Ce au spus cei doi angajaţi de la Medicină Legală despre situaţia reclamată de Luminiţa Mangir, mama fetiţei care a căzut de la etajul cinci

Ancheta declanşată la Serviciul de Medicină Legală după ce mama fetiţei de 12 ani care a decedat după ce a căzut de la etajul cinci al unui bloc aflat în construcţie a acuzat angajaţii de la Medicină Legală că i-ar fi cerut şpagă 1.000 de lei pentru efectuarea autopsiei se apropie de final. Conducerea Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă urmează să constituie o comisie de cercetare disciplinară în cazul celor doi salariaţi - asistentul Emil Alexiu şi medicul Mihai Onciu - care au fost de gardă pe 1 decembrie şi asupra cărora planează suspiciunile lansate de mama fetiţei, Luminiţa Mangir.
 
„Este demarată ancheta, mâine vreau să facem o comisie disciplinară, am luat puncte de vedere din partea celor doi angajaţi care au fost de serviciu în ziua respectivă şi le voi analiza împreună cu şeful de secţie mâine dimineaţă (n.r. miercuri, 7 decembrie), la prima oră, şi vom face o comisie disciplinară pentru a analiza şi activitatea celor doi, mai ales a asistentului care a fost acuzat, care a apărut în mass-media; este o problemă pentru care trebuie să încercăm să găsim o soluţie. Cei doi au negat că ar fi cerut aceşti bani, dar asta nu înseamnă că nu trebuie să cercetăm“, a declarat, pentru ZIUA de Constanţa, managerul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, Cătălin Grasa, instituţie care coordonează şi Serviciul de Medicină Legală.
 
Acesta a precizat că, în urma anchetei, dacă se va stabili că sunt vinovaţi, cei doi angajaţi pot primi sancţiunile prevăzute în Codul Muncii - scăderea salariului cu 5 - 10%. De asemenea, a dat asigurări că se vor urma paşii legali dacă se va stabili că nu au procedat corect în tura de pe 1 decembrie.
 
Şi şeful Serviciului de Medicină Legală, dr. Marius Popa, a precizat că în cursul zilei de marţi a primit de la cei doi angajaţi care au fost de gardă pe 1 decembrie notele de relaţie - în care au negat că ar fi pretins bani de la mama fetiţei pentru realizarea autopsiei -, pe care le va înainta conducerii spitalului.
 
„Deocamdată nu avem rezultatele anchetei, voi înainta mâine dimineaţă toate documentele către managerul spitalului, care va lua hotărârea pe care o va considera legală şi potrivită în această situaţie. Eu asta am putut să fac, să cer note de relaţie, ceea ce am şi făcut, şi să le dau conducerii spitalului. Nu am mai avut nicio reclamaţie scrisă la adresa celor doi angajaţi până acum“, a precizat dr. Popa.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Percheziții în Arad într-un dosar al Parchetului European de fraudă de 3 milioane de euro

13 Mar 2024 513

UPDATE Accident rutier în Constanța. Pieton lovit de mașină pe bulevardul Tomis

27 Feb 2024 1033

Primăria susține că Meva Concept SRL, firma care derulează proiectul de mobilitate din centrul Constanței, face obiectul unei cercetări a Departamentului pentru luptă Antifraudă (DOCUMENTE)

05 Feb 2024 4128

DNA face 16 percheziții la domiciliul președintelui CJ Prahova, Iulian Dumitrescu!

01 Feb 2024 634

Constanța! Tânăr bătut după ocuparea unui loc de parcare. S-a lăsat cu o trimitere în judecată

25 Jan 2024 1273

Oficial de la IGSU! Inspectorul șef al ISU Prahova, eliberat din funcție după incendiul de la Ferma Dacilor

23 Jan 2024 690

Oficial! Bobeș Laura și Călin Viorela Mirabela, din Primăria Constanța, au recunoscutut tot la DNA

12 Jan 2024 5629

Anchetă la o școală din Vâlcea după ce o elevă de clasa a V-a a venit cu o sticlă cu vin

09 Jan 2024 847

Primele informații din ancheta ISJ Constanța, cu privire la cazul Liceul Tehnologic Dimitrie Leonida, unde un bărbat a comis fapte și gesturi obscene

05 Jan 2024 1413

Mai mulți procurori vor să plece din Constanța și și-au cerut transferul la CSM. Lista

04 Jan 2024 1382

Franţa Acuzat de legături cu Kremlinul, partidul de extremă dreapta Adunarea Naţională denunţă un complot

03 Jan 2024 594

Incendiu la Ferma Dacilor. Ce spun anchetatorii despre măsurile pentru ''intrarea în legalitate'

02 Jan 2024 842

Precizări ale procurorilor cu privire la ancheta în cazul incendiului de la Ferma Dacilor

29 Dec 2023 694

Omul de afaceri Dragoș Iulian Tudoran, în proces cu Statul Român. Judecătorii amână pronunțarea pentru anul viitor

28 Dec 2023 861

Internat prăbuşit la Odorheiu Secuiesc! Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Târgu Mureş face precizări

19 Dec 2023 802