CCINA Constanţa, vizitată de ambasadorul Republicii Africa de Sud în România şi de secretarul I al departamentului Politic

Directorul general şi preşedintele în exerciţiu al Camerei de Comerţ, Industrie, Navigaţie şi Agricultură (CCINA) Constanţa, Ion Dănuţ Jugănaru, a avut, ieri, o întrevedere cu Thenjiwe Ethel Mtintso, ambasadorul Republicii Africa de Sud în România, şi cu Venita Smit, secretar I în cadrul departamentului Politic al ambasadei.
 
În cadrul întrevederii, Excelenţa Sa Thenjiwe Ethel Mtintso s-a arătat interesată de oportunităţile oferite de judeţul Constanţa. Cu ocazia acestei întâlniri, Ion Dănuţ Jugănaru a prezentat principalele domenii de activitate ale companiilor constănţene, precum şi oportunităţile de afaceri oferite de piaţa constănţeană, făcând referire, în special, la avantajele pe care le oferă Portul Constanţa, atât ca port la Marea Neagră, cât şi ca port fluvial, la Dunăre, datorită conexiunii conferite de Canalul Dunăre-Marea Neagra, la traficul fluvial, pe Dunăre, dar şi ca posibilitate de dezvoltare logistică a companiilor ce activează în perimetrul Portului Constanţa şi în afara acestuia. De asemenea, preşedintele CCINA a afirmat că două dintre domeniile reprezentative ale judeţului nostru sunt construcţiile navale şi domeniul energetic, la Cernavodă fiind amplasată singura centrală nuclearo-electrică din ţară, care urmează a se extinde, precum şi parcul eolian din Dobrogea, acesta fiind cel mai mare din Europa Centrală şi de Est. Totodată, a fost menţionată şi oferta turistică a judeţului Constanţa şi nevoia de investiţii în modernizarea infrastructurii turistice din staţiunile de pe litoral. Promovarea firmelor din judeţul Constanţa pe piaţa RSA a fost un alt subiect discutat în cadrul întâlnirii de ieri. În acest sens, Camera de Comerţ, Industrie, Navigaţie şi Agricultură Constanţa va avea întregul suport din partea Ambasadei Africii de Sud la Bucureşti. Excelenţa Sa a precizat că se doreşte din partea comunităţii de afaceri din Republica Africa de Sud organizarea unei misiuni economice sud-africane la Constanţa pentru dinamizarea schimburilor comerciale dintre cele două ţări şi stabilirea unor legături mai strânse, de înfrăţire, între Portul Constanţa şi Portul Durban. La finalul vizitei, ambasadoarea Thenjiwe Ethel Mtintso i-a mulţumit preşedintelui Ion Dănuţ Jugănaru pentru primire şi s-a arătat dispusă să sprijine şi să colaboreze pe viitor cu CCINA Constanţa, precizând ca intenţionează să revină, curând, în cursul acestui an, la Constanţa.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.