Ce faci când apa rece este oprită din cauza unei defecțiuni la conducta principală?


 
Dacă locuiești la casă și este o perioadă de frig, ca în lunile geroase de iarnă, este posibil să fii nevoit să închizi conducta de apă dacă aceasta s-a deteriorat, cel puțin până când vin instalatorii pentru a remedia problema.

În astfel de cazuri, trebuie să ai o rezervă de apă, pentru o perioadă îndelungată de timp. O soluție ar fi să ai un rezervor cu apă vertical, din polietilenă de joasă densitate, în care ai stocat deja apă potabilă. Acesta este prevăzut cu un capac și poate avea capacitatea de 1.000 litri.

Unii oameni folosesc deja sistemul Aquapur de pe Apă-Gaz-Canalizare.ro, care asigură o apă mai bună, mai curată și mai sigură pentru perioade îndelungate de timp. Avantajul principal este că oferă și o protecție antimicrobiană, este ecologic, realizat din polietilenă.
Sistemul este foarte avantajos, îmbunătățește potabilitatea apei în timp, are capacitatea de a opri dezvoltarea a peste 24 tipuri de bacterii, ciuperci, alge și alte microorganisme.

Prin utilizarea acestui sistem ce are și pompă submersibilă, se poate înlocui hidroforul, care se utilizează în mod frecvent la case. Sistemul menține presiunea constantă în instalația de alimentare cu apă și are filtre speciale ce rețin particulele mecanice ce depășesc 5 µm, din apă. În acest fel se îmbunătățește calitatea apei, se asigură protecția chimică și biologică a acesteia.
 
Astfel de probleme – cu oprirea apei – apar la un moment dat în viață, dacă locuiești la casă, de aceea este important să te gândești din timp la prevenirea lor, pentru a evita stresul inutil și a minimiza eventualele pierderi.

Pentru a avea o altă sursă de apă, îți poți construi o fântână în curtea casei. Pentru asta trebuie să ai banii necesari, să alegi un loc potrivit pentru amplasarea ei, să obții autorizațiile pentru săpare și să cumperi materialele necesare realizării acesteia.

Construirea unei fântâni se face prin săpare, prin foraje de adâncime, prin săpare în cheson deschis sau cu drenuri radiale. Pentru realizarea ei ai nevoie de specialiști calificați și cu experiență, poți apela la o firmă care se ocupă de foraje.


Actele necesare pentru săparea unei fântâni sunt următoarele:
  • Cererea tip, actul de identitate, extras de carte funciară
  • Certificatul de urbanism, planul de încadrare în zonă
  • Referatul hidrogeologic de expertiză
  • Studiul hidrologic, autorizația de construcție a puțului
  • Elaborarea documentației tehnice și contractul de vidanjare.
Chiar dacă nu ai nevoie neapărat de o altă sursă de apă, construirea unei fântâni în grădină îți poate îmbunătăți aspectul proprietății. Aceasta poate avea un design deosebit, care impresionează prin model, dimensiune, formă și materialele folosite. Fântâna îți poate oferi o ambianță relaxantă și posibilitatea de a bea apă rece și curată.
 

Dacă nu ai o fântână clasică, ci un puț forat, poți folosi și o pompă submersibilă de adâncime pentru a asigura o presiune optimă apei. În acest fel poți folosi apa din fântână la udarea plantelor din grădină sau în alt scop. Pompa poate funcționa și în sistem de hidrofor.

Apa pompată din puț cu ajutorul pompei submersibile se poate folosi și pentru alimentarea cu apă a locuinței sau pentru mici sisteme de irigații (udarea grădinii, a gazonului). Montarea pompei se face de asemenea de către persoane specializate, care au experiență și îți pot da și anumite recomandări de utilizare. Un aspect important de care trebuie să ții cont, este să nu lași pompa să funcționeze fără apă.

Fântâna îți poate oferi apă pe tot parcursul anului, fără să-ți faci griji din cauza înghețului.

Specialiștii în Feng Shui recomandă construirea unei fântâni lângă intrarea casei, pentru că ei cred că acest loc este perfect pentru a încuraja bogăția și fluxul de bani. Ușa de la casă este locul unde intră energia și oportunitățile din viață.

Sursa foto: pexels.com
 
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.