Ce mesaj a transmis primarul Chițac pentru constănțeni, de Ziua Culturii Naționale- „Ne reînnoim angajamentul pentru o viață culturală de cea mai înaltă calitate în Constanța“

Vergil Chițac
15 ianuarie 2011 – primul an în care a fost serbată Ziua Culturii Naționale.

Decretul pentru promulgarea Legii privind declararea zilei de 15 ianuarie  — Ziua Culturii Naționale a fost semnat la 6 decembrie 2010,  iar Legea nr. 238 din 7 decembrie 2010 a fost publicată în MO 831 din 13 decembrie 2010.

Cu ocazia acestei zile importante pentru toți românii, primarul Chițac a postat un mesaj pe pagina de Facebook unde vorbește desPre 2022, primul an al primei Strategiei culturale a Constanței, dar și despe proiectele în domeniu derulate. 

În acest an avem în vedere, ca priorități ale domeniului, dezvoltarea infrastructurii culturale a orașului, conservarea și îmbogățirea patrimoniului cultural local, depunerea de proiecte culturale cu finanțare europeană, menținerea unui nivel ridicat al finanțării, valorizarea culturală a Peninsulei, consolidarea coeziunii culturale, precum și continuarea și finalizarea lucrărilor de investiții în infrastructura culturală locală., transmite Vergil Chițac. Iată postarea de pe pagina de Facebook a primarului Chițac: 

Printre crizele suprapuse cu care ne confruntăm, cultura încearcă să își reia locul nobil pe care îl ocupă în orice comunitate locală. În 2022, primul an al primei Strategii culturale a Constanței, am derulat mai multe proiecte în domeniu, iar astăzi, de Ziua Culturii Naționale, ne reînnoim angajamentul pentru o viață culturală de cea mai înaltă calitate în Constanța.

- Am reînființat Revista de Cultură Tomis, ca parte a efortului de refacere a brandurilor culturale locale;

- Am înființat Fundația Pontica a municipiului, instrument adițional de lucru al Primăriei pentru organizarea și desfășurarea de evenimente culturale de calitate;

- Am inițiat lucrări de consolidare și renovare a clădirii Teatrului de Stat Constanța și am creat premisele pentru inițierea unor lucrări similare la alte clădiri emblematice ale instituțiilor culturale locale relevante – Teatrul Național de Operă și Balet Oleg Danovski, Muzeul de Artă Populară. În acest an vom redeschide Galeriile de Artă din centrul orașului, după ce vom renova spațiul conform nevoilor artiștilor locali;


- Am mărit finanțarea domeniului cultural cu peste 10% în 2022 și ne vom strădui să menținem ridicat nivelul finanțării domeniului și în anii următori;

- În 2022 am susținut și finanțat organizarea a 46 de evenimente culturale și conexe, la care au participat peste 100.000 de persoane. Unele dintre aceste evenimente au avut anvergură și impact național – precum Festivalul Internațional de Film SUNSCREEN, eveniment curatoriat de echipa celui mai mare festival de film internațional din România, Festivalul Internațional de Film Transilvania.

În acest an avem în vedere, ca priorități ale domeniului, dezvoltarea infrastructurii culturale a orașului, conservarea și îmbogățirea patrimoniului cultural local, depunerea de proiecte culturale cu finanțare europeană, menținerea unui nivel ridicat al finanțării, valorizarea culturală a Peninsulei, consolidarea coeziunii culturale, precum și continuarea și finalizarea lucrărilor de investiții în infrastructura culturală locală.

Prin toate acestea, vă asigur că nu vom lăsa cultura la periferie. Vedem în educație și în cultură fundamentele unei dezvoltări armonioase, rapide și sustenabile a orașului nostru.

Vă doresc o duminică plăcută., a transmis primarul Chițac.
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

info-sud-est.ro Viceprimarul PNL al Constanței refuză să spună de ce a semnat un contract de 35.000 de euro pentru asociația cumnatului și partenerului său de afaceri/Ionuț Rusu a ținut la sertar o solicitare ISE timp de 38 de zile

28 Mar 2023 634

DNA a clasat un dosar care îi viza pe primarul Chițac și prefectul Coșa. Nemulțumit, reclamantul s-a adresat Tribunalul dar plângerea i-a fost respinsă!

28 Mar 2023 804

USR Constanţa a lansat petiţia „STOP vânzării plajelor din Mamaia! Acestea sunt ale constănţenilor, nu ale lui Chiţac, PNL şi PSD“

27 Mar 2023 714

Arhiepiscopia Tomisului l-a dat în judecată pe primarul Constanței „întrucât a omis să-și mai țină cuvântul“ (MOTIVARE)

27 Mar 2023 6615

UPDATE Cine le va administra? Reabilitate cu bani din PNDL, două creșe din Constanța sunt pustii! Nu au primit autorizaţii necesare pentru funcționare

26 Mar 2023 1197

Primarul Vergil Chiţac, mesaj de Ziua Greciei „La mulți ani, Grecia! Χρονια πολλα, Ελλαδα!“

25 Mar 2023 720

Primarul Chițac a semnat oficial încetarea contractului de management al Feliciei Ovanesian

24 Mar 2023 946

Decizia primarului Chițac care a scos-o din sărite pe Felicia Ovanesian! (DOCUMENT)

23 Mar 2023 4926

Primarul Vergil Chițac „Instanța ne-a dat dreptate! Reamenajăm și modernizăm locurile de joacă din Constanța“

21 Mar 2023 659

Situația incertă a celui mai mare teren de pe traseul bulevardului Madrid, vizat de expropriere La OCPI figurează intravilan, Primăria l-a evaluat și îl despăgubește ca extravilan! Ce spun părțile implicate? (DOCUMENT)

14 Mar 2023 3897

Profesor universitar Marina Cap-Bun, de la Universitatea Ovidius, premiată în cadrul Galei Femeilor Liberale

12 Mar 2023 1680

Primarul Vergil Chițac „S-au încheiat lucrările de reabilitare și modernizare de la Școala 16 Marin Ionescu Dobrogianu“ (GALERIE FOTO)

11 Mar 2023 694

Primarul Vergil Chițac(PNL) a anunțat că îi retrage atribuțiile viceprimarului USR, Florin Cocargeanu. Care a fost reacția acestuia? (VIDEO)

10 Mar 2023 2369

„Iubite prieten ce vei găsi aceste rânduri, Dumnezeu să te binecuvânteze“. Mesaj descoperit în zidurile Cazinoului din Constanța (GALERIE FOTO)

07 Mar 2023 1231

Începe evaluarea secretarului general al municipiului Constanța, Fulvia Dinescu! Cine-i va nota performanțele profesionale? (DOCUMENT)

06 Mar 2023 2073