Ce decizii a dictat Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor în cadrul procedurii de achiziție organizată de Universitatea Ovidius pentru servicii de pază?

  • CNSC a decis să admită în tot contestația depusă de Team Force Security SRL și, în parte, contestația depusă Transguard Security SRL în contradictoriu cu Universitatea Ovidius din Constanța
  • Astfel, au fost anulate actele autorității contractante privind stabilirea câștigătoare a ofertei SC Alfaro Security SRL și declarată admisibilă oferta SC Transguard Security SRL, inclusiv adresele de comunicare a rezultatului procedurii de atribuire
  • Consiliul a obligat autoritatea contractantă ca, în termen de 15 zile de la primirea deciziei Consiliului, să facă aplicarea aspectelor de fapt și de drept stabilite în ceea ce privește reevaluarea ofertelor depuse de SC Alfaro Security SRL și Transguard Security SRL
  • Decizie este obligatorie pentru părți, în conformitate cu dispozițiile art. 28 alin. (1) din Legea nr. 101/2016
 
 
 
Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor, a adoptat decizia nr.2187/C11/2310 la contestația formulată de SC Team Force Security SRL, cu sediul în București, împotriva adresei emisă de Universitatea Ovidius din Constanța, în calitate de autoritate contractantă, în cadrul procedurii de licitație deschisă, în vederea încheierii acordului cadru de achiziție publică de servicii, având ca obiect „Servicii de pază, transport valori, monitorizare și intervenție” din 27.05.2022.
 
Societatea constestatoare a solicitat Consiliului, anularea adresei de comunicare a rezultatului procedurii și a actelor subsecvente, potrivit căreia oferta SC Alfaro Security SRL, a fost declarată câștigătoare, iar pe locul 2 s-a clasat SC Transguard SRL, pe care le consideră netemeinice și nelegale și obligarea autorității contractante la dispunerea de măsuri de remediere în vederea restabilirii legalității procedurii de atribuire, prin raportare la prevederile în vigoare în materia achizițiilor publice și în conformitate cu prevederile legale referitoare la respectarea obligațiilor salariale de plată care sunt în sarcina oricărui angajator și stabilirea ofertei câștigătoare dintre ofertele admisibile, cu respectarea criteriului de atribuire.

O altă contestație a fost înregistrată la Consiliu și de Transguard Security SRL, cu sediul în Constanța, care la rândul său a contestat adresa nr. 657/15.09.2022 de comunicare a rezultatului procedurii, emisă de către Universitatea Ovidius Constanța în cadrul aceleiași proceduri, și a solicitat:anularea adresei de comunicare a rezultatului procedurii nr.657/15.09.2022, a raportului procedurii nr. 13155/15.09.2022, a procesului verbal nr. 362/23.08.2022, a procesului verbal nr.509/02.09.2022, a procesului verbal nr. 641/12.09.2022;obligarea autorității contractante la luarea măsurilor de remediere în vederea restabilirii legalității în procedura de atribuire și constatarea că autoritatea contractantă a analizat oferta depusă Alfaro Security SRL cu încălcarea principiilor fundamentate ce stau la baza achiziției publice, consacrate de art. 2 alin. (2) din Legea nr. 98/2016, deoarece această ofertă este inacceptabilă și neconformă sub aspectul propunerii tehnice și neconformă sub aspectul propunerii financiare, conținând prețuri care nu pot fi justificate și obligarea autorității contractante la reluarea procedurii de atribuire a contractului de achiziție publică în cauză în sensul reevaluării ofertei depuse de Alfaro Security SRL și a ofertei sale, precum și continuarea procedurii în vederea desemnării ofertei câștigătoare și perfectării contractului de achiziție publică.

Printr-o cerere de intervenție înregistrată la Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor sub nr. 48628/03.10.2022, SC Alfaro Security SRL, cu sediul în Galați, a solicitat Consiliului respingerea contestației formulate de SC Transguard Security SRL ca nefondată.

Contestațiile și cererea de intervenție au fost soluționate împreună.
 
În baza legii și a mijloacelor de probă aflate la dosar, CNSC a decis să admită în tot contestația depusă de Team Force Security SRL și, în parte, contestația depusă Transguard Security SRL în contradictoriu cu Universitatea Ovidius din Constanța.
 
