CCINA și aeroportul Mihai Kogălniceanu, lansare de zboruri interne operate de AirConnect în sezonul estival 2023. Iată care sunt rutele


Camera de Comerț, Industrie, Navigație și Agricultură (CCINA) Constanța împreună cu Aeroportul Internațional Mihail Kogălniceanu Constanța și Compania Aeriană AirConnect au organizat marți, 28 februarie 2023, la sediul CCINA Constanța, Conferința de presă organizată cu prilejul lansării zborurilor interne operate de AirConnect în sezonul estival 2023, pe rutele:
  • Constanța – Suceava
  • Constanța – Timișoara
  • Constanța – Cluj
  • Constanța – Oradea.
Zborurile vor fi operate în perioada 22 iunie – 17 septembrie 2023, iar biletele de avion pot fi deja achiziționate de pe website-ul companiei, www.air-connect.com, la prețuri începând de la 320.86 lei / 65.46 € (preț pe segment, taxe incluse, locuri limitate).

Gazdele evenimentului au fost D-na Ruxandra Serescu – Director General CCINA Constanța, D-nul Bogdan Ionuț Artagea – Director General A.I.M.K.C. și D-nul Tudor Constantinescu – Director General AirConnect.

La manifestare, din partea autorităților, au fost prezenți și au intervenit cu opinia proprie: Mihai Lupu – Președintele Consiliului Județean Constanța, Vergil Chițac – Primar al Municipiului Constanța, Elena Tănase - Director de Cancelarie a Prefectului Constanței.

În cadrul evenimentului au fost dezbătute și alte subiecte legate de oportunitățile de dezvoltare a județului, prin introducerea de zboruri care să deservească o arie mai largă de interes, beneficiind de sprijinul tour-operatorilor locali.

Mihai Daraban, Președinte CCINA Constanța, a declarat:

„În lipsa unei infrastructuri terestre, care să lege cele mai mari orașe din România, inițiativa AirConnect, de a deschide rute aeriene către Nordul și Vestul tării, este una extrem de binevenită. Și aici mă refer atât la turiștii din România, care pot ajunge pe litoralul nostru într-un timp considerabil mai mic decât în mod obișnuit, cât și la cei din statele vecine care au astfel posibilitatea de a-și petrece un sejur la una dintre stațiunile de la Marea Neagră fără să mai fie nevoiți să petreacă zeci de ore pe drum.

În final, noile rute aeriene dezvoltate de AirConnect vor contribui semnificativ și la dezvoltarea segmentului HORECA din orașele vizate, ținându-se cont și de faptul că foarte mulți constănțeni, de exemplu, doresc să-și petreacă concediul în alte zone din România, care, până acum, erau mult mai greu accesibile. CCINA Constanța salută inițiativa AirConnect și își exprimă speranța că veniturile astfel obținute vor determina compania să ia în calcul operarea acestor rute aeriene pe tot parcursul anului”.


Bogdan Ionuț Artagea, Director General Aeroportul Internațional Mihail Kogălniceanu Constanța, a declarat:

„În urma eforturilor noastre continue pentru atragerea de operatori aerieni pe Aeroportul Internațional Mihail Kogălniceanu Constanța, în vederea deschiderii de rute care să satisfacă cât mai multe din necesitățile pasagerilor, astăzi comunicăm o veste bună: redeschiderea celor 4 rute. Zborurile programate a fi operate în sezonul de vară 2023 de către noul operator AirConnect sunt așteptate de pasageri și vin să ofere acestora posibilitatea de a călători rapid la costuri reduse. Cu sprijinul CCINA Constanța vom continua, împreună cu AirConnect, definitivarea proiectelor pe care le avem în vederea dezvoltării acestui segment de piață.”


Tudor Constantinescu, Director General AirConnect, a declarat:

„Viziunea companiei aeriene AirConnect este de a deservi piața regională conectând aeroporturile mai puțin frecventate cu hub-urile importante, contribuind la dezvoltarea semnificativă a regiunilor. În acest context, introducerea zborurilor estivale între Constanța și Cluj, Oradea, Suceava, Timișoara a fost un pas firesc, oferind turiștilor o opțiune de transport rapidă, confortabilă și în siguranță pe litoralul românesc.

Ne bucurăm de suportul pe care îl avem din partea CCINA Constanța și a Aeroportului Internațional Mihail Kogălniceanu Constanța pentru ca aceste rute să aibă succes.”


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Constanța Activitate de promovare a învățământului dual, în cadrul parteneriatului ISJ - CCINA (GALERIE FOTO)

23 Mar 2024 491

Paralela45 relansează cursele charter cu destinație Antalya, cu plecare din Constanța! Ce alte destinații preferă românii? (VIDEO)

19 Mar 2024 1087

LIVE CCINA, Paralela45 și Aeroportul Mihail Kogălniceanu Constanța, despre vacanțele de vară 2024 (FOTO+VIDEO)

19 Mar 2024 838

Inspectoratul Școlar Județean Constanța promovează învățământul dual alături de CCINA Constanța

22 Feb 2024 807

Universitatea Ovidius din Constanța Proiecte de peste 42 de milioane de Euro prezentate în cadrul întâlnirii Forumului Oamenilor de Afaceri

15 Dec 2023 817

#Dobrogea145 Ruxandra Serescu, director general Camera de Comerț, Industrie, Navigație și Agricultură Constanța, mesaj de Ziua Dobrogei

17 Nov 2023 988

Fostul magistrat Adina Florea, noul director executiv al Departamentului Juridic din Camera de Comerț și Industrie a României

31 Oct 2023 1417

Teatrul de Stat Constanța a primit Premiul de Excelență pentru contribuția adusă la dezvoltarea culturală a municipiului de la CCINA Constanța (GALERIE FOTO)

25 Oct 2023 783

Solid House și Mesta Marmură și Travertin, conduse de Ramazan Gur, au ocupat primul loc în Topul județean al firmelor!

20 Oct 2023 2779

Firme Constanța Fost director al CCINA, mandat de 4 ani la conducerea companiei Administrarea Parcului Industrial Mangalia SRL

03 Oct 2023 3556

Afaceri Constanța Global Defense Logistics și-a dublat cifra de afaceri în ultimul an fiscal, la aproape 150 milioane de euro. Șeful CCINA, printre asociați

03 Oct 2023 1312

LIVE TEXT Președintele Consiliului Judeţean Constanţa, Mihai Lupu, la prima conferință de presă după acuzațiile de luare de mită (GALERIE FOTO)

15 Jun 2023 1547

Constanța Firma Love.Peace.Coffee SRL, document de la primărie pentru amplasarea unui container la City Park Mall

09 Jun 2023 1299

“Festivalul Tradițiilor și Gastronomiei Pescărești”, eveniment dedicat tradițiilor gastrnomice și culturale locale din Dobrogea

02 Jun 2023 2351

Comuna Cumpăna a participat la cea de-a XXX-a ediţie a ExpoAgroUtil

07 May 2023 1303