Ce personalităţi de marcă ale Constanţei îşi serbează astăzi aniversarea

Pe data de 28 octombrie îşi serbează ziua de naştere patru oameni cunoscuţi ai Constanţei: Dumitru Ion Cilibia, Gheorghe Donţu, Petre Dinică şi Sorin Gabriel Strutinsky.
 
În 1938, în această zi, s-a născut, în Botoşeşti-Baia, Dumitru Ion Cilibia. Fiu al lui Dumitru şi al Elenei, sărbătoritul zilei este tatăl a două fete. Este cunoscut pentru afacerile sale, în special pentru Petroconst. Tot pe 28 octombrie, dar în 1951, s-a născut unul dintre veteranii politicii constănţene, Gheorghe Donţu.

Născut în Dersca, judeţul Botoşani, a absolvit studiile Liceului Teoretic Siret şi ale Universităţii Artifex Bucureşti, Facultatea de Management. A fost vicepreşedinte al FSN (1990 - 1993), apoi preşedinte al organizaţiei municipale a PSD (PDSR) Constanţa (1993 - 2004) şi, din 2007 până în prezent, ocupă funcţia de preşedinte al Organizaţiei Judeţene a PER. Petre Dinică este şi el pe lista de sărbătoriţi.

Directorul Direcţiei Generale de Protecţie a Copilului şi Asistenţă Socială împlineşte astăzi 52 de ani. Sărbătoritul este membru al Partidului Social Democrat şi se află de ani buni la cârma DGASPC, după ce, vreme îndelungată, a fost angajat al CFR. Ultimul, dar nu cel din urmă, este Sorin Gabriel Strutinsky, născut în 1967. A devenit, în perioada în care urma cursurile Institutului de Marină, prieten cu Radu Mazăre şi cu Nicuşor Constantinescu, dar nu i-a urmat în cariera politică decât o perioadă. Strutinsky s-a născut în Botoşani.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Ziua Națională a Republicii Elene a fost serbată printr-un spectacol la Centrul „Jean Constantin” Constanța (GALERIE FOTO + VIDEO)

26 Mar 2023 1397

Constănţeni care poartă numele Sfinţilor Constantin şi Elena îşi sărbătoresc, duminică, onomastica. Cine sunt aceştia

21 May 2017 5303

La Constanţa, numeroase personalităţi poartă numele Sfântului Ştefan. Cui îi spunem, azi, „La mulţi ani!“

27 Dec 2016 4078

Constănţeni celebri care poartă numele Sfântului Andrei

30 Nov 2016 3632