fi organizat duminică, 18 noiembrie, şi urmează să se desfăşoare în centrele universitare din Bucureşti, Cluj-Napoca, Craiova, Iaşi, Târgu Mureş şi Timişoara, informează un comunicat al UMF „Carol Davila“. Comparativ cu datele de anul trecut, se înregistrează o creştere semnificativă atât din punct de vedere al locurilor scoase la concurs, cât şi al numărului de candidaţi înscrişi.
 
Pentru a putea participa la concursul de rezidenţiat în medicină, medicină dentară şi farmacie, candidaţii au achitat o taxă de 400 lei/participant. Cuantumul taxei de participare la examenul de rezidenţiat 2018, cu 40 de lei mai mare faţă de cel din 2017, a fost stabilit prin Ordinul ministrului Sănătăţii, iar un procent de maximum 85% din sumele încasate va fi repartizat universităţilor de profil.
 
Concursul se va derula sub forma de test-grilă, cu 200 de întrebări pentru fiecare domeniu, pe o durată de 4 ore. După o pauză de 15 minute, va începe corectura în săli, iar, pentru a depune contestaţii, candidaţii vor avea la dispoziţie 24 de ore. Acestea pot viza întrebările de concurs, recorectarea lucrărilor sau organizarea examenului. Răspunsul contestaţiilor se va da în 48 de ore de la depunerea acestora.
 
Totodată, ocuparea locurilor în cele 67 de specialităţi se va face în ordinea punctajului de promovare obţinut, în limita locurilor publicate, alcătuindu-se o singură clasificare pentru fiecare domeniu.
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Vești bune pentru viitorii medici. Cifra de școlarizare pentru pregătirea în rezidențiat a fost majorată

23 Nov 2018 316

Emoții pentru absolvenții facultăților de Medicină. Duminică are loc examenul de Rezidențiat, sesiunea 2018

16 Nov 2018 369

Mii de candidați s-au înscris pentru a participa la admiterea în rezidenţiat în domeniile medicină, medicină dentară şi farmacie

08 Nov 2018 400

Concursul de intrare în Rezidenţiat a intrat în linie dreaptă. Cifra de şcolarizare prin rezidenţiat pentru anul universitar 2018-2019 a fost majorată

10 Oct 2018 467