Actualitate

Ce se va întâmpla când vor începe construcțiile? Asociaţia Verde Urban a realizat câteva hărţi ale fostelor spaţii verzi vândute în epoca Mazăre!

În afară de terenurile care au fost mediatizate în urma Hotărârii ÎCCJ de condamnare a primarului de tristă amintire, mai există zeci de alte cazuri similare de retrocedări/atribuiri dubioase către clientela politică și apropiați, susţin reprezentanţii Asociaţiei Verde Urban.
„Cele mai multe dintre aceste terenuri sunt situate între blocuri sau în fața lor (majoritatea în cartierul Tomis Nord) și, în anul 2000 au fost inventariate ca spații verzi. În anul 2003 sau chiar mai târziu, administrația Mazăre a re-inventariat aceste terenuri pe care le-a trecut din domeniul public în cel privat al Primăriei. Măsura a avut două finalități: în acest mod respectivele terenuri puteau fi retrocedate/vândute către ”cine trebuie” și, doi, în prezent urmașii epigoni ai măreței administrații pot invoca faptul că terenurile din proprietatea privată a primăriei nu beneficiază de protecția legii spațiilor verzi.
În prezent, „cine trebuie” s-au apucat de construit blocuri și nu respectă legile de protecție a spațiilor verzi, inclusiv pe motivul că acestea nu au fost trecute în Registrul Spațiilor Verzi care ar fi trebuit realizat încă din anul 2011” – afirmă Verde Urban într-un punct de vedere.
Reprezentanţii Asociaţiei întreabă retoric, ce se va întâmpla în momentul în care proprietarii terenurilor spații verzi retrocedate/vândute în epoca Mazăre, încurajați de mega-întârzierea realizării Registrului Local al Spaţiilor Verzi (și de faptul că în respectivul registru se introduc niște maidane de la marginea orașului), vor începe neîntârziat construcțiile?
Reprezentanţii Asociaţiei consideră că o soluție trebuie găsită întrucât răbdarea locuitorilor din zonele afectate de șantiere, de aglomerație, de poluare și de nesimțire a ajuns la final.
În secţiunea „galerie foto”, puteţi consulta câteva hărţi puse la dispoziţie de Verde Urban, care prezintă doar o mică parte din terenurile care odinioară aparțineau orașului Constanța și care în prezent se află în mâinile unor privați. Să fie acesta un motiv pentru ca nu s-a realizat până acum Registrul Local al Spațiilor Verzi?
 
 
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Primarul Constanţei a transmis că anul acesta nu sunt bani. Registrul Spaţiilor Verzi trebuia să fie gata din 2009

02 Aug 2019 572

Registrul spațiilor verzi trebuia finalizat din decembrie 2009 Deputatul Stelian Ion (USR) - „Tupeul primarului Făgădău nu are margini!”

26 Mar 2019 706

Preşedinte USR Constanţa, despre Registrul spaţiilor verzi din Constanţa

22 Mar 2019 679

Constanţa ar putea avea două parcuri noi la CET şi în cartierul Abator

21 Mar 2019 930

Asocierea Theotop - ESRI România - Synergetics Corporation elaborează Registrul local al spaţiilor verzi din Constanţa (document)

19 Mar 2019 913

Editorial Un fost consilier al lui Oprescu va inventaria parcurile și spațiile verzi din Constanța. Care parcuri, poate firele de iarbă?!

12 May 2018 1812

Licitația pentru Registrul spațiilor verzi din Constanța, contestată de o firmă din București. Ce a decis CNSC (document)

31 Dec 2017 1109

După ce a fost amendată, Primăria Constanţa face Registrul spaţiilor verzi! 22 de ofertanţi se bat pentru 3 milioane de lei (document)

18 Jan 2017 3526

Costul proiectului - 3.118.238 de lei Parcurile şi spaţiile verzi din Constanţa vor fi notate în Registrul local al spaţiilor verzi! (document)

29 Nov 2016 2680

Primăria Constanţa, amendată! A "uitat" să întocmească Registrul spaţiilor verzi

15 Apr 2016 1139

Efectele unei interpelări parlamentare pentru Primăria Constanţa Registrul spaţiilor verzi, de interes pentru MDRAP (document)

03 Sep 2015 2420

M 10 solicită "inventarierea" oficială a spaţiilor verzi din Constanţa

20 Jul 2015 1160