Actualitate

Ce s-a semnat la Bucureşti Cazinoul din Constanţa, tot mai aproape de reabilitare. „Vreau să văd cu ochii mei schelele pe Cazino“


Paşi ce pentru unii par înceţi, dar siguri încep să se facă pentru reabilitarea Cazinoului din Constanţa. Compania Naţională de Investiţii a semnat Ordinul pentru începerea lucrărilor. „În conformitate cu prevederile Clauzei 33 – Începerea, subclauza 33.1, respectiv 33.2, din Condiţii Generale ale Contractului de referinţă, prin prezentul Ordin vă notificăm că data de începere este 15.01.2020“, se arată în documentul CNI. Contactat telefonic, Daniel Suciu, fost ministru al Dezvoltării pe perioada desfăşurării procedurii privind atribuirea contractului pentru restaurarea Cazinoului, ne-a declarat că urmează să sosească în Constanţa zilele acestea, special pentru Cazino: „Cu siguranţă voi veni la Constanţa, pentru că vreau să văd cu ochii mei schelele puse pe Cazino şi oamenii muncind la refacerea acestui edificiu“, a precizat Daniel Suciu.
 
Amintim că, la finalul lunii decembrie 2019, actualul Ministru al Dezvoltării, Ştefan Ion, şi reprezentanţii asocierii de firme ce şi-a adjudecat proiectul privind Cazinoul au semnat contractul pentru reabilitarea acestuia. Societăţile ce se vor ocupa ca edificiul să renască sunt Aedifcia Carpaţi SA (lider de asociere) & SC Remon Proiect SRL & SC Profesional Construct Proiectare SRL & SC Tehnoinstal SRL. Valoarea totală a proiectului firmelor câştigătoare este de 56.627.697,09 lei, cu TVA, în condiţiile în care valoarea estimată iniţial de CNI se ridicase la peste 60 de milioane de lei. Durata de executare a contractului este de 30 de luni, trei luni fiind dedicate activităţii de proiectare.

Ce urmează după semnarea ordinului

 
Cu o ocazie anterioară, inginerul Petre Badea, directorul general al societăţii Aedificia Carpaţi, ne-a explicat că, urmare a semnării ordinului de începere a lucrărilor, va avea loc organizarea efectivă a şantierului pentru lucrări preliminare necesare întocmirii proiectelor. Se vor efectua lucrări de curăţenie, Cazinoul va fi închis, iar elementele decorative vor fi protejate.

„Se va trece ulterior la întocmirea documentaţiei tehnico-economice pentru obţinerea autorizaţiei de construire, inclusiv obţinerea avizelor solicitate prin certificat de urbanism“, ne-a declarat directorul general Aedificia Carpaţi cu aceeaşi ocazie. În această etapă se vor monta schele în interior, pentru a se determina cu exactitate starea structurii de rezistenţă şi a componentelor artistice, potrivit sursei citate. În acelaşi timp, se vor monta schelele exterioare şi bannere pe faţade pentru analizarea şi expertizarea componentelor artistice, în vederea întocmirii documentaţiei pentru restaurarea acestora.

„După obţinerea autorizaţiei de construire cu încadrare în termenul contractual, se va declanşa execuţia lucrărilor de consolidare şi restaurare“, a conchis inginerul Petre Badea.
 

„Am murit şi înviat de nenumărate ori“

 
Contactat telefonic, Daniel Suciu, fostul ministru al Dezvoltării în mandatul căruia a fost pusă la punct şi demarata noua licitaţie finalizată prin semnarea contractului de reabilitare, ne-a declarat: „Cred că pe subiectul Cazinoului din Constanţa am murit şi înviat de nenumărate ori anul trecut, nu m-am legat niciodată de vreun obiectiv aşa cum am fost şi sunt legat de Cazino“.
 
„Ţin minte că, încă din a doua zi a mandatului meu de ministru al Dezvoltării, m-am întâlnit cu reprezentanţii Companiei Naţionale de Investiţii şi am pus la punct documentaţia pentru organizarea noii licitaţii privind reabilitarea Cazinoului“, ne-a povestit fostul ministru.
 
Totodată, acesta ne-a precizat: „Pentru mine, om ce a intrat în politică în anul 2007, nu există mulţumire sufletească mai mare decât să ştiu că acest monument naţional, acest edificiu iubit de toţi românii va fi refăcut“. „Sunt bucuros că s-a semnat ordinul pentru începerea lucrărilor şi, recunosc, sunt mândru de faptul că, în perioada mandatului meu, am putut contribui şi eu, prin atribuţiile specifice, la refacerea Cazinoului“.
 
Întrebat dacă este posibil să vină la Constanţa, în perioada următoare, pentru a vedea Cazinoul, fostul ministru ne-a declarat: „Nu pot spune «este posibil», ci voi veni cu siguranţă la Constanţa, pentru că vreau să văd cu ochii mei schelele puse pe Cazino şi vreau să vă oamenii muncind la renaşterea acestuia“.
 
Citeşte şi:
 

A fost semnat Ordinul pentru începerea lucrărilor la Cazino! Care este data stabilită
 

Sub semnul contestaţiilor Radiografia reabilitării Cazinoului

Cazinoul renăscut. Când se vor pune primele schele pentru începerea reabilitării


Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Hotelul Cascom din Mamaia va fi modernizat

21 Jan 2020 416

Renăscut în iulie 2022, cu expoziţia „Istoria Cazinoului“ Ce va găzdui Cazinoul după ce îşi va redeschide porţile. Interviu cu primarul Decebal Făgădău (video)

18 Jan 2020 2625

Ministrul Dezvoltării „Nu văd să mai existe, efectiv, niciun impediment pentru reabilitarea Cazinoului“

18 Jan 2020 1384

Editorial Emblema Constanței, de la agonie la extaz

16 Jan 2020 1051

„Îl putem salva şi o vom face. Va străluci“ Ziua în care Cazinoul a fost pus deasupra tuturor orgoliilor

16 Jan 2020 1408

Ministrul Dezvoltării "Sunt pentru alegeri anticipate"

15 Jan 2020 418

LIVE TEXT Ziua începerii oficiale a lucrărilor. Cazinoul va fi predat CNI (galerie foto)

15 Jan 2020 944

Ce se întâmplă azi la Cazino Începerea lucrărilor, de ziua lui Eminescu. Statuia poetului veghează de la câţiva paşi bătrânul edificiu

15 Jan 2020 1403

Imobil din staţiunea Mamaia, zona Cazino, va fi modernizat şi amenajat de R.H.C. City Crown SRL

14 Jan 2020 360

A fost semnat Ordinul pentru începerea lucrărilor la Cazino! Care este data stabilită

13 Jan 2020 1535

A întocmit actele pentru restaurarea Cazinoului Firma Impex Romcatel Cercetare Proiectare, din nou în atenţia judecătorilor

10 Jan 2020 738

Fotoreportaj Stabilopozii de la Poarta 1 au devenit personaje care animă şoferii ce parchează în zonă

08 Jan 2020 1449

Sub semnul contestaţiilor Radiografia reabilitării Cazinoului

31 Dec 2019 1967

Licitaţia pentru Cazino. A fost publicat anunţul de atribuire în SEAP. Procedura a durat peste şapte luni

28 Dec 2019 1342

Iubit şi plâns, deopotrivă, din toate colţurile lumii Cum a „mobilizat“ Cazinoul peste 16.000 de oameni

24 Dec 2019 1943