Ce fel de bilete există la pariuri sportive? Ghidul începătorului


Pariurile sportive s-au dezvoltat foarte mult în ultimii ani, astfel că jucătorii au la dispoziție oferte sportive bogate pentru a-și proba cunoștințele și, implicit, pentru a câștiga niște bani.

Pe vremuri, la Pronosport se putea juca un singur bilet, care cuprindea rezultatele finale a 13 meciuri din campionatele importante ale Europei. Un singur pronostic greșit făcea ca biletul să fie pierzător. În prezent, este posibil pui câte selecții dorești pe bilete, chiar din același meci, așa cum sunt selecțiile „combinabile” pe eFortuna.

Pe lângă oferta care poate conține chiar și câteva mii de meciuri pe weekend, ai și importantul avantaj că poți juca în așa fel încât să nu pierzi deși unul sau mai multe meciuri de pe bilet nu se termină cu rezultatul scontat.

În acest articol îți vom prezenta ABC-ul plasării unui bilet la pariuri sportive online, ca să știi să profiți de toate facilitățile oferite de agențiile licențiate. Începem de la elementele conținute de la un bilet de pariuri, „documentul” digital prin care pariurile tale sunt înregistrate pe platformă.

Cum se plasează un bilet single


Un bilet de pariuri se deschide, de obicei, în dreapta ecranului, imediat după ce ai dat click pe o cotă. El cuprinde selecția/selecțiile pentru care ai optat, suma mizată, cota finală (care se calculează automat) și câștigul potențial, care este produsul dintre miză și cota finală. Profitul este diferența dintre câștig și miză. Vorbim despre un bilet virtual, nu despre unul tipărit, așa cum primești când joci la o agenție terestră. După ce dai click pe „Plasează pariul”, el poate fi vizualizat în secțiunea „Pariurile mele”, din profil.

După numărul de selecții puse pe bilet, biletele sunt single (individuale) și multiple (de tip combo). Biletele single sunt cele cu o singură selecție. Pentru plasarea unui astfel de bilet, intri în meniul meciului, dai click pe selecția aleasă, completezi miza și plasezi pariul.

De exemplu, vrei să pariezi pe selecția „peste 2.5 goluri” în meciul FCSB vs Farul Constanța. Mai întâi, trebuie să ajungi în meniul evenimentului. Fie tastezi „FCSB” sau „Farul” în căsuța de căutare (pe platformele care au funcția Search), fie intri în pariuri sportive > fotbal > Romania > Liga I > FCSB vs Farul. Apoi, dai click pe cota din dreptul selecției dorite, completezi miza și plasezi pariul. Pentru o cotă de 2.15 și miza de 100 de lei, profitul ar fi de 215 lei.

Biletele multiple pot fi și în sistem sau cu baze


Biletele de tip combo conțin mai multe selecții. Modalitatea de trecere a selecțiilor pe bilet este aceeași ca în cazul pariului single. Să spunem că mai vrei să pariezi pe „Sepsi vs CFR Cluj X – cotă 3.10”, „Rapid vs Dinamo 1 – cotă 1.72” și „FC Botoșani vs CS Mioveni 1 – cotă 1.87”. Adaugi toate meciurile pe bilet. Cota finală va fi produsul tuturor cotelor alese. În simularea pe care am făcut-o, cota finală a fost 21.44. Așadar, pentru o miză de 100 de lei, profitul ar fi fost de 2.044 de lei dacă pariul ar fi fost câștigător. Dacă o singură selecție nu ieșea, pierdeam.

Pentru a evita pierderea unui bilet din cauza unui singur meci, ai posibilitatea să joci în sistem. „Biletul sistem” este un bilet multiplu în care alegi un număr de selecții care trebuie să fie „verzi” pentru a avea un anumit câștig. Revenind la exemplul pariului nostru cu patru selecții, după ce alegi opțiunea „Sistem” din meniul biletului virtual, apar variantele:
  • 1/4  - trebuie să iasă oricare selecție pentru ca biletul să nu fie pierzător (4 combinații posibile);
  • 2/4 – trebuie să iasă oricare două selecții (6 combinații posibile);
  • 3/4 – trebuie să iasă oricare trei selecții (4 combinații posibile); 
Miza finală este miza completată înmulțită cu numărul de combinații posibile. De exemplu, dacă pui miza 3 lei pe sistemul 2/4, miza totală va fi 18. Câștigul suma produsului dintre miza per combinație și cota finală a fiecărei combinații care iese. De exemplu, dacă ies selecțiile „Sepsi vs CFR Cluj X – cotă 3.10”, „Rapid vs Dinamo 1 – cotă 1.72” și „FC Botoșani vs CS Mioveni 1 – cotă 1.87”. Sunt următoarele combinații câștigătoare:
  • „Sepsi vs CFR Cluj X”, „Rapid vs Dinamo 1” - cotă finală 5.33, câștig 15,99
  • „Rapid vs Dinamo 1”, „FC Botoșani vs CS Mioveni 1” - cotă finală 3.21, câștig 9,63 de lei
  • „Sepsi vs CFR Cluj X”, „FC Botoșani vs CS Mioveni 1” - cotă finală 5.79, câștig 17,37 lei. Câștig total: 42,99 lei. Profit: 24,99 lei.
Tot din categoria biletelor multiple face parte și biletul cu baze: din selecțiile de pe bilet, se alege una care este obligatoriu să iasă. De exemplu, FC Botoșani vs CS Mioveni. Rămân alte trei selecții care pot fi jucate în sistem 1/3 sau 2/3. Câștigul potențial al unui bilet cu baze este mai mare decât câștigul unui bilet sistem, deoarece și riscul este mai mare. Noi îți recomandăm să joci cât mai acoperit.

 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Licitații Constanța CFR SA închiriază spații și terenuri în apropierea stațiilor CF din județul Constanța (DOCUMENT)

17 Feb 2024 1130

Pariurile sportive pe scurt - ce trebuie să știi

22 Dec 2023 687

Gică Hagi, concluzii după înfrângerea cu 1-3 în fața lui CFR Cluj - „Trebuie să schimbăm ceva”

01 Nov 2023 837

Tactici de succes pentru pariuri peste și sub 2,5 goluri în fotbal

26 Oct 2023 483

Pariuri sub și peste 2,5 goluri Cum să faci câștiguri în fotbal

26 Oct 2023 524

Top 5 Greșeli când Pariem pe Fotbal

26 Sep 2023 680

Cum alegi corect casa de pariuri?

26 Sep 2023 697

Declarații de avere Constanța Averea și interesele lui Marius Liviu Petre, consilier județean în cadrul CJ Constanța

25 Jul 2023 1575

Cum să alegi agenția de pariuri potrivită pentru nevoile tale - sfaturi utile

20 Jul 2023 825

Superbet a devenit partenerul principal al campioanei României, Farul Constanța (GALERIE FOTO + VIDEO)

08 Jul 2023 1546

Declarații de Avere Constanța Consilierul local USR, Mihai Ochiuleț, a obținut venituri din pariuri sportive și jocuri de noroc (DOCUMENTE)

07 Jul 2023 1682

Top 3 ponturi pentru pariuri sportive live

24 Apr 2023 1281

La ce trebuie să fie atenți pariorii pentru a-și îmbunătăți rata de succes

12 Apr 2023 860

Pariază în mod inteligent – 5 reguli simple

22 Mar 2023 819

Ponturile pentru pariuri sportive. Iti pot aduce castiguri mari?

22 Mar 2023 763