Ce este şi cu ce se ocupă Enterprise Europe Network (EEN) din cadrul CCINA Constanţa (galerie foto)

Centrul Enterprise Europe Network (EEN) din cadrul Camerei de Comerţ, Industrie, Navigaţie şi Agricultură (CCINA) Constanţa a organizat, ieri, Ziua Porţilor Deschise. Evenimentul s-a desfăşurat din dorinţa Centrului EEN de a face cunoscut mediului de afaceri local serviciile pe care le oferă, încurajând susţinerea dezvoltării IMM-urilor şi a start-up-urilor, prin modernizare, inovare şi adoptarea unor măsuri de eficientizare a  resurselor.
 
La Ziua Porţilor Deschise au participat Dănuţ Jugănaru, directorul CCINA Constanţa, şi Irina Găitănaru, coordonatorul Centrului Enterprise Europe Network Constanţa.
 
Enterprise Europe Network este o iniţiativă a Comisiei Europene, fiind cea mai vastă reţea la nivel mondial care sprijină întreprinderile, prin cele peste 600 de centre găzduite în organizaţii ce susţin mediul de afaceri, institute de cercetare, universităţi, centre tehnologice, agenţii de dezvoltare etc. din 60 de ţări - cele 28 de state membre ale Uniunii Europene, ţări candidate, ţări membre ale Spaţiului Economic European.
 
În România, Macroregiunea 2 (Regiunile Nord-Est şi Sud-Est), reţeaua Enterprise Europe Network, este reprezentată prin intermediul Consorţiului ERBSN (Eastern Romanian Business Support Network), format din şase centre partenere. Centrul Enterprise Europe Network Constanţa, găzduit de Camera de Comerţ, Industrie, Navigaţie şi Agricultură Constanţa, este liderul acestui consorţiu.
 
Urmând sloganul „Sprijin pentru IMM-urile ambiţioase dornice să inoveze şi să se dezvolte internaţional”, Centrul Enterprise Europe Network Constanţa oferă o gamă largă de servicii gratuite pentru clienţi din judeţele Constanţa, Tulcea, Brăila şi Buzău:
  • internaţionalizare - facilitarea accesului la baza de date Enterprise Europe Network, care conţine peste 10.000 de profiluri (cereri şi oferte de produse/tehnologii şi servicii) ale companiilor din aria de acoperire a Reţelei Enterprise Europe, prin care se pot promova produse şi servicii ale companiilor locale şi se pot găsi noi parteneri de afaceri în afara ţării;
  • organizare de misiuni economice şi de brokeraje (parteneriate de afaceri);
  • informaţii privind accesarea de fonduri europene - oferirea, în regim help-desk, de informaţii privind surse de finanţare disponibile la nivel regional, naţional sau european, de sprijin pentru identificarea  partenerilor pentru proiecte de inovare-cercetare-dezvoltare;
  • informaţii despre legislaţia şi politicile europene, condiţii pentru implementarea corectă a legislaţiei privind Piaţa Unică Europeană, implicarea reprezentanţilor mediului de afaceri local în procesul de policy-making, prin transmiterea de feedback către Comisia Europeană cu ocazia consultărilor publice europene;
  • servicii de informare şi sign-posting în sprijinul inovării.
 
Pe parcursul activităţii Enterprise Europe Network Constanţa, consultanţii centrului au susţinut următoarele activităţi: au informat sute de persoane despre activităţile şi serviciile reţelei EEN, au organizat întâlniri cu firme ce doresc să-şi internaţionalizeze afacerile, au acordat sprijin privind finanţarea afacerilor, au oferit servicii de consultanţă pentru clienţii care au dorit să se extindă pe pieţe noi, au organizat întâlniri la evenimente de brokeraj şi misiuni economice.
 
Misiunea Centrului Enterprise Europe Network Constanţa este de a ajuta firmele din regiune să-şi internaţionalizeze afacerile prin oferirea de servicii de consultanţă de comerţ exterior, să identifice noi pieţe de desfacere a produselor / serviciilor, să fixeze contacte cu potenţiali parteneri, pentru a dezvolta împreună noi afaceri sau tehnologii şi finanţatori pentru idei de afaceri, invenţii, inovaţii.
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Constanța Activitate de promovare a învățământului dual, în cadrul parteneriatului ISJ - CCINA (GALERIE FOTO)

23 Mar 2024 491

Paralela45 relansează cursele charter cu destinație Antalya, cu plecare din Constanța! Ce alte destinații preferă românii? (VIDEO)

19 Mar 2024 1087

LIVE CCINA, Paralela45 și Aeroportul Mihail Kogălniceanu Constanța, despre vacanțele de vară 2024 (FOTO+VIDEO)

19 Mar 2024 838

Inspectoratul Școlar Județean Constanța promovează învățământul dual alături de CCINA Constanța

22 Feb 2024 808

Universitatea Ovidius din Constanța Proiecte de peste 42 de milioane de Euro prezentate în cadrul întâlnirii Forumului Oamenilor de Afaceri

15 Dec 2023 817

Teatrul de Stat Constanța a primit Premiul de Excelență pentru contribuția adusă la dezvoltarea culturală a municipiului de la CCINA Constanța (GALERIE FOTO)

25 Oct 2023 783

Solid House și Mesta Marmură și Travertin, conduse de Ramazan Gur, au ocupat primul loc în Topul județean al firmelor!

20 Oct 2023 2781

LIVE TEXT Președintele Consiliului Judeţean Constanţa, Mihai Lupu, la prima conferință de presă după acuzațiile de luare de mită (GALERIE FOTO)

15 Jun 2023 1547

Constanța Firma Love.Peace.Coffee SRL, document de la primărie pentru amplasarea unui container la City Park Mall

09 Jun 2023 1299

“Festivalul Tradițiilor și Gastronomiei Pescărești”, eveniment dedicat tradițiilor gastrnomice și culturale locale din Dobrogea

02 Jun 2023 2351

Instituția Prefectului - Județul Constanța va organiza alături de alte instituții campanii de informare a agenților economici din județul Constanța

03 Apr 2023 1190

Forumul Oamenilor de Afaceri, găzduit de Universitatea Ovidius din Constanța (GALERIE FOTO)

09 Dec 2022 1663

La CCINA Constanța, sub egida OSIM, „Trofeul Creativității la Constanța” 2022

08 Dec 2022 1416

#Dobrogea144 Ruxandra Serescu, Director General Camera de Comerț, Industrie, Navigație și Agricultură Constanța, mesaj de Ziua Dobrogei

16 Nov 2022 2069

LIVE-VIDEO TEXT Impact Developer & Contractor la Târgul Imobiliar Constanța. Cu ce ofertă vine dezvoltatorul imobiliar (GALERIE FOTO+VIDEO)

05 Nov 2022 2024