Actualitate

Ce a constatat Curtea de Conturi la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase Constanţa şi ce măsuri s-au luat (document)


Curtea de Conturi a României, prin Camera de Conturi Constanţa, a efectuat un control la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase Constanţa. Auditul a avut loc între 21 ianuarie 2019 şi 28 februarie 2019. În urma verificărilor inspectorilor, au fost scoase la suprafaţă mai multe nereguli.


Una dintre ele este menţinerea în mod nejustificat în contul „Active fixe corporale în curs de execuţie” a unor active corporale finalizate şi recepţionate, în valoare de 75.133 lei. Entitatea a înregistrat eronat, în contul „Construcţii”, clădirea - incintă staţie aer şi staţie vacuum în valoare de 80.484 lei primită în administrare în baza HCLM Constanţa nr. 451/2017, contul corect fiind „Active fixe şi obiecte de inventar primite în folosinţă”, cont extrabilanţier.


De asemenea, au mai fost constatate neevidenţierea, neurmărirea şi neîncasarea de venituri proprii în sumă de 1.211 lei, reprezentând servicii medicale prestate şi nevalidate de către CJAS Constanţa.
Neîntreprinderea tuturor măsurilor legale în vederea ocupării prin concurs a posturilor de şef secţie din cadrul entităţii a fost o altă neregulă sesizată de reprezentanţii Curţii de Conturi.


Măsurile luate operativ de conducerea entităţii auditate pentru înlăturarea deficienţelor constatate


Prin adresă, entitatea a solicitat ordonatorului principal de credite UATM Constanţa să facă toate demersurile necesare în regim de urgenţă pentru actualizarea valorii mijlocului fix, cu valoarea investiţiilor efectuate, în vederea înregistrării acestora în contul „Active fixe şi obiecte de inventar primite în folosinţă”.
Pentru clădirea - incintă staţie aer şi staţie vacuum, s-a solicitat ordonatorului principal de credite să facă toate demersurile necesare în regim de urgenţă pentru actualizarea mijlocului fix la suma de 80.483,99 lei în vederea înregistrării acestora în contul „Active fixe şi obiecte de inventar primite în folosinţă”. A fost înregistrat în contabilitate debitul în sumă de 1.211,62 lei din care, în timpul controlului a fost încasată suma de 238,84 lei.


De asemenea, în timpul auditului, conducerea spitalului a demarat procedura în vederea organizării concursului pentru ocuparea posturilor de şefi de secţie, a emis adrese către Consiliul Local Constanţa şi Colegiul Medicilor Constanţa în vederea nominalizării membrilor comisiei de concurs şi a emis documentaţia necesară în vederea obţinerii de către Consiliul Local Constanţa a aprobării privind scoaterea la concurs a posturilor de şefi de secţie.


Cu excepţia efectelor aspectelor evidenţiate mai sus, situaţiile financiare luate în ansamblul lor au fost întocmite, din toate punctele de vedere semnificative, în conformitate cu cadrul general de raportare financiară aplicabil în România şi oferă o imagine fidelă a poziţiei financiare, a performanţei financiare a Spitalului Clinic de Boli Infecţioase Constanţa, la data de 31 decembrie 2018, şi a celorlalte informaţii referitoare la activitatea desfăşurată în perioada auditată.

 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

USR Constanța cere implicarea Ministerului Sănătății “CJC și SCJU își pasează responsabilitatea pe marginea rezolvării aspectelor sesizate de Curtea de Conturi” (documente)

23 May 2020 955

Mamaia SA convoacă AGA. Acționarii au de aprobat mai multe documente care vizează decizii ale Curții de Conturi care a verificat execuția financiară a societății

22 Apr 2020 840

Raport al Curţii de Conturi. Ce nereguli au fost găsite la Compania Naţională de Căi Ferate CFR SA

18 Feb 2020 1133

Nereguli găsite la Spitalul Municipal Medgidia de către Curtea de Conturi. Ce datorii avea unitatea sanitară (document)

17 Feb 2020 675

Verificări ale Curţii de Conturi la Topalu şi Peştera. Ce nereguli s-au descoperit

17 Feb 2020 935

Acţiune de audit efectuată de Curtea de Conturi a României la CNAIR şi DRDP Constanţa

15 Feb 2020 2672

Centrul Regional de Transfuzii Sanguine Constanţa, lăudat de Curtea de Conturi (document)

14 Feb 2020 427

Drepturi de natură salarială constând în ajutoare şi cadouri, acordate nelegal Autoritatea Navală Română, verificată de Curtea de Conturi

14 Feb 2020 3339

„Denaturări“ în situaţiile financiare, deconturi neînregistrate şi altele De luat aminte. Ce a constatat Curtea de Conturi la MApN şi instituţiile sale

13 Feb 2020 1760

Raport al Curţii de Conturi Plăţi considerate nelegale la Primăria Băneasa

13 Feb 2020 911

Nereguli găsite la Primăria Negru Vodă. Angajaţii au fost puşi să dea înapoi măriri de salarii (document)

12 Feb 2020 1869

Ministerul Justiţiei şi CSM, „sub lupa“ Curţii de Conturi. Ce au descoperit auditorii financiari

11 Feb 2020 603

Curtea de Conturi a verificat Ministerul Afacerilor Interne. Ce abateri au fost constatate

10 Feb 2020 830

Curtea de Conturi, la Comana și Independența Lucrări neidentificate în teren și „spor pentru condiții vătămătoare“, indemnizații de hrană și cheltuieli cu deplasarea plătite nelegal

10 Feb 2020 1485

Nereguli descoperite de inspectorii Curții de Conturi la Primăriile Cogealac și Topraisar din județul Constanța (documente)

08 Feb 2020 4189