Cazinoul din Constanţa ar putea fi reabilitat de Aedificia Carpaţi şi partenerii săi. Iată punctajul obţinut de aceştia!


Paşi mici, dar siguri, par a se face pentru reabilitarea Cazinoului din Constanţa. Astfel, este de apreciat faptul că, deşi Compania Naţională de Investiţii avea termen până la finalul săptămânii următoare pentru a desemna (din nou) câştigătorul contractului, lucrurile s-au mişcat mai repede, iar reevaluarea ofertelor s-a încheiat cu aproape o săptămână mai devreme.
Pentru a doua oară, până acum, desemnată câştigătoare a contractului estimat la peste 60 de milioane de lei, asocierea Aedificia Carpaţi SA & SC Remon Proiect SRL & SC Profesional Construct Proiectare SRL & Tehnoinstal SRL a obţinut punctajul maxim în urma deliberărilor.


Astfel, potrivit CNI, în urma aplicării criteriului de atribuire „cel mai bun raport calitate-preţ“, parteneriatul menţionat mai sus a fost declarat câştigător, având o propunere financiară, fără TVA, de 44.989.974 de lei. Durata contractului, conform formularului de ofertă şi graficului de execuţie anexat este de 90 de luni calendaristice. În acest interval, partea de proiectare va dura trei luni, execuţia lucrărilor va dura 27 de luni, iar 60 de luni reprezintă perioada de garanţie acordată lucrării.
 

Punctaj şi cerinţe



Conform sursei citate, de altfel, oferta propusă de Aedificia Carpaţi şi partenerii săi pentru acest proiect a întrunit punctajul maxim la toate categoriile. Astfel, preţul ofertei a primit 60 de puncte, pentru experienţa profesională s-au acordat 20 de puncte, iar pentru organizare şi metodologie – alte 20 de puncte.


Potrivit cerinţelor şi criteriilor avute în vedere la acordarea punctajului, în ce priveşte organizarea şi metodologia, punctajul maxim urma să fie acordat pentru „demonstrarea unei metodologii adecvate de implementare a contractului, precum şi o planificare adecvată a resurselor umane şi activităţilor“.


În ce priveşte componenta financiară, stabilirea algoritmului de calcul este următoarea: „pentru cel mai scăzut dintre preţuri se acordă punctajul maxim alocat; pentru celelalte preţuri ofertate, punctajul P(n) se calculează proporţional astfel: P(n)=(Preţ minim ofertat/Preţ n)xpunctaj maxim alocat“.


Nu în ultimul rând, la capitolul „experienţă profesională“, printre criteriile clar stabilite se află şi existenţa unor contracte anterioare de proiectare şi execuţie şi/sau execuţie având ca obiect inclusiv clădiri civile catalogate drept monumente istorice.
Pentru a reveni la paşii efectivi făcuţi în privinţa reabilitării Cazinoului, este de menţionat faptul că reprezentanţii firmelor ce s-au angajat să realizeze proiectul trebuie să contacteze Serviciul Contractare şi Monitorizare Contracte. Fireşte, asta se va întâmpla doar după ce expiră termenul legal pentru depunerea contestaţiilor (10 zile), în cazul în care niciunul dintre ceilalţi ofertanţi nu va ataca decizia CNI la Consiliul Naţional pentru Soluţionarea Contestaţiilor.



Ca o paranteză, în urma desemnării anterioare a ofertei depusă de Aedificia Carpaţi şi partenerii săi drept câştigătoare, un alt ofertant, respectiv asocierea reprezentată de SC Eldiclau SRL, a contestat rezultatul, în ultima zi în care avea acest drept legal.


Citeşte şi:


Un pas înainte pentru Cazinoul din Constanţa Ce anunţ a transmis Compania Naţională de Investiţii privind licitaţia pentru reabilitarea edificiului


Ziua Z pentru atribuire, la finalul lunii
Contractul pentru Cazino îşi caută câştigătorul

 

Licitaţie Cazino Constanţa
Compania Naţională de Investiţii, obligată de CNSC să reanalizeze ofertele Aedificia Carpaţi şi Erbaşu SA

 

„Războiul“ înscrisurilor, pe soarta Cazinoului
Eldiclau, Compania de Investiții și Aedificia Carpați se „bat“ în acte la CNSC (document)

 

Constănțenii mai au de așteptat până la reabilitare
Parteneri și subcontractori. Date complete despre societățile care s-au „băgat“ în afacerea Cazinoul

 

Aedificia Carpaţi vs Eldiclau SRL, în lupta pentru Cazinoul din Constanţa
Petre Badea - „Firma acuzatoare este total lipsită de experienţă“


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Firme Constanța Jump Vibe SRL are un punct de lucru nou

22 Apr 2024 471

Licitații publice Paza bunurilor publice și private aparținând municipiului Constanța vor fi asigurate și anul acesta de firmele fostului polițist și detectiv particular, Brotac (DOCUMENT)

20 Apr 2024 901

Primăria Constanța „Ovidio Running” a ajuns la a treia ediție. Iată ce restricții de circulație vor fi

19 Apr 2024 411

Primăria Constanța și CLC vor terenul de la Cazino Sud, vândut Mehmetoglu SRL! Judecătorii spun că pe suprafața respectivă se găsește „nisip“, deci terenul este plajă - bun inalienabil (MOTIVARE)

17 Apr 2024 3673

Fotoreportaj Primăvara își face simțită prezența în Constanța. Oamenii se bucură de soare (FOTO+VIDEO)

13 Apr 2024 530

Evenimente anunțate în minivacanța de 1 Mai și Paște în Constanța

07 Apr 2024 1600

Fotoreportaj Constanța Faleza Cazino, plină de oameni într-o zi înnorată de duminică (GALERIE FOTO+VIDEO)

07 Apr 2024 693

Sfaturi și tactici pentru începători la cazino

03 Apr 2024 354

Licitații Constanța O firmă din Sibiu va asigura consultanța în procedura de selecție a companiei care va realiza conceptul artistic și alte amenajări în interiorul Cazinoului (DOCUMENT)

02 Apr 2024 622

Ce sunt turneele de sloturi online?

01 Apr 2024 303

Soarele a scos din case constănțenii pe faleza de la Cazino (VIDEO)

31 Mar 2024 563

Dosarul Retrocedărilor Giurgiucanu pierde în fața municipalității un teren din Mamaia, zona Cazino! Nu a dat în judecată instituția potrivită, conform instanței (MINUTA+DOCUMENTE)

13 Mar 2024 860

Cazinoul din Constanța, perla care renaște din mare! Video inedit cu evoluția spectaculoaselor lucrări din al treilea an de șantier (FOTO+VIDEO)

13 Mar 2024 2177

Primăria Constanța pierde la Curtea de Apel terenul de la Cazino Sud, din Mamaia, ce fusese vândut către Mehmetoglu SRL! Apele Române, victorioase (MINUTA)

12 Mar 2024 788

Curtea de Apel Constanța, așteptată să se pronunțe în procesul pentru terenul de la Cazino Sud

11 Mar 2024 653