Astfel, CNSC a anulat actele autorității contractante privind stabilirea câștigătoare a ofertei SC Alfaro Security SRL și declară admisibilă oferta  SC Transguard Security SRL, inclusiv adresele de comunicare a rezultatului procedurii de atribuire.


Obligă autoritatea contractantă ca, în termen de 15 zile de la primirea deciziei Consiliului, cu respectarea prevederilor legale, să facă aplicarea aspectelor de fapt și de drept stabilite de Consiliu prin motivarea sa, în ceea ce privește reevaluarea ofertelor depuse de SC Alfaro Security SRL și Transguard Security SRL.
 

De asemenea, CNSC respinge ca inadmisibil capătul de cerere din contestația SC Transguard Security SRL privind obligarea autorității contractante la constatarea inacceptabilității și neconformității propunerii tehnice și a neconformității propunerii financiare depuse de SC Alfaro Security SRL.
 
Încuviințează în principiu și respinge cererea de intervenție înaintată de SC Alfaro Security SRL.
 
Prezenta decizie este obligatorie pentru părți, în conformitate cu dispozițiile art. 28 alin. (1) din Legea nr. 101/2016.

Împotriva ei se poate formula plângere, în termen de 10 zile de la comunicare pentru părțile cauzei, respectiv de la data luării la cunoștință de către alte persoane vătămate, în temeiul art. 29 din Legea nr. 101/2016.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menționează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare și protecția datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
  
Citește și:

Universitatea „Ovidius“ Constanța și gălățenii de la Alfaro Security au încheiat un contract de servicii de pază (DOCUMENTE)
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Licitația a intrat în prelungiri dar echipa de proiect primește prime ! Modularul de la Infecțioase este încă în verificare la Agenția Națională pentru Achiziții Publice (DOCUMENT)

08 Feb 2023 791

Rezultatul licitației pentru servicii de pază, organizată de Universitatea Ovidius, anulat de Consiliul Național pentru Soluționarea Contestațiilor

02 Feb 2023 682

Cât alocă Consiliul Județean Constanța pentru studiile de fezabilitate pentru amenajarea Centrului multietnic de afaceri și turism Dobrogea de la Eforie Sud?

01 Feb 2023 614

Moștenirea de milioane de euro de la Constanța a Institutului Pasteur, deținută de un SRL administrat de nașul lui Dragnea Jr., scoasă la licitație de lichidatorul judiciar

25 Jan 2023 1329

Jurnalista constănțeană Steliana Bajdechi împlinește 61 de ani. Drumul de la inginerie la cariera în presă

21 Jan 2023 1129

Procedura de concesiune a serviciului de salubrizare a localităților județului Constanța a fost contestată la CNSC. De decizii au fost luate?

20 Jan 2023 809

LIVE Prima conferință din acest an a filialei USR Constanţa. Sunt prezentate rapoartele de activitate și abordate teme de actualitate locală (FOTO)

19 Jan 2023 864

Ministrul apărării naționale, întrevedere cu ambasadorul Ucrainei în România

18 Jan 2023 676

Ghidul pentru utilizarea cardurilor de energie a fost lansat. Ce condiții trebuie să le îndeplinească beneficiarii pentru a primi acasă cardul și cum se pot face plăți?

16 Jan 2023 1147

Licitația pentru actualizarea PUZ-urilor stațiunii Mamaia și cartierelor Veterani și Palazu Mare, în atenția Consiliului Național de Soluționare a Contestațiilor

12 Jan 2023 819

Energie verde pentru CT BUS. Compania vrea să dezvolte un parc fotovoltaic pentru alimentarea autobuzelor electrice și clădirilor administrative

09 Jan 2023 793

Primăria Mangalia concesionează un teren de 1.000 mp cu parcare pe o stradă reabilitată printr-un proiect transfrontalier

09 Jan 2023 847

Europrotect Security SRL a atacat licitația pentru servicii de pază la imobilele aparținând Consiliul Județean Tulcea. Ce verdict a primit?

07 Jan 2023 708

Firma familiei Butnaru a contestat licitația pentru servicii de catering organizată de Primăria Mihai Viteazu în cadrul Programului de acordare a unui suport alimentar pentru preșcolari și elevi

07 Jan 2023 949

Primăria a comandat două PUZ-uri. Unul pentru zona Campus iar celălalt pentru taluzul municipiului Constanța

07 Jan 2023 2209