Câți turiști sunt așteptați pe litoralul românesc, în acest weekend. Ce stațiune se menține în topul tarifelor de pe litoral

  • În acest weekend sunt așteptați pe litoralul românesc peste 100.000 de turiști
  • Deși luna iulie a adus cu întârziere vacanța elevilor, după terminarea examenelor de bacalaureat familiile de români cu copii, clienții fideli ai litoralului românesc sunt așteptați în număr mare pe litoral.
În acest weekend sunt așteptați pe litoralul românesc peste 100.000 de turiști, a precizat Federaţia Patronatelor din Turismul Românesc.

Chiar dacă ploile din luna iunie au îndepărtat turiștii de litoralul românesc, programul ”Litoralul pentru Toți” a avut un succes deosebit și a reprezentat un test pentru operatorii de pe litoral, greu încercați de restricțiile impuse în anul 2020 în contextul apariției virusului Sars-Cov-2.

Deși luna iulie a adus cu întârziere vacanța elevilor, după terminarea examenelor de bacalaureat familiile de români cu copii, clienții fideli ai litoralului românesc sunt așteptați în număr mare pe litoral.

Deoarece tarifele nu au fost majorate față de anul trecut, iar meteorologii nu ne mai amenință cu furtuni, în acest weekend sunt așteptați pe litoralul românesc peste 100.000 de turiști.

Stațiunea Mamaia se menține în continuare în topul tarifelor de pe litoral, acestea variind în funcție de categoria de confort, începând de la 220 lei/ noapte o cameră la un hotel de 2*, ajungând și la 2000 lei/ noapte un apartament privat cu 3 camere. La polul opus se află stațiunile din sudul litoralului cu tarife care încep de la 200 lei/ noapte la un hotel de 2*, până la 1800 lei / noapte un apartament la un hotel de 5*.

Cel mai probabil stațiunile Costinești și Vama Veche, recunoscute ca centre ale distracției pe litoral, vor fi asaltate și în acest weekend de tineri vizitatori și localnici, care vor opta pentru aceste destinații datorită în principal a prețurilor mai mici la mancare și băutură.

Potrivit estimărilor, gradul mediu de ocupare pe litoral în acest weekend în structuri clasificate va fi de aproximativ 75%, mai mare în stațiunile Mamaia și Eforie Nord (80%) și mai mic în sudul litoralului (70%).

Cu toate că în perioada următoare tarifele vor crește, având în vedere apropierea vârfului de sezon, românii vor dori să își petreacă concediul în condiții de siguranță în țara lor, astfel este de așteptat ca gradul de ocupare al hotelurilor și altor structuri de cazare clasificate să crească și mai mult.

*Aceste date sunt aproximative şi au fost obţinute pe baza estimărilor furnizate de membrii FPTR şi a sondajului aplicat unui număr semnificativ de operatori din turism., a precizat Federaţia Patronatelor din Turismul Românesc.

Sursă foto (cu rol ilustrativ): Arhivă ZIUA de Constanța

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Handbal CSM Constanța - Steaua, în sferturile Cupei României

28 Mar 2024 448

Calendar săptămânal CSM Constanța Baschetbalistele joacă primul meci din semifinalele Ligii Naționale

27 Mar 2024 418

Fotbal județul Constanța Rezultatele de la Liga a 5-a și clasamentele. Voința Săcele, scorul etapei

27 Mar 2024 1039

Declarații de avere Constanța Simona Grigorescu, șef birou la Administrația Bazinală de Apă Dobrogea Litoral, averea și interesele (DOCUMENTE)

26 Mar 2024 474

Declarații de avere Constanța Averea și interesele lui Titel Gagiu, director la Administrația Bazinală de Apă Dobrogea - Litoral (DOCUMENTE)

25 Mar 2024 645

Declarații de avere Constanța Dan Cristian Fugigiu, economist la Administrația Bazinală de Apă Dobrogea – Litoral, averea și interesele (DOCUMENTE)

25 Mar 2024 624

Interviu online cu Erik Began, de la CSM Constanța „Atât antrenorii, cât și părinții mi-au spus să perseverez și să am încredere că voi reuși“

25 Mar 2024 1727

Handbal CSM Constanța, succes confortabil cu CSM 2007 Focșani

24 Mar 2024 660

Declarații de Avere Constanța Averea și interesele lui lui Paul Cononov, Director la ABADL (DOCUMENTE)

24 Mar 2024 557

Declarații de avere Constanța Averea și interesele lui Cosmin - Ștefan Gerap, inspector de specialitate la Administrația Bazinală de Apă Dobrogea – Litoral (DOCUMENTE)

24 Mar 2024 571

Fotbalistele de la Farul Constanța, victorie clară cu liderul Superligii. Parcurs perfect în play-off (GALERIE FOTO + VIDEO)

24 Mar 2024 819

Constanța Raportul de evaluare pentru diferența de preț asupra terenului deținut de Ion Dumitrache, în atenția consilierilor locali (DOCUMENT)

24 Mar 2024 606

Schimbări de temperatură în Dobrogea. Prognoza meteo pentru zilele următoare

24 Mar 2024 598

Baschet CSM Constanța, învinsă de CSO Voluntari (GALERIE FOTO)

23 Mar 2024 645

Volei CSM Constanța a cedat greu cu Rapid București, după ce a câștigat primul set (GALERIE FOTO)

23 Mar 2024 527