Ce măsuri vor fi luate pentru desfășurarea în bune condiții a minivacanței de Sf Maria

Vicepremierul Marcel Ciolacu a avut, astăzi, o serie întâlniri de lucru și discuții în vederea asigurării măsurilor necesare pentru desfășurarea în bune condiții a mini-vacanței prilejuite de Sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului și sărbătorirea Zilei Marinei.
 
În acest sens, vicepremierul Marcel Ciolacu a discutat cu ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, ministrul Sănătății, Florian Bodog, și ministrul Economiei, Mihai Fifor.
 
În cadrul discuțiilor, ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, a arătat că, în perioada 12-15 august, peste 24.000 de efective ale MAI vor contribui la asigurarea climatului de ordine și siguranță publică, la creșterea siguranței rutiere și la fluidizarea traficului pe traseele spre mare și spre munte, precum și în localitățile unde sunt organizate manifestări cu public numeros.
 
La activitățile organizate de Ziua Marinei Române, peste 1.100 angajați MAI vor fi prezenți la datorie. Peste 4.700 de pompieri și paramedici sunt pregătiți să intervină în cazul producerii unor situații de urgență.
 
Totodată, Inspectoratul General de Aviație pune la dispoziție 14 elicoptere, dintre care 7 pentru intervenții în caz de urgențe medicale.
 
La punctele de trecere a frontierei a fost suplimentat personalul, astfel încât 3.200 de polițiști de frontieră vor acționa pentru a asigura reducerea timpului de așteptare la graniță.
 
În ceea ce privește circulația pe căile ferate, ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, l-a informat pe vicepremierul Marcel Ciolacu că a dispus suplimentarea trenurilor pentru preluarea fluxului sporit de călători, precum și a personalului în marile gări, la casele de bilete, în vederea evitării supraaglomerării.
 
Pentru derularea traficului în condiții de siguranță, în contextul avertizărilor meteo emise de Administrația Națională de Meteorologie, se fac verificări suplimentare la sistemele de climatizare și sunt pregătite stocuri de apă pentru situații speciale.
 

Pentru siguranța traficului feroviar, CFR Infrastructură poate reduce viteza de circulație a trenurilor în anumite intervale orare, pe anumite porțiuni de cale ferată.
 
Ministrul Economiei, Mihai Fifor, care coordonează activitatea Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor, l-a asigurat pe vicepremierul Marcel Ciolacu că, în contextul mini-vacanței din perioada 12-15 august, vor continua acțiunile de control privind respectarea drepturilor consumatorilor în rețeaua de produse alimentare și servicii de alimentație publică.

 
La rândul său, ministrul Sănătății, Florian Bodog, a afirmat că vor continua măsurile stabilite la începutul sezonului estival, respectiv acțiunile de control la agenții economici din zonele turistice, efectuate de inspectorii sanitari ai direcțiilor de sănătate publică județene.
 
De asemenea, serviciile de ambulanță sunt pregătite să asigure asistența medicală în caz de nevoie.
 
În perioada 12-15 august, la nivel național, vor avea loc 233 de manifestări publice, religioase și culturale, ceremonialuri militare, depuneri de coroane de flori și exerciții demonstrative la care se estimează participarea a peste 600 de mii de persoane, cele mai importante fiind în Constanța, Brăila, Neamț, Cluj, Suceava, Maramureș.
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Bunuri în valoare de peste 3 milioane de lei confiscate de polițiștii de frontieră în minivacanța de Sfânta Maria

16 Aug 2023 829

Intervenții pe bandă rulantă. Poliția Română, amenzi de zeci de milioane de lei

16 Aug 2023 735

Debandadă în țară în minivacanța de Sfânta Maria. Numărul de intervenții a crescut față de anul trecut

16 Aug 2023 761

Bilanț SCJU Constanţa Mii de oameni au apelat la medici în minivacanța de Sfânta Maria

16 Aug 2023 803

Echipajele MAI, activitate de vârf în penultima zi din minivacanta de Sf. Maria. Sute de permise, reținute în ultimele 24 de ore

15 Aug 2023 851

Minivacanță Sfânta Maria Turiștii din Israel, coadă impresionantă la telegondola din Mamaia (VIDEO)

11 Aug 2023 1000

Programul ENGIE Romania de Sf. Maria

11 Aug 2023 1098

Pompierii ISU Suceava, pregătiți de intervenție de mini-vacanța de Adormirea Maicii Domnului

11 Aug 2023 742

Siguranța în mini-vacanța de Sf. Maria, asigurată de echipajele de pompieri din Prahova. Oamenii legii, recomandări împotriva evenimentelor neplăcute

11 Aug 2023 560

IPJ Vaslui Polițiștii, alături de cetățeni în minivacanța de Sfânta Maria

11 Aug 2023 739

Știri Constanța azi LIVE VIDEO. Măsuri dispuse pentru minivacanța de Sfânta Maria la malul mării

10 Aug 2023 1296

Minivacanță de Adormirea Maicii Domnului. Bugetarii vor avea un weekend prelungit

02 Aug 2023 936

IGSU Aproape 5.000 de pompieri sunt pregătiți să intervină, zilnic, în week-end-ul de Sf Maria

12 Aug 2022 947

Atenție, pacienți! Cum funcționează Spitalul Județean Constanța de 1 Decembrie. Care este situația stocului de medicamente

01 Dec 2021 2317

Constanța Polițiștii și jandarmii, la datorie la manifestările prilejuite de Sfânta Maria

13 Aug 2021 1758