Ce mesaj a transmis Nicolae Ciucă cu prilejul Zilei Naționale a Supraviețuitorilor de Cancer

Nicolae Ciucă, foto: Guvernul României

Premierul Nicolae Ciucă a transmis un mesaj cu prilejul  Zilei Naționale a Supraviețuitorilor de Cancer. 

Oamenii trebuie să știe că medicina a evoluat foarte mult, iar cancerul poate fi tratat, vindecat, mai ales dacă este descoperit în stadiu incipient. La nivelul autorităților, am decis extinderea serviciilor pentru depistarea precoce a maladiilor din spectrul oncologic.

Completat cu o medicație adecvată și inovativă, cu implicarea decisivă a cadrelor medicale, diagnosticul timpuriu crește șansele la vindecare. , se arată în conținutul mesajului. 

Vă prezentăm în continuare conținutul integral al mesajului transmis de premier: 

„Suntem alături de supraviețuitorii de cancer, oameni puternici, curajoși, care au reușit să învingă boala, cu sprijinul prețios al medicilor și al familiilor.
Victoria dumnealor oferă speranță, încredere și îi mobilizează pe toți cei care primesc, din păcate, acest diagnostic.

Cunosc oameni care au trecut peste o afecțiune din spectrul oncologic, am vorbit despre suferința lor, despre multele momente de cumpănă, de deznădejde și despre nevoia acută de sprijin pe care o resimt. M-au impresionat lupta lor neobosită pentru viață, dar și forța extraordinară de a trece peste propria suferință pentru a-și ajuta semenii și a le purta de grijă.

Sfatul pe care l-am auzit de la dumnealor cel mai des este acela de a merge din vreme la medic, de a ne preocupa de sănătatea noastră.

Citește și: Cancerul de prostată, printre cauzele mortalității la bărbați. Heka Hospital recomandă programarea la un medic urolog

Prevenția, așadar, cu sprijinul cadrelor medicale, protejează sănătatea și salvează vieți.


La nivelul Guvernului acordăm importanța și finanțarea necesare prevenției și depistării precoce a unor afecțiuni, inclusiv a celor maligne, printr-un pachet de noi servicii care vor intra în aplicare începând cu 1 iulie.
 

Oamenii trebuie să știe că medicina a evoluat foarte mult, iar cancerul poate fi tratat, vindecat, mai ales dacă este descoperit în stadiu incipient. La nivelul autorităților, am decis extinderea serviciilor pentru depistarea precoce a maladiilor din spectrul oncologic. Completat cu o medicație adecvată și inovativă, cu implicarea decisivă a cadrelor medicale, diagnosticul timpuriu crește șansele la vindecare. 
 
Alături de prevenție, diagnostic precoce și tratament adecvat, informarea și suportul sunt piloni în susținerea copiilor, femeilor și bărbaților care luptă cu această nemiloasă boală. Speranța le dă forța să lupte, să meargă mai departe. Iar în acest efort, sprijinul pe care autoritățile îl pot oferi constă în asigurarea serviciilor de consiliere psiho-oncologică.
 
Mai mult decât în orice altă cauză, în combaterea și controlul cancerului nu este timp de pierdut! Toate autoritățile statului trebuie să lucreze împreună astfel încât să facem mai bună viața pacienților și să nu-i împovărăm cu problemele sistemului de sănătate. Autorități și decidenți să fim deschiși soluțiilor inovatoare, atenți la recomandările specialiștilor și, mai ales, la nevoile pacienților. Nu avem responsabilitate mai importantă decât garantarea dreptului la sănătate pentru toți cetățenii, alături de accesul la educație pentru copiii noștri.
 
Doresc multă sănătate tuturor, iar semenilor noștri care se luptă cu această gravă maladie, încredere, speranță și putere!”
 

Ti-a placut articolul?
Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Ciucă - „România nu se poate dezvolta fără specialiști, fără oameni bine instruiți și tineri care știu o meserie“

11 Sep 2023 542

Liderul PNL, Nicolae Ciucă „Din punctul meu de vedere, pe teritoriul României, oamenii sunt în siguranţă“

08 Sep 2023 457

Președintele Senatului, Nicolae Ciucă s-a întâlnit cu președintele Republici Moldova, maia Sandu

06 Sep 2023 502

Nicolae Ciucă „La mulți ani tuturor marinarilor militari și civili, lucrătorilor portuari și constructorilor navali!”

15 Aug 2023 466

Președintele Senatului, Nicolae Ciucă „Ziua de 10 august 2018 rămâne o pată întunecată în istoria recentă a României”

10 Aug 2023 539

Președintele Senatului, Nicolae Ciucă „Legea pensiilor speciale trebuie modificată cât mai repede“

08 Aug 2023 571

Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă a anunţat lista miniştrilor liberali propuşi în Cabinetul condus de Marcel Ciolacu

13 Jun 2023 919

Fostul premier Nicolae Ciucă, ales președinte al Senatului

13 Jun 2023 840

Proaspăt demisionar Fostul premier Nicolae Ciucă, așteptat joi la Curtea Supremă! Amendat cu 20% din salariu, pe când era ministrul Apărării

13 Jun 2023 2323

Nicolae Ciucă și-a anunțat demisia din funcția de prim-ministru! (VIDEO)

12 Jun 2023 932

Premierul Nicolae Ciucă, aşteptat să îşi depună demisia luni!

12 Jun 2023 708

Anunț de ultimă oră! Când ar putea demisiona din funcție premierul Nicolae Ciucă

11 Jun 2023 791

Premierul Nicolae Ciucă „Dezvoltarea Unităţilor 3 şi 4 de la CNE Cernavodă este o investiţie necesară viitorului României“ (VIDEO)

09 Jun 2023 733

Premierul Nicolae Ciucă, mesaj de Ziua Învățătorului „Trecem acum printr-un moment de răscruce pentru învățământul din România, de care depinde viitorul copiilor noștri“

05 Jun 2023 716

Premierul Nicolae Ciucă „Ordonanţa de urgenţă de astăzi schimbă radical modul de salarizare în educaţie“ (VIDEO)

01 Jun 2023 948