Ce avere are fostul director de la Petromin Cu cine a fost coleg, la Institutul de Marină, Mihai Andrei, noul şef al ANR (documente)

Mihai Andrei, fostul director al Petromin, a fost numit în funcţia de director general al Autorităţii Navale Române (ANR). Ordinul de numire a fost semnat ieri, Mihai Andrei fiind primul director general plin după revocarea, de la conducerea ANR, a liberalului Andrian Mihei. Ultima funcţie ocupată de Andrei a fost cea de director al Direcţiei de Studii în cadrul CERONAV.
 
ANR are un nou director general, în persoana lui Mihai Andrei. Acesta din urmă a început să fie curtat de PNL Constanţa pentru funcţia de conducere a ANR la începutul lunii iulie. Mihai Andrei este comandant de cursă lungă, fost căpitan şef al Căpităniei Portului Constanţa. A fost, de asemenea, directorul general al Companiei de Navigaţie Maritimă „Petromin”.
Potrivit declaraţiei de avere completate pe 16 mai 2012 (dată la care ocupa încă funcţia de şef Serviciu Navigaţie Maritimă din cadrul CERONAV), Mihai Andrei deţine un teren intravilan de 916 metri pătraţi în localitatea Agigea şi unul de 717 metri pătraţi, tot intravilan, în judeţul Vrancea, ambele dobândite prin cumpărare. Are, de asemenea, o casă de locuit în suprafaţă de 270 metri pătraţi în comuna Agigea, căreia i se adaugă o casă de vacanţă în judeţul Vrancea. În ceea ce priveşte bunurile mobile, Mihai Andrei deţine un autoturism Volkswagen Bora. Noul director al ANR nu are bunuri sub formă de metale preţioase, bijuterii, obiecte de artă şi de cult, colecţii de artă şi numismatică a căror valoare însumată depăşeşte 5.000 de euro.
Mihai Andrei nu are nici conturi şi nici depozite bancare, nici plasamente şi investiţii directe. De asemenea, directorul general al Autorităţii Navale Române nu are datorii.

De la ANR, Mihai Andrei a realizat, în anul fiscal anterior completării declaraţiei de avere, un venit de 42.000 lei.
Cât despre interese, trebuie menţionat că Andrei este preşedintele Organizaţiei PNL Agigea. Totodată, potrivit declaraţiei de interese, actualul director al ANR este acţionar la SC Naval Green Ships Recycling SRL, firmă inactivă la momentul completării declaraţiei.
Mihai Andrei a absolvit, în 1977, Secţia Civilă Transport Maritim (la zi) a Institutului de Marină (în prezent Academia Navală „Mircea cel Bătrân”). I-a avut colegi, printre alţii, pe Ştefan Taran, şeful Inspectoratului de Protecţie Civilă din cadrul Primăriei Constanţa şi pe Florentin Scaleţchi, fostul preşedinte al Organizaţiei pentru Apărarea Drepturilor Omului.
Mihai Andrei preia conducerea instituţiei din subordinea Ministerului Transporturilor într-un moment destul de delicat, având în vedere scandalul creat în jurul pavilionului maritim românesc. Totuşi, potrivit unor surse, contractul încheiat cu nemţii pentru pavilionul maritim ar fi fost reziliat.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Bejan A.Ernest

21 Mar, 2015 19:05

D-Cdt Miha Andrei-Un om deosebit.Mi-a fost Cdt pe nava!Sper ca a ramas neschimbat de politica!Salutari.

Articole asemanatoare

Procurorii Vasile Iftinchi și Stoica Elena, propuși să-i înlocuiască la DNA Constanța pe Bodean Andrei și Conortos Constantin

23 Apr 2024 697

CSM Constanța box Cu patru titluri continentale în palmares, „Amalia Niță are Europa la picioare!“

17 Apr 2024 636

Noi numiri în CA-urile spitalelor din subordinea Consiliului Județean Constanța, după revocarea lui Sorin Ciutureanu (DOCUMENTE)

17 Apr 2024 588

Sorin Ciutureanu, revocat din Consiliile de Administrație ale spitalelor aflate în subordinea CJ Constanța (DOCUMENT)

16 Apr 2024 789

Dosarele lui Vergil Chițac și IPS Teodosie vor fi repartizate altui procuror Bodean Andrei părăsește DNA Constanța, după 11 ani de Anticorupție

15 Apr 2024 1501

Decizia prin care Mihai Stanciu a fost delegat șeful DNA Constanța a fost contestată la Curtea Supremă! (DOCUMENT)

15 Apr 2024 944

CSM Constanța box Amalia Niță, în finala Campionatului European. La un meci de al patrulea titlu continental!

12 Apr 2024 865

Anăstase Caraiola, acord de recunoaștere a vinovăției cu procurorii DNA Constanța! Condamnare

28 Mar 2024 902

CSM Constanța Boxerii Alexandru Buleu și Erson Huseim, finaliști în Cupa României

21 Mar 2024 727

Serviciul de stare civilă Constanţa. Publicaţii de căsătorie 11 martie 2024

12 Mar 2024 736

2023, ultimul an cu șef Andrei Bodean! DNA Constanța, raport oficial! Câte dosare au lucrat anul trecut procurorii Anticorupție de la malul mării (DOCUMENT)

10 Mar 2024 1783

Iată de ce a fost delegat Mihai Stanciu procuror șef al DNA Constanța! (DOCUMENT)

08 Mar 2024 3753

„Voi construi o altă echipă, cu un suflu nou!“ Ce spune Mihai Stanciu, șeful DNA Constanța, după ce cinci procurori au anunțat că vor să plece la o altă structură

28 Feb 2024 1933

Situație fără precedent la DNA Constanța! Cinci procurori vor să părăsescă structura teritorială

28 Feb 2024 1362

O firmă din Dâmbovița vrea să înființeze o unitate eoliană în satul Siriu, comuna Crucea, județul Constanța

23 Feb 2024 